Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 306

Tema: Goli pred djecom?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

ronin, jesu li tvoji roditelji razgovarali o tome s tobom? o seksu inace? u kojoj dobi? jesu li znali da si ih vidjela?

ako jesu i ako ste razgovarali - to ti nije pomoglo da se bolje s time nosis?

a ako nisu - mislis li sada, kao odrasla, da bi ti razgovor o tome (i inace, ne samo u slucaju kad si ih vidjela) pomogao da se drugacije nosis sa sjecanjem na taj dogadjaj?

zasto to pitam - pitam tebe jer si donijela konkretno iskustvo i sjecanje, ali i sve one koji kazu da se sjecaju "zvukova" koje su roditelji vodjenjem ljubavi "proizvodili" - jeste li im kad rekli da ih cujete, jeste li pitali sto se dogadja, jeste li dobili ikakav odgovor ili je sve ostalo na djecjoj masti?
    Nikada roditeljima nisam rekla da sam ih vidjela.Nisam imala tu potrebu.
    Moji starci su prilično liberalni,u našoj se kući uvijek otvoreno govorilo o svemu,ali nekako im nisam imala potrebu reći da se ,je li,sjećam.
    Inače,razgovor o seksu ,menstruaciji i sličnome obavili su sa mnom u trećem osnovne.
    Razgovor o kontracepciji u prvom srednje,mama me u četvrtom srednje vodila po pilulu i na prvi pregled kod Magdićke u Petrovu.
    Kako se danas nosim s tim slikama iz djetinjstva?Ne trebam se nositi s njima,smijuljim se kad se toga sjetim.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ni ja svojima nikad to nisam spomenula. Ne znam, nekako mi je bezveze sad to potezati. Komentirala sam sa sestrom jer smo u prici skuzile da je tad i ona znala biti budna - osjecala se grozno koliko i ja. Ne znam, po iskustvima drugih s kojima sam pricala, ipak je potrebna odredjena zrelost da bi se seks prihvatio kao normalno i cak pozeljno ponasanje roditelja - kao mali, svi smo se odreda grozili na mogucnost da nam se roditelji seksaju, cak smo se time znali jedan drugome rugati

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Ni ja svojima nikad to nisam spomenula. Ne znam, nekako mi je bezveze sad to potezati. Komentirala sam sa sestrom jer smo u prici skuzile da je tad i ona znala biti budna - osjecala se grozno koliko i ja. Ne znam, po iskustvima drugih s kojima sam pricala, ipak je potrebna odredjena zrelost da bi se seks prihvatio kao normalno i cak pozeljno ponasanje roditelja - kao mali, svi smo se odreda grozili na mogucnost da nam se roditelji seksaju, cak smo se time znali jedan drugome rugati
    Upravo tako. Utopistički je i krivo očekivati "zrelost" djece u tom pitanju. Trauma djece od toga da vide/čuju roditelje u spolnom odnosu uopće ne ovisi o odnosu tih roditelja prema seksualnosti, bliskosti koju imaju s djecom i sl. Psiholozi upozoravaju na moguće loše posljedice takvih ranih "spoznaja" na djecu - na razvoj njihove seksualnosti i odnos prema roditeljima. Iako se u spomenutim slučajevima ne radi o namjernom ekshibicionizmu i seksualiziranom ponašanju pred djecom, to ne znači da posljedica nema.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam svojima uletjela kada sam imala 13 godina, pa mi scena frcanja posteljine po krevetu ni danas ne izlazi iz glave. :/
    Ručnici su stajali u njihovoj sobi i ja sam (možda čak nisam ni znala da su u sobi, ali mi ni u peti nije bilo da bi mogli raditi išta drugo osim spavati) najnormalnije ušetala unutra. I izjurila van.
    Mama mi je, usput, dobacila da se obično kuca pri ulasku, a ja sam ostala osupnuta spoznajom da moji roditelji još uvijek 'to' rade.
    Mada sam znala više nego trogodišnjak, ta me scena izbacila iz takta. Dugo sam imala grč u stomaku kada bi se toga sjetila, a neko vrijeme sam se opterećivala s neugodom.
    Ne znam da li bi bilo bolje da je, ali mama nikada nije načimala tu temu samnom. Valjda je smatrala da sam dovoljno zrela da to prihvatim. Očito nisam bila. I slažem se sa Zdenkom da se na tom tlu mora biti jako oprezan.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo jos jedna koja se tih trenutaka sjeca s jako velikom neugodom, posebice zato sta smo ja i sestra skupa spavale u sobi, sigurna san da ih je i ona cula. tada mi je to bilo strava i uzas, a sada kad se sjetim mi je bas neugodno ali drago mi je za njih da imaju tako redovit i dobar sexualni zivot.
    nikakva prica se nije zapocinjala ni s njihove ni s moje strane i bolje je da je tako. ja san sve sta san imala naucit o sexualnosti naucila preko casopisa tipa teen i ok ili od prijateljica, mozda to nekome zvuci tuzno ili grozno ali je meni to tada bilo super jer mi je bilo jaaaako neugodno pricat s roditeljima o tome. sta da kazem, moja mama kondom zove "ono za ono" :/ , no na tu temu onoga za ono smo dosli tek sa mojih 18-19. ipak mi je malo zao sta je to tako proslo, sa svojom djecom cu ipak pokusat bit malo otvorenija ma koliko god neugodno bilo...

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Upravo tako. Utopistički je i krivo očekivati "zrelost" djece u tom pitanju. Trauma djece od toga da vide/čuju roditelje u spolnom odnosu uopće ne ovisi o odnosu tih roditelja prema seksualnosti, bliskosti koju imaju s djecom i sl. Psiholozi upozoravaju na moguće loše posljedice takvih ranih "spoznaja" na djecu - na razvoj njihove seksualnosti i odnos prema roditeljima. Iako se u spomenutim slučajevima ne radi o namjernom ekshibicionizmu i seksualiziranom ponašanju pred djecom, to ne znači da posljedica nema.
    100% se slazem sa obje. potrebno je bit jako, jako oprezan na tom polju, ucim iz vlastitog iskustva i dodajem iskustva ovih cura prije mene koje su pisale o svojim neugodnim dozivljajima. mislim, ne moras ni citat ikakve knjige da bi to znao...

a s ovim se slazem ne 100 nego milijun %:

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ali za mene je to dio muškog tijela. Vjerojatno dok se okrećemo spavajući svi u istom krevetu dođe u dodir npr s nogom mog bebeka

smije li onda tvoje dijete dodirnuti suprugov penis u erekciji ?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nisam imala namjeru odgovarati na to pitanje ali budući da ga se ponovno izvalači..

Ne. Ne jer otac ne hoda okolo s erekcijom pa ga dijete nema priliku vidjeti ili dodirivati ili bilo šta slično. Mislim da je pitanje totalna provokacija i to bezvezna. Moj se post odnosio na zajedničko spavanje s djetetom i rečenicu koju mi se sad neda ić tražit i pejstat otprilike je glasila da neka se ne pravimo budale jer predjutro se svašta u krevetu može napipati :/ Eto od tuda je to otprilike krenulo.. Dakle ja se ne pravim budalom, spavam s djetetom, šećem se ponekad gola do kupaone, na godišnjem sam na barci isto gola, u wc se volim zatvoriti, al to u zadnje vrijeme ne prakticiram jer L poludi, seksamo se kad spava i kao što rekoh, ako se ujutro slučajno proteže i nasloni na tatu - no big deal

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sun , nedaj se isprovocirati.
    A ja sam se vec lagano pocela pitati kakve se misli nekima motaju po glavi kad postavljaju takva pitanja...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    ako se ujutro slučajno proteže i nasloni na tatu - no big deal
    Pogotovo ako je dijete deckic, jer oni svi imaju erekcije i kuze da se penis digne s vremena na vrijeme.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

moji roditelji nisu nikada pokazivali preveliku međusobnu bliskost, no sex nije bio tabu, sa mamom sam sve razgvore obavila. no ne izlazi mi iz glave još uvijek slika golog tate svog čupavog ispod pupka, strašno mi je neugodno bilo zbog toga. kada sam prolazila ispred njihove sobe sam osluškivala gdje je da mi se ne pojavi :/ . sjećam se da sam ih čula, vidjela u akciji, jednom su se u pola dana zaključali i čula sam ih. znam da nakon toga nisam htjela da me ljube . upravo sam shvatila koliko treba biti oprezan...

ribek je svako jutro sa mnom u kupaoni dok se tuširam/perem/mažem...no on je još beba. ne planiram se skrivati da ne misli da je to nešto loše ali ipak sve prilagođeno njegovoj dobi. mislim da ipak postoji razlika kada curica gleda golu mamu i golog tatu, i obrnuto.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tonja_1 prvotno napisa
    mislim da ipak postoji razlika kada curica gleda golu mamu i golog tatu, i obrnuto.
    Ja nekako mislim da najvecu ulogu igra to jel dijete inace moze vidjeti tatu/mamu, ili je to once-in-a-lifetime-experience. Sigurno je veci shok ukoliko je nikad nije vidjelo gole.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Citiraj Sun prvotno napisa
    ako se ujutro slučajno proteže i nasloni na tatu - no big deal
    Pogotovo ako je dijete deckic, jer oni svi imaju erekcije i kuze da se penis digne s vremena na vrijeme.
    Jasno!Ova moja dvojica ujutro ne mogu zbog tog razloga pošteno naciljati WC školjku!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Jasno!Ova moja dvojica ujutro ne mogu zbog tog razloga pošteno naciljati WC školjku!
    Apsolutno te razumijem Ja svako drugo jutro moram brisati oko WC-a jer mi saopci da nije uspio pogoditi :/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sun, uopce mi nije bila namjera provocirati, nego samo saznati koliko si dosljednja u svojoj tvrdnji. nisam ja nonsalantno izjavila da penis u erekciji nije "big deal" za dijete, jer je kao i ostatak, samo "dio muskog tijela"...

u tom pogledu mi bas nije jasan tvoj razlog sto si navela o "hodanju okolo", po cemu to pravi razliku u pitanju koje tih postavih :? al zadovoljit cu se s ovim "ne" sto si izgovorila na pocetku svog posta.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

niti se skrivamo a niti baš trčkaramo po kući ko po nudističkoj plaži.
    i sve mi se čini kako je došlo vrijeme da se i ovo malo golotinje sakrije i rjeđe viđa od strane moje kčeri.

ja ću se i dalje sasvim normalno presvlačit isprid nje, ali mm već triba više pazit. ustvari, one se nikad nije ni skinio gol ispred nje.
    a zašto se triba pripazit? zato što je preznatiželjna, a smatram da je još premala kako bi joj neke stvari objasnila i mogu je samo zbunit ili šta je već ona par puta napravila - dovest sebe u neugodnu situaciju.

u wc bez nje otić nema šanse. ni kad se pokušam sakrit pa to izvest opet dođe za par minuta.
    tako je i kad imam one dane u mjesecu. i šta ću sad - moram prominit uložak. i gleda ona, zaviruje, mama šta je to (ja kažem uložak), čemu služi (mami ide krv i moram to držat).....i tako se redaju pitanja, odgovori i sve 5.
    prođe par dana, mi kod mog svekra, a ona odjednom: mama daj mi svoj uložak? kakav božji uložak čeri? onaj šta ti staviš na kokinetu kad ti ide krv.
    - ja crvenim ko paprika, trudim se odma okrenit priču, ali je moja L. ko sivonja kad zapne za nešto pa nastavlja priču o ulošku i kokineti i krvi :shock: . a svekar je hitno morao nešto obaviti van kuće, vidno crven u licu.

- neku večer mm vrti tv programe i naleti na sex inspektore. i sad njega to ludo zanima i gleda. ja malu oblačim za spavat. i sad dok je mm gleda tv ona nije mogla vidit šta je na tv jer joj je on smetao pogledu. izađe mm iz sobe, ona bulji u tv. ja uopće ne obraćam pažnju šta gleda jer sam mislila da je on pribacio program. kad odjednom L. mene pita:
    - mama zašto je onaj barba stavio teti pišu u usta :shock: :shock:

odma mi je pelena ispala iz ruke od muke. skočim priko kreveta po daljinski i pribacim program, ali je šteta već bila učinjena jer se isto pitanje postavilo još 10 puta tu večer.
    i šta joj tad objasnit, ditetu od dvi god i 7 miseci?
    ne virujem da bi drugačije reagirala da je navikla na tatinu golotinju.

zato mislim da je ona već dosegla granicu kad naša intima mora ostat i bit naša i da će ona ipak imat kad učit i proučavat golotinju.
    a ne da me ko večeras (opet kod svekra) pita dok sam joj minjala pelenu:
    - mama, jesi mi oprala kokinetu?
    - jesam
    - jesi li sebi oprala kokinetu?
    - nisam sad, kad dođemo kući onda ću
    - a zašto ćeš je onda oprat?
    - pa treba se bit čist i uredan
    - ajde mama skini gaće da vidim je li ti šporka kokineta. ako je evo ti maramice pa je operi :shock: :shock:

opet je svekar izašao iz kuće

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj bebać je još mali pa iskreno i ne razmišljam o skrivanju i svemu što nas čeka........pogledi, pitanja itd.

Ali prepričat ću vam scenu jedne moje poznanice sa 2,5 god. sinom:
    Krene žena na tuširanje, skine se i uđe u kadu, kad mali ispred vrata stoji i zove mamu.
    Pita ona: "Šta je bilo sine?"
    "Ja bih piškio"
    "Dođi unutra, mama će te skinut"
    Izađe žena iz kade i stavi malog da piški.....i tako sjedi on i sjedi...
    "Pa jesi gotov?"
    "Jesam piškio ali ja bi i kakio"
    "Pa dobro ti kaki, a jel se može mama usput tuširat"
    "Da"
    Uđe ona ponovo u kadu kadse mali zagleda u nju i znatiželjno pita:
    "Mama, pa jel ti nemaš pišu?"
    "Nemam sine, mama, kao i sve curice nemaju pišu"
    "A šta ti imaš?"
    "Mama ima koku"
    "A zašto mama onda tvoja koka ne viče kokoda kokoda???"

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitanje seksulanosti ce bitno drugacije objasniti psiholog koji se bavi zlostavljanjem (i to seks.) djece od nekog razvojnog psihologa, niti mi kao struka tu nismo na cisto - ono cega sam ja jako svjesna je to da prejako isticanje seksualnog u objasnjivanju nekih normalnih zivotnih situac. moze dovesti do toga da se svemu daje seksualni naglasak.

ako dijete vidi da rod. vode ljubav - malo ce dijete sigurno biti strasno veselo jer osjeca dobr vibre, nece biti uplaseno i rastrzano jer ne kuzi kontekst (moguce je da se preplasi ako rod. tome pristupi sa sramom i strahom), nesto starije dijete biti ce zbunjeno i iznenadjeno, ali opet kazem - nije sam dogadjaj toliko bitan koliko objasnjenje rod. Vazno je djetetu objasniti da se neke stvari (a to je npr. vodjenje ljubavi, mastrubacija i sl) rade kad smo sami ili uz izabranog partnera.

naravno da namjerno vodjenje ljubavi s ciljem da dijete gleda je domena perverzije i zlostavljanja, i da to nema veze s ovim o cemu sad pricamo - kad te dijete uhvati.

mislim da obitelj ima pravo na odluku da li ce njihov krevet biti bracna loznica ili obiteljski krevet, da u dodirivanju pri spavanju nema nista seksualno (osim ako netko ima takve primisli - a to nije osnova zajednickog spavanja i totalno mi je ludo o tome govoriti), penis u erekciji pred jutro je primjetila i moja D - rekli smo joj da se penisi nekad tako ponasaju kad se tati jako ide piskiti i ona je skroz zadovoljna odgovorom, uostalom trenutno nam pas ima povecanu prostatu pa je cesto izlozena pogledima - to joj je jako zanimljivo (a i zabrinuta je) i zadnjih par dana nam je rijec - penis cesto u razgovorima, nista to nju ne uzbudjuje niti ona (a niti mi )imamo s time problem.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo zgodnog linka o spolnom razvoju djece koji dotiče i ovu temu.
    http://www.ergonet.hr/poliklinika/page.php?id=163

Ukratko, odgovor psihologa na pitanje da li hodati goli pred djecom je ne, osobito ne pred starijom djecom. Također, ne treba dopustiti da dijete vidi seksualne aktivnosti odraslih, a ako se to slučajno dogodi, štetu treba razgovorom svesti na najmanju moguću mjeru. Sve ono što smatrate neprimjerenim za društvo svojih prijatelja i odraslih ukućana utoliko je više neprimjereno za djecu. Ovo je zaključak: "Navedene nepoželjne aktivnosti uzrokuju velike teškoće u emocionalnom razvoju djeteta, a narušavaju i kontinuitet normalna seksualnog razvoja te je dijete, suočeno s informacijama neprilagođenima njegovoj dobi, onemogućeno učiti o spolnosti vlastitim prirodnim ritmom. To može dovesti do zbunjenosti, uplašenosti ili traumatiziranosti te ostaviti neizbrisive posljedice na njegov seksualni život."

Prema mom iskustvu, s malim djetetom je to drugačije, jer malo dijete ne doživljava golotinju roditelja na neki poseban način. Ali, kod većeg djeteta razvija se svijest o spolnosti, stid i potreba za vlastitom intimom. Isto tako mislim da i roditelji trebaju čuvati svoju intimu za sebe. Mislim da moraju postojati granice u toj vrsti bliskosti između djece i roditelja, odnosno da roditelj ne smije ulaziti u intimu djeteta niti obratno.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svijest o spolnosti, stid i potreba za vlastitom intimom. Isto tako mislim da i roditelji trebaju čuvati svoju intimu za sebe. Mislim da moraju postojati granice u toj vrsti bliskosti između djece i roditelja, odnosno da roditelj ne smije ulaziti u intimu djeteta niti obratno.
    sa ovim se slazem, kad ona zeli svoju intimu mi joj je damo i jako postujemo, kad mi zelimo intimu onda joj je mi i objavimo i ocekujemo da ce je postivati (i postuje je).

predamnom znaju goli hodati i moji roditelji, a vidi kolika sam

bit ce to kod nas generacijski...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa

ako dijete vidi da rod. vode ljubav - malo ce dijete sigurno biti strasno veselo jer osjeca dobr vibre,.
    ma da, zašto onda moja djeca ni ko bebe ni kao malo veći ne trpe da me muž poljubi, a kamoli da nas vide u seksu...
    čim me poljubi počnu plakat ili se ljutit ili postanu ljubomorni

a što se tiče wc-a...ja imam dva u stanu...nije moguće da više nitko tu na forumu nema 2 wc-a u slučaju ako je jedan zauzet, postoji drugi :shock: :shock:

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto mislis zasto ?

sto ti oni kazu zasto?

jel ima veze sa tvojom seksualnoscu ili su ljubomorni sto paznja u tom trenutku nije na njima?

i vazno je vidjeti sto im objasnite nakon njihova "ispada".

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

flower:
    1. zašto tvoji roditelji hodaju goli pred tobom?? :shock: :shock:
    2. zašto poštujete intimu koju mala traži ako vam je normalna golotinja??? pa kako to ona razvija drugačije navike od vas, a svi oko nje golaći??? trebala bi i ona šetat gola i ne tražit intimu jer je njoj to tako normalno kad mama, tata, baka i djeda šetaju tako goli oko nje....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa
    a što se tiče wc-a...ja imam dva u stanu...nije moguće da više nitko tu na forumu nema 2 wc-a u slučaju ako je jedan zauzet, postoji drugi :shock: :shock:
    imamo mi tri
    ali uvijek smo svi u jednome, tako nam je zanimljivije: tuširamo se i razgovaramo uopće ne obraćajući pažnju na golotinju. mislim, čudnije bi bilo da se tuširamo odjeveni...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    ali jutarnja erekcija nema veze sa seksom (iako se koji put moze iskoristiti ), to je nekakva normalna fizioloska pojava.
    Moram priznati da mi nikad nije ni izdaleka palo na pamet da bi to mogla biti prepreka co-sleepingu.
    Tocno tako, moj sin od 4 godine se skoro svako jutro budi s jutarnjom erekcijom i sam sebi komentira da je "tvud" zato sto mu se piski
    Tatu nije nikada vidio u tom stanju, ali nekako imam osjecaj da kada bi ga slucajno i opipao da bi poslao tatu na WC na pisanje

Sto se teme tice ne skrivamo se, ali ni ne namecemo svoju golotinju.
    Vrata od WC-a ne zatvaramo, ali ako zelimo privatnost vrata se ili pritvore ili zatvore i onda se zna ako netko nesto treba iz kupaone da treba pokucati i svi se toga drze.

Sex dok su djeca u sobi ne prakticiramo, ali shvacam da ima roditelja koji nemaju izbora, ne zive svi u visesobnim stanovima ili kucama :/

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja imam dva u stanu...nije moguće da više nitko tu na forumu nema 2 wc-a u slučaju ako je jedan zauzet, postoji drugi
    Ja konkretno isto imam dva wc-a, ali nije stvar u broju wc-a, već moja kćer hoće biti gdje i ja.

A što se tiče pokazivanja golotinje pred djecom ja spadam u konzerve.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sto mislis zasto ?

sto ti oni kazu zasto?

jel ima veze sa tvojom seksualnoscu ili su ljubomorni sto paznja u tom trenutku nije na njima?

i vazno je vidjeti sto im objasnite nakon njihova "ispada".
    kao bebe nisu znali ništa kazat, ali sudeći prema plaču nije im se svidjelo,
    sad malo veći znaju govorit ali ne znaju se izrazit pa opet nismo dobili adekvatan odgovor..
    nema veze s mojom seksualnošću jer ja nemam problema s njom niti poljubac vidim kako seksualni čin, a ljubomora može biti prisutna ali mislim da je najveći razlog to što tata ne smije dirati mamu jer sam ja SAMO NJIHOVA, pa ne podnose da me itko drugi dodiruje.

nego zašto se ovdje cijelo vrijeme govori kao da se s djecom može razgovoarati na nivou odraslih i objašnjavati im ko da su završili 2 fakulteta
    :?
    pa to su samo djeca i njima treba prilazit na dječji način i pojednostavnit im odgovore i obrazloženja..osim toga, koliko god se mi trudili neke stvari objasnit ponekad djeca jednostavno ne žele prihvatit to objašnjenje nego misle da su u pravu

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. pa ocito je nasa granica negdje drugdje nego tvoja. meni je to ok - da svaka obiteljima svoje granice, npr. nudisti nisu odmah i seks. perverznjaci.

2. recimo njene granice su - kad ide kakati zeli biti sama (pisanje joj nije problem), sad zeli i pipicu sama mazati, i zazeljela je da ima gornji dio kupaceg ovo ljeto (to postujemo).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    imamo mi tri
    ali uvijek smo svi u jednome, tako nam je zanimljivije: tuširamo se i razgovaramo uopće ne obraćajući pažnju na golotinju. mislim, čudnije bi bilo da se tuširamo odjeveni...
    naravno da se nećete uširati odjeveni, ali nemate druge prilike za razgovor nego baš dok se netko išao tuširat :?
    zašto ne koristite priliku za razgovor i druženje u dnevnom boravku, dok kuhate, dok se igrate, u prirodu nego baš dok se tuširate i dok ste goli???

to mi je malo khm, ko da tražite najmerno da vas se gleda gole :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

1. pa ocito je nasa granica negdje drugdje nego tvoja. meni je to ok - da svaka obiteljima svoje granice, npr. nudisti nisu odmah i seks. perverznjaci.

2. recimo njene granice su - kad ide kakati zeli biti sama (pisanje joj nije problem), sad zeli i pipicu sama mazati, i zazeljela je da ima gornji dio kupaceg ovo ljeto (to postujemo).
    ali kako je to mala ispala drugačija, a odgajate je da je normalno da joj drugi gledaju pipicu i da je super kad kaka da su svi oko nje i pričaju joj crvenkapicu :? :? :? :?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

M&T, cemu ove zlobne upadice?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno da se nećete uširati odjeveni, ali nemate druge prilike za razgovor nego baš dok se netko išao tuširat :?
    zašto ne koristite priliku za razgovor i druženje u dnevnom boravku, dok kuhate, dok se igrate, u prirodu nego baš dok se tuširate i dok ste goli???

to mi je malo khm, ko da tražite najmerno da vas se gleda gole :/
    daleko od toga: ne pokazujemo se, ali se ni ne skrivamo.

što se rasporeda vremena i druženja tiče... tuširanje je, kao i zajedničko kuhanje, pranje suđa, stavljanje veša u perilicu... samo jedan dio našega života i ne mislim ga "izrezivati".
    ne znam kako je kod vas, ali mi smo premalo zajedno da bismo si dopustili luksuz izolacije u "kupaoničkom terminu"... sve dok to nekome od nas ne počne smetati.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kad smo goli ne gledamo se i ne fiksiramo u odredjene djelove tijela, niti kad netko kaka ne trcimo svi u wc za njim, niti...

svim tim situacijama pristupamo normalno

a ovo s gornjim djelom kupaceg ce biti zanimljivo, proslo je ljeto naime jedno vrijeme na plazi bila s gornjim dijelom, ali bez doljnjeg

pocela me zabavljati ova diskusija...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bas mi je zanimljiva ova vasa rasprava...
    ja recimo nemam problem oko toga da me dijete vidi golu, ili da ode samnom na WC ali moje su jos relativno male pa neznam kako ce biti kasnije.
    MM s druge strane ne podnosi da ga se na WC-u smeta ili dok se tusira.
    golotinja je za njega pred djecom tabu tema, ali nema problema ako se proseta u gacama ili u kupacama preko ljeta.

sex? uvijek se zakljucamo u spavacoj sobi, a djeca spavaju u svojoj sobi..
    nakon toga, vrata se otkljucaju i ostavljaju otvorena i danju i nocu, tako da su slobodne u svakom trenu uci u nju. jos mi se nije dogodilo da mi dodju na vrata dok su zakljucana...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    M&T, cemu ove zlobne upadice?
    nisu zlobne upadice nego ne vidim smisao, a interesira me...
    čine mi se neki odgvori kontradiktorni pa želim čuti objašnjenje..
    zašto odmah ako netko postavi par pitanja više se misli da su to zlobne upadice ili loše najmere i sl.???

ja imam drugačije običaje pa me zanima kako to funkcionira kod drugih, možda se promjenim ako vidim da su drugi u pravu

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u mojoj ex uzoj obitelji bili smo prilicno sramezljivi, i ne sjecam se da sam ikad vidjela tatu golog, pa cak ni bracu, nakon sto su prosli djecje godine. I znam da bi mi bilo uzasno neugodno da sam ikad naletjela na prizor oceve golotinje. Ili da je on mene vidio golu.
    Ali, danas kad razmisljam, ne cini mi se da je to bas idealno. I ne bih htjela da tako bude i u ovoj mojoj obitelji.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma nema tu prava i ne-prava...
    važno je kako se ti s time osjećaš: da je meni imalo neugodno skinuti se pred djetetom, sigurno to ne bih radila, ma koliko mi se sviđalo to što flower radi i ma koliko mi bili prihvatljivi njezini argumenti.

pa to su tvoja djeca, tvoja obitelj, tvoja kupaonica i, na kraju krajeva, tvoje tijelo.
    radi s njima što hoćeš i kako hoćeš.
    kao i ja

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem apricot

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

predamnom znaju goli hodati i moji roditelji, a vidi kolika sam
    nemoj zezat :shock:

joj meni ne bi bilo ni zabavno, ni drago, ni liberalno, ni milo oku, a ni svijesti da moj otac prošetava po stanu gol golcat isprid mene u ovim godinama. mislim da bi mi bilo čak vrlo degutantno i stvarno bi se zabrinila za njegovo mentalno zdravlje.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a ovo s gornjim djelom kupaceg ce biti zanimljivo, proslo je ljeto naime jedno vrijeme na plazi bila s gornjim dijelom, ali bez doljnjeg

flo ovako i ja kao mala cijelo jedno ljeto
    imam slike- ponosna gologuza s malim trokutićima na cicama

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sun dite moje

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, Loryblue, meni je ovo bas tuzno. Ja ne bih nikako htjela da samo zato sto sam u godinama netko smatra moje tijelo ruznim i degutantnim.

Inace, potpisujem apricot.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Uh, Loryblue, meni je ovo bas tuzno. Ja ne bih nikako htjela da samo zato sto sam u godinama netko smatra moje tijelo ruznim i degutantnim.

Inace, potpisujem apricot.
    ne smatram naobrano tijelo degutantnim jer će i moje kad tad bit takvo.
    ali mi je degutantna pomisao da mi se otac šeta gol ispred mene

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ocito je nasa granica negdje drugdje nego tvoja. meni je to ok - da svaka obiteljima svoje granice
    ovo je zapravo najbitnije

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem flower (osim onog o golim roditeljima ) i apricot i ancicu...

a posebno mi se svidja ovo:

ako dijete vidi da rod. vode ljubav - malo ce dijete sigurno biti strasno veselo jer osjeca dobr vibre, nece biti uplaseno i rastrzano jer ne kuzi kontekst (moguce je da se preplasi ako rod. tome pristupi sa sramom i strahom), nesto starije dijete biti ce zbunjeno i iznenadjeno, ali opet kazem - nije sam dogadjaj toliko bitan koliko objasnjenje rod. Vazno je djetetu objasniti da se neke stvari (a to je npr. vodjenje ljubavi, mastrubacija i sl) rade kad smo sami ili uz izabranog partnera.

i imam troje djece - nikad nitko od njih nije lose reagirao na izmjenjivanje njeznosti (zagrljaje, poljupce) izmedju mm-a i mene. raduju se tome, prilaze nam cesto i traze da i njih ukljucimo u grljenje i ljubljenje... i meni to izgleda (iz pozicije nase obitelji) kao - norma...

kad netko prica da su djeca (jedno ili vise njih) ljubomorni, protestiraju i ne daju da roditelji pokazuju medjusobnu bliskost - ja se cudim i nije mi jasno zasto djeca tako dozivljavaju roditeljsku privrzenost? gdje je zacetak tog problema? (ne da mislim da je itko ovdje u poziciji psihoanalizirat preko neta i postavljat dijagnoze...)

i jos nesto zelim naglasiti - kad sam pitala sto o vidjenju svojih roditelja misle oni koji kazu da su ih zatekli i osjecali se lose (eto, vidimo, godinama nakon "incidenta"), htjela sam vidjeti (u ovom malom statistickom uzorku) koliko je ta neugoda i sokiranost vidjenim u vezi s nacinom na koji su njihovi roditelji s njima pricali o seksu i seksualnosti, prije i nakon tog "incidenta"...

i i dalje smatram da dijete koje od rodjenja ima priliku (bar ponekad) vidjeti druge "ko od majke rodjene", pricati s roditeljima o seksu, seksualnosti, prirodnim procesima i ostalom vezanom uz ovu temu - nece biti tako iztraumatizirano kao dijete koje ce prizor tudjeg golog tijela (odraslog ili ne), ili - u tom slucaju jos gora varijanta - samog cina vodjenja ljubavi, vidjeti prvi put u dobi od, recimo, 7-8-9-13 godina...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad netko prica da su djeca (jedno ili vise njih) ljubomorni, protestiraju i ne daju da roditelji pokazuju medjusobnu bliskost - ja se cudim i nije mi jasno zasto djeca tako dozivljavaju roditeljsku privrzenost? gdje je zacetak tog problema? (ne da mislim da je itko ovdje u poziciji psihoanalizirat preko neta i postavljat dijagnoze...)
    ja ne bih rekla da se tu mora raditi o problemu.
    npr. moja djeca reagiraju ljubomorno i posesivno u nekim trenucima. Ako tonka doji, i dodje tata (ili toncek) pa me pocne grliti, ona ce ih otjerati i viknuti 'mama - moja!'. Jer me je u tom trenutku ona za sebe rezervirala. Ako je zaigrana i vidi da se mi kraj nje ljubimo, samo ce se nasmijati.

i i dalje smatram da dijete koje od rodjenja ima priliku (bar ponekad) vidjeti druge "ko od majke rodjene", pricati s roditeljima o seksu, seksualnosti, prirodnim procesima i ostalom vezanom uz ovu temu - nece biti tako iztraumatizirano kao dijete koje ce prizor tudjeg golog tijela (odraslog ili ne), ili - u tom slucaju jos gora varijanta - samog cina vodjenja ljubavi, vidjeti prvi put u dobi od, recimo, 7-8-9-13 godina...
    s tim se slazem.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem Flower (iako sam oca golog vidjela zadnji put kad sam imala par godina i svima koji su me htjeli slusati sam objasnila da moj tata ima surlu! ), Apricot, Ancicu i Litalu.

I mene.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Gola tijela mojih roditelja nisu bila prva, postojala je televizija, casopisi, isto se odnosi i na sex - ali problem i je bio bas u golim tijelima i seksu MOJIH roditelja, a ne nekog drugog. Po vama treba to preventivno pokazivati, da se djeca kasnije ne bi traumatizirala?

To sto se ne sjecam da sam ikad vidjela spolni organ svog oca ne ubrajam u negativne stvari - dapace. Ne vidim potrebu za tim. Mislim da sam sasvim lijepo 'uspjela' i bez toga, a nisam ni ukocena sto se seksa tice, bar se dosad nije nitko zalio .

I jos jedno pitanje - da pored skole vase djece stoji jedan djedica i svako toliko djecici samo pokaze svoj organ, koji je kao ruka ili noga, po nekim odgovorima, biste li se zbog toga uzbudjivali?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zakaj, nije ista situacija, i tonka je u pravu da trazi pravo na "prvozakup" ako je ona prva krenula dojiti, a drugi ulijecu i kvare joj dozivljaj

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I jos jedno pitanje - da pored skole vase djece stoji jedan djedica i svako toliko djecici samo pokaze svoj organ, koji je kao ruka ili noga, po nekim odgovorima, biste li se zbog toga uzbudjivali?
    summer, mislim da je ovo sasvim neprimjerena usporedba.
    nitko od nas nije rekao da šeta po Ilici gol jer je penis isto što i koljeno; mi šetamo u VLASTITOJ kupaonici.

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •