Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Regresija nakon bolesti koliko dugo_

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Regresija nakon bolesti koliko dugo_

Zrinka nam je bolesna tjedan dana, izgleda da je neki bronhitis, dosta je kasljala i imala je dva dana temp. preko 39 i sad je napokon nesto bolje, iako i dalje vrlo malaksala ... no, u razvojnom smislu se vratila skoro pa godinu dana. Naravno da trazi pelenu jer se tek skinula iz nje, no nece klopati iz tanjura, nece u kadu, cak i cica na nacin kao prije nekoliko mjeseci, a sto je najgore, ne zeli hodati. Prije dva dana tokom cijelog dana nije sama napravila korak, samo je zahtijevala da ju nosimo i drzimo.

Danasnje popodne je bila bas lose, samo je lezala mlitavo na ramenu (iako nije imala temperaturu), no sad predvecer je zivnula, najela se i cak smo ju i u kadu dobili ... sad cemo vidjeti kako cemo dalje.

Ono sto mene zanima je da li ste vi sa vasim klincima imali slucajeve regresije kod mbolesti ili nekih drugih stresnih dogadjaja i koiko je trebalo klincima da se "vrate" u pocetno stanje.
    (mi s Vedranom gotovo da i nismo imali toga ...)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovisi o jačini bolesti. Ako su šmrcalice sa nekim manjim temperaturama, nakon dva dana već trće kroz cijelo dvorište i pitaš se kako to, ali ako su jaće bolesni ponekad dva tjedna imam osjećaj kako cijele dane gledam samo u njih, a ni to im nije dosta.
    Cendranje, pa daj me hrani, pa me nosi, pa još niz "izmišljenih" bolova, tipa slomljena noga, utrnuta ruka, čak i "migrena" (čuli od svekrve ), ali uglavnom pravilo je da ako je djete mlađe teže podnosi bolesti i za očekivati je da će se malo povući i tražiti utoćište u vašem naručju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ufff, tatek, grda situacija.
    Nismo imali tako drastična iskustva, ali ipak: prošle godine, Andreja je preko tjedan dana drmala temperatura preko 38 (dva dana 40). Imao je tada 14,5 mjeseci. Tek je bio prohodao kad je zakurio, i onda je na dva tjedna potpuno prestao hodati. Kad se oporavio (uz antibiotike), relativno brzo je prohodao "zaozbiljno". Zato i danas, kad me pitaju kad je prohodao, odgovaram s 15 mjeseci, a ne sa 14, jer je imao prekid.
    Ali djeca su različita, pa ono što vrijedi za jedno, ne mora biti i za drugo.
    Držim fige da se Zrinka što prije vrati u normalu!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije dva dana tokom cijelog dana nije sama napravila korak, samo je zahtijevala da ju nosimo i drzimo.
    ja sam primijetila da ih, pogotovo sto su manji, bolest bas fizicki iscrpi, ovo sto ti tatek opisujes - jednostavno nemaju snage hodati

inace ovakvu regresiju koju opisujes nismo imali
    "samo" oporavak u smislu skupljanja snage, vise odmaranja i mirovanja isl.

drzim fige ozdravilice Zrinki

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imali...cesto...(kad kuri -onda kuri 39.9)
    cini mi se kao da joj se tada isprazni kapacitet snage/ljubavi/njeznosti...i onda punimo/mazimo se/nosimo je i znamo da ce proci.
    nije mi to neobicno - pa i ja se slicno ponasam (mazi me/daj mi caja/mijenjaj mi program na tv i sl.) kad sam bolesna

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

danas se opet pogorsalo, temp. se vratila na 38,5 i potpuno je malaksala, a sve to nakon 4 dana augmentina ... sad cemo kod dezurnog dr da vidimo sto dalje.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zrinka nam je od jucer bolje, nema temperature od nedjelje, vise nije tako malaksala, jedino jos dosta kaslje i to ponekad u napadima.

Kaj se tice regresije, sad dosta trckara po stanu, jucer je zazeljela piskiti u kahlicu, no ponovo su se pojavili nocni napadaji bijesa koji su bili aktualni pred 2-3 mjeseca, a i sa spavanjem je koma ... nocas spavala na meni od 1 do 5 u noci ... :shock:

Dodatni problem je otezano kakanje (vjerojatno zaostatak od temperature) pa cu se konzultirati sa topikom koji se time bavi, vidim da je frsko otvoren ...

Jedno pitanje za roditelje klinaca koji imaju astmaticne napadaje: Zrinka nam se u par navrata (uvijek nocu) zakasljala tako da nije ispustala nikakav zvuk, izgledalo je kao da ima uobicajeni napadaj kaslja, no u potpunoj tisini 15-30 sekundi, da bi onda napokon krenuo zvuk kaslja i uobicajeni kasalj i, naravno, plac. Nekako nam izgleda kao da u tim trenucima nije imala dovoljno zraka ... da li mozda tako izgleda napadaj astme (nitko od nas ga nikad nije imao niti ga vidio uzivo)?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tatek, drago mi je da je Zrinka bolje, držimo fige da se oporavi

kod astme se čuje otežano disanje, onako kao da zviždi u plućima -mislim da to ne možeš fulati - ali ja sam to čula svega nekoliko puta, nisam neki stručnjak

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Tatek-Matija ima astmu i uz piskanje i zviždanje kod izdisaja,kašalj je onak karakterističan uzastopan, gotovo bez prestanka i to neproduktivan. Barem je tako kod nas. Nisam baš sigurna da je kod vas to u pitanju...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znaci, ima zvukova ...
    Ovo kod nas je tocno kao nijemi film, izgleda kao da kaslje, ali za tih 15-30 sekundi nema BAS NIKAKVA zvuka.

Vce smo to spomenuli dr. pa je ona nekako bila neodlucna, moramo ju priupitati ponovo jer se to ponovilo 2-3 puta tokom zadnjih dana.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Tatek, a da pitaš na Cybermedu...

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Ovo kod nas je tocno kao nijemi film, izgleda kao da kaslje, ali za tih 15-30 sekundi nema BAS NIKAKVA zvuka.
    Čekaj ona

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •