Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: To boli!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno To boli!

Već nekoloko dana me desna bradavoca boli kad dojim, ali sinoć se sve zakompliciralo.
    Pretpostavljam da je faza, jer do sada nismo imali apsolutno nikakvih problema, te sam računala da će proći za koji dan.
    Luka me tu i tamo gricne, pa sam si mislila da je i to neki dio problema.
    A evo šta je bilo: sinoć sam ga uspavljivala i čekala da sam ispusti bradavicu iz usta, jer kad ja to idem radit ugrize me i za prst i za bradavicu, tako da nema smisla vadit na silu.
    Ali kad je dečko osjetio da mu sika klizi iz usta, uhvatio ju je te mi pritom odgrizao komad bradavice!
    :shock: !!!!!!!!
    Mislim, ne fali mi, sad, ono, pola bradavice, ali i ovaj mali komadić koji nedostaje jako boli i malo krvari.
    Sad sam da podojila, na jedvite jade - morala sam ugris kušin da ne vrištim, namazala mlijekom i evo se zrači.
    Jel mogu još nešto da uradim, možda bepanten mast ili neku drugu kremu? Pokušala sam se izdojit, no i tako boli. Još i gore.
    Nisam pametna šta mi je radit. Svaki savjet je dobrodošao...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ima par kremica, purelan, (kršitelj koda)ova magic krema, možda zgb melem (meni nije pomogao).

nadam se da će brzo zarasti

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj baš gadno zvuči
    ja sam nedavno imala ranicu na bradavici i otkrila sam da mi najvše pomaže dojenje preko silikonskih bradavica. Izdajanje s izdajalicom je boljelo, mislila sam probati ručno izdajanje tako da ne dodirujem bradavicu ali nisam mogla jer sam imala vodene kozice po dojci. Možda bi tebi ručno izdajanje pomoglo?

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bepanthen mast u debelom sloju između podoja, prije sljedećeg podoja obavezno skini.
    Čini mi se da ne izvodiš najbolje izvlačenje bradavice uz prst. Kad je prst dobro gurnut u njegova usta, i u slučaju da želi zagristi, zagrist će prst, a ne bradavicu. Možda ga staviš preplitko? Ja svoj mali prst uvalim u kut njegovih usta (smjerom donje čeljusti) do drugog zgloba.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

da, gurnem tako (da osjetim kad se jezik odlijepio od bradavice), ali prst upada među desni, a bradavica među zube. Kad me na taj način ugrize nije jako strašno, jer osjetim jaki pritisak na prst.
    Ali ovo me zbilja iznenadilo

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onda probaj prst gurnuti bliže zubima.
    Znam da je opis ali bolje ne mogu (ajme kad ovo budu čitale buduće mame...)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma kužimo se...
    pokušat ću, ali sad ga dojim u položaju nogometna lopta, jer me onda boli samo kad prvi put potegne, a poslije ništa.
    Malo mi je tlaka pošto on spava, pa dok se namistim, pa dok izvadim sisu...čini se da će MM većeras spavati na kauču!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sad ga dojim u položaju nogometna lopta, jer me onda boli samo kad prvi put potegne, a poslije ništa.
    podnošljivo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jadranka, i meni se to desilo prije par mjeseci, ali sam ja ucinila pogresku da 3 dana nisam ni dojila ni izdajala tu dojku jer mi se gadilo da beba jede krv, a krvarilo je dosta. Posljedica-manje mlijeka, tako da je moj savjet-stisni zube i doji.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikako ti ne bi preporucila bepanthen mast niti ista drugo osim purelana
    sve drugo bi morala isprirati s baradvice prije podoja a to je dodatni napor za bradavice

za ragade znaci najbolje je mazati i/ili svojim mlijekom i/ili purelan kremom ciji je sastav lanolin i ne mora se ispirati prije podoja....

nemoj se na tu dojku izdajati izdajalicom, jer ona cesto moze naopraviti jos vecu stetu....

probaj dojiti ali jako pazi na polozaj...
    a mozes prije podoja 'anestezirati' bradavicu na taj nacin da je premazes kockicom leda....

sto vise na zraku drzi baradvice, ne peri ih precesto, pogotovo agresovnim samponima, mazi purelanom i nadam se da ce vam sto prije proci

(purelan proizvodi tvrtka medela, iskljucivo se koristi za bradavice s ragadama i ima ga kupiti u boljim ljekarnama)

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sve ti je rekla Zrinka

Evo još par stvari:

Ako ti je jako bolno na početku podoja na ranjenoj dojci, možeš započeti podoj na strani koja ne boli, tek toliko da beba povuče i da se aktivira refleks otpuštanja mlijeka, pa ju onda stavi na ovu bolnu stranu.

Kod biranja položaja odaberi onaj u kojem će bebina donja vilica biti na suprotnoj strani od bolnog dijela bradavice. Nadam se da kužiš što sam htjela napisati. Donja bebina vilica jače radi pa će ti olakšati ako je odmakneš od bolnog dijela bradavice.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bepanthen se moze skidati "na suho", nečim skroz mekanim, npr. uloščićem za grudi što neće oštetiti bradavicu. Meni se čini da su jadranki ozljede takve da bi joj lanolin bitno sporije pomogao.
    Kako ti je danas?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

puno bolje, tnx!
    Iskreno, nisam mazala s ničim osim mlijekom i sušila je na zraku.
    Promijenila sam položaj (nekako ga okrenem sa ranica bude sa strane). Čak sam i zakunjala dok je dojio :D

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najbolje rješenje, super! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •