Hana Sara, evo da se ne ponavljam:
Tako nekako i mi. Ne skrivam se pred djetetom, ali povlačim granice svoje intime i to sve više što je on stariji. Ono što mi je bilo OK s jedno, dvo-, tro-, četverogodišnjim djetetom nije mi više OK sa šestogodišnjim djetetom. I dalje se ne skrivam, ali nema teorije da mi ulazi u WC, a pomalo niti u kupaonicu. Sad se naučio da čeka pred vratima ako nešto treba, a ako baš hitno želi nešto pitati ili uzeti iz kupaonice, pita me smije li ući. Ja njega još uvijek kupam, ali sad je počeo tražiti da bude sam u WC-u i ja to poštujem. I on uči povlačiti granice svoje intime i mislim da je to dobro. Inače, u taj svoj intimni prostor ne bi ni za živu glavu pustio nikoga osim mene, MM, mojih roditelja i jedne tete u vrtiću.
Ja sam sina dobila kad je imao godinu dana - nekoliko sljedećih mjeseci je bio potpuno neodvojiv od mene, ali potpuno - par puta smo se i okupali zajedno, a u WC je išao sa mnom, u protivnim bi urlikao pred vratima. Dugo mi je ulazio u kupaonicu i vidio bi me golu kad bih se presvlačila. Kako je on rastao, prvo sam uvela intimu u WC-u, a onda po malo i u ostalim situacijama. Sad ima 6,5 godina i situacija je ovakva opisana gore. U kupaonicu mi više ne ulazi nego pred vratima pita što treba, a ja pazim kad se presvlačim da me on ne vidi, jer je postao stidljiv, a s druge strane počeo je primjećivati spolne razlike na sasvim drugačiji način nego prije. Mislim da mu nikako ne paše da nas vidi gole, pogotovo ne tatu (ne znam zašto). S druge strane, nimalo mu ne smeta da ga je presvlačim, kupam, brišem, ali u drugim situacijama nikako ne voli biti gol niti doma, a pogotovo ne u javnosti. Na plaži je tražio gaćice i kad je bio sasvim mali.
U svakom slučaju, ne šećem gola po kući, a dijete me eventualno može vidjeti u kupaonici ili kad se presvlačim, iako se trudim da do toga ne dođe.