Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Naknada za komplikacije i porod. naknada

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Naknada za komplikacije i porod. naknada

Pozdrav svima!
    Imam jedno pitanje pa bih vas molila da mi odgovorite ako slučajno znate.
    Radim u privatnoj firmi godinu i pol i prošli mjesec sam tražila raskid ugovora (našla sam bolji posao), što mi je i odobreno tako da mi je zadnji radni dan 13.04. U ponedjeljak 16.04. počinjem raditi u novoj firmi (obrtu).
    Međutim, danas sam radila test i pozitivan je . Kod ginekologa idem tek za dva tjedna da mi potvrdi trudnoću jer je sad na godišnjem. Uglavnom, zanima me ukoliko bi trebala ići na komplikacije (a nadam se da neću i da ću raditi do kraja jer se ne mogu zamisliti doma do poroda) da li bi dobivala kakvu nakandu ili ne zbog promjene posla.A popodiljna naknada? Kao na prethodnom, tako će mi i na novom poslu plaća biti oko 5000 kn.
    Baš sam si sve zakomplicirala sa otkazom i novim poslom , ali trudnoću nisam još planirala. No što je tu je, sretna sam i baš se veselim djetetu. Unaprijed zahvaljujem.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Promjena posla nema veze sa naknadom (plačenim bolovanjem za komplikacije u trudnoći), bitno je da si u predhodnoj firmi bila prijavljena kao i u novoj, a bolovanje je ionako plačeno po prosjeku primanja zadnjih mislim šest mjeseci. Tako je barem bilo ako se nešto u zadnje vrijeme nije promjenilo, a ja nisam čula da je mjenjano. :D

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

upravo ovako kako je TeaK napisala, bezobzrira na promjenu poslodavca imaš pravo na naknadu za komplikacije u trudnoći i kasnije na porodiljnu naknadu. Ova prva ti je 100% plaće i max iznos je oko 4250 kn pa ako ti je plaća oko 5000 kn i odeš na bolovanje(komplikacije) dobivat ćeš taj max iznos dok ti ne počne redovna rodiljna naknada koja je isto max oko 4250 kn. Dakle opusti se i uživaj, promjena posla neće štetiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •