Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
Citiraj summer prvotno napisa
Ni ja svojima nikad to nisam spomenula. Ne znam, nekako mi je bezveze sad to potezati. Komentirala sam sa sestrom jer smo u prici skuzile da je tad i ona znala biti budna - osjecala se grozno koliko i ja. Ne znam, po iskustvima drugih s kojima sam pricala, ipak je potrebna odredjena zrelost da bi se seks prihvatio kao normalno i cak pozeljno ponasanje roditelja - kao mali, svi smo se odreda grozili na mogucnost da nam se roditelji seksaju, cak smo se time znali jedan drugome rugati
Upravo tako. Utopistički je i krivo očekivati "zrelost" djece u tom pitanju. Trauma djece od toga da vide/čuju roditelje u spolnom odnosu uopće ne ovisi o odnosu tih roditelja prema seksualnosti, bliskosti koju imaju s djecom i sl. Psiholozi upozoravaju na moguće loše posljedice takvih ranih "spoznaja" na djecu - na razvoj njihove seksualnosti i odnos prema roditeljima. Iako se u spomenutim slučajevima ne radi o namjernom ekshibicionizmu i seksualiziranom ponašanju pred djecom, to ne znači da posljedica nema.
100% se slazem sa obje. potrebno je bit jako, jako oprezan na tom polju, ucim iz vlastitog iskustva i dodajem iskustva ovih cura prije mene koje su pisale o svojim neugodnim dozivljajima. mislim, ne moras ni citat ikakve knjige da bi to znao...

a s ovim se slazem ne 100 nego milijun %:

Citiraj mama courage prvotno napisa
ali za mene je to dio muškog tijela. Vjerojatno dok se okrećemo spavajući svi u istom krevetu dođe u dodir npr s nogom mog bebeka

smije li onda tvoje dijete dodirnuti suprugov penis u erekciji ?