Citiraj litala prvotno napisa

ronin, jesu li tvoji roditelji razgovarali o tome s tobom? o seksu inace? u kojoj dobi? jesu li znali da si ih vidjela?

ako jesu i ako ste razgovarali - to ti nije pomoglo da se bolje s time nosis?

a ako nisu - mislis li sada, kao odrasla, da bi ti razgovor o tome (i inace, ne samo u slucaju kad si ih vidjela) pomogao da se drugacije nosis sa sjecanjem na taj dogadjaj?

zasto to pitam - pitam tebe jer si donijela konkretno iskustvo i sjecanje, ali i sve one koji kazu da se sjecaju "zvukova" koje su roditelji vodjenjem ljubavi "proizvodili" - jeste li im kad rekli da ih cujete, jeste li pitali sto se dogadja, jeste li dobili ikakav odgovor ili je sve ostalo na djecjoj masti?
Nikada roditeljima nisam rekla da sam ih vidjela.Nisam imala tu potrebu.
Moji starci su prilično liberalni,u našoj se kući uvijek otvoreno govorilo o svemu,ali nekako im nisam imala potrebu reći da se ,je li,sjećam.
Inače,razgovor o seksu ,menstruaciji i sličnome obavili su sa mnom u trećem osnovne.
Razgovor o kontracepciji u prvom srednje,mama me u četvrtom srednje vodila po pilulu i na prvi pregled kod Magdićke u Petrovu.
Kako se danas nosim s tim slikama iz djetinjstva?Ne trebam se nositi s njima,smijuljim se kad se toga sjetim.