Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Neumoran kašalj

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Neumoran kašalj

Bok, neznam sto da radim vise pa se vama obracam. Vec treci dan ima visoku temperaturu, povraca i kaslje neumorno, vodila sam ga jucer u dezurnu ambulantu, i doktorica ga je ovlaš pregledala i dala ceporex sirup. Pije ga vec trecu dozu, al temperatura, ni kasalj ni povracanje od nadrazaja ne staje, nece da jede i nece da pije. Na silu mu dajem čaja al to su jako male količine, u snu mu malo ubacim i to je to. Temp. je 39 a kad dobije cepic ili sirup padne samo na 37 najmanje ne niže.

Molim savjet, jer mi ga se ne vodi na hitnu bezveze, (bio je vec dva puta u bolnici, nednom zbog urinoinfekcije, drugi put zbog alergijskog bronhitisa) sad me strah jer prosli put je zavrsio na inekcijama za olaksavanje disanja.

Molim savjet, sto uciniti?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najtoplije preporucujem inhalator. Nas je inhaliranje fizioloske spasilo doista neumornog kaslja (pritom mislim na preko mjesec dana svakodnevnog iritirajuceg kasljanja).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A ja najtoplije preporučujem odlazak kod specijalista pulmologa jer ako je jednom u pitanju bio alergijski bronhitis nebi se s time predugo trebalo čekati.
    nemoj nikad zazirati od bolnice u tolikoj mjeri da zbog straha ili nećeg drugog ne odeš s djetetom tamo gdje mu mogu pomoći da prije ozdravi.
    Antibiotici se nemogu dati na osnovu "ovlaš" pregleda, već na osnovu nalaza iz krvne slike, briseva grla ili nosa.
    Nemoj prekidati sa terapijom, ali svakako dobro prati stanje djeteta i nemoj predugo čekati. Ne želim te sada plašiti ali stvarno opreza nikad dosta.
    Ponekad nije ni nakon svih mogućih nalaza dovoljno sigurno da dijete uzima odgovarajući antibiotik.
    Nadam se da će sve biti ok.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo upravo sada citala o manifestacijama hripavca...zvuci mi jako slicno!!!! svakako provjeri to brzo ali bez panike...javi kako je bebi...saljem vam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ponovno sam ga vodila u amb. dežurnu i tamo su ga inhalilari, uz to je dobio inekciju, jos mora dobiti 2 . Te inekcije za olaksavanje disanja je primao i prosli put kad ga je uhvatio.
    Danas mu je vec puno bolje.
    Kod pulmologa smo bili prije 4-5 mj. jer je vec imao problema oko toga, te je ustanovljen alergijski bronhitis, vodi ga dr. Pavlov, odlican pulmolog.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo sam i sama u sličnim problemima. Već drugi put nakon naizgled bezazlene upale grla E. počinje da se guši, dahće ko cukica, i onda idemo na Ventolinske inhalacije. Ovaj put je bilo teže i duže pa su nam uključili Flixotide na Bebyhalator kod kuće. Ima li neko iskustva sa ovakvim alergijama, smanjuje li se to sa rastom djece. Riječ Astma mi se tako ne dopada kao opcija u budućnosti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da se javim, ipak taj neumoran kasalj je bila zakamuflirana bakterijska upala pluca Jucer je zavrsio u bolnici , pa se ne stignem javiti jer sam cijeli dan pokraj njega....

ŠTo je najgore nije imao vise temperaturu, i doktori su samo govorili da je bronhitis i inhalirali ga te mu dali ceporex, a kad sam zamolila da izvade krv sedimentacija mu je bila 78 :/ i to nakon 6 dana antibiotika koje su trebale smiriti al nista od toga... tako da sad tamo nanamo...

Molim malo vibrica da brzo dodjemo kuci

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~
    ajd bar se saznalo....svako dobro!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da brzo ozdravite~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da se brzo kuci vratite~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Eto kak ispadne od njihovih "ovlaš" pregleda. Jel im toliko teško dati uputnicu za leukocite barem.
    Ne, ne, ne danas moraš sam svojem djetetu biti najbolji doktor.

Držite se, bit će sve ok. Ljubi malu glavicu.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nekad niti broj leukocita nece otkriti bakterijsku upalu pluca - moj sin je imao strasan kasalj, koji je trajao duzi od 2 tjedna, bio je umoran, a nije ni imao visoku temperaturu, kad je imao upalu pluca. DVAPUTA unutar tog perioda ga je pedrijatrica slala na vadjenje krvi za leukocite, i bili su O.K. - znaci prema leukocitima dijete mi je bilo zdravo. Tek kad smo isli na puni tretman - tj. kompletna krvna slika, RTG pluca, analiza urina itd. je bilo ustanovljeno da ima upalu pluca. Ako vam intuicija ne da mira, bolje je traziti detaljniju pretragu (pocevsi od kompletne krvne slike a ne samo broj leukocita)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Zoila prvotno napisa
    nekad niti broj leukocita nece otkriti bakterijsku upalu pluca - moj sin je imao strasan kasalj, koji je trajao duzi od 2 tjedna, bio je umoran, a nije ni imao visoku temperaturu, kad je imao upalu pluca. DVAPUTA unutar tog perioda ga je pedrijatrica slala na vadjenje krvi za leukocite, i bili su O.K. - znaci prema leukocitima dijete mi je bilo zdravo. Tek kad smo isli na puni tretman - tj. kompletna krvna slika, RTG pluca, analiza urina itd. je bilo ustanovljeno da ima upalu pluca. Ako vam intuicija ne da mira, bolje je traziti detaljniju pretragu (pocevsi od kompletne krvne slike a ne samo broj leukocita)
    Slažem se s tobom ali namjerno sam spomenula "leukocite barem" jer je današnja praksa lijećnika da lakše napiše recept za antibiotik nego za vađenje krvi.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa mislim....za otkrivanje upale najbolji pokazatelj je CRP, pa ajd onda i leukiti i SE....napraviš to troje....sigurnost je velika!! sad o rtg i zračenju dice...ne znam.....

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja leukocitima ništa ne vjerujem. F. je tjedan dana imao temperaturu, leukociti ok, na kraju smo išli u Vinogradsku na hitnu - izvade mu krv, a sedimentacija 120, CRP 227. :shock: . Pošalju nas odmah na rtg - upala pluća. A njegov pedijatar ga je nekoliko puta slušao, i na stetoskop se nije ništa čulo. Ostao je u bolnici. Bilo je grozno....

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vibram da maleni što prije ozdravi i dodajem da imamo isto iskustvo.
    Odmah mi je pala na pamet upala pluća, jer smo i mi 5 dana vukli temperaturu uz antibiotik.
    Ovlaš pregledan i poslušan, leukociti blago povišeni, bili 5 puta na hitnoj i na kraju otišli na pedijatriju. CRP do neba. Isto je ostao u bolnici, 5 dana, ali čim se CRP i sedimentacija normalizirala pustili ga kući.
    Ružno iskustvo, ali to ti je posljedica ovlaš pregleda i "mama pretjerujete" politike. Sad znam da kad zakuri više od 3 dana trebam otići na zaraznu, platiti cca 80 kn i dobiješ i kks i sedimentaciju i krvnu sliku.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja inače imam puno povjerenje u F. pedijatra, i on nije jedini koji nije čuo ništa na stetoskop. F. čak nije ni kašljao! Sad, međutim, znam mnogo više o upali pluća (zahvaljujući Rodinim stranicama ponajviše ), pa si ne mogu oprostiti što nisam sto puta naglasila kako mi se čini da povremeno poplavi oko usta. Jadno dijete... I jako mi fali što u našem Domu zdravlja ne rade CRP, jer tek je taj test pokazao da je stanje ozbiljno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas je pusten iz bolnice, napokon sam ga dovela kuci, naravno uz terapiju koja jos ide... glavno da je on sada kuci

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Super.
    Nemoj se čuditi ako bude lošije spavao u početku...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znam to... ovo je nazalost treči boravak u bolnici, pa sam svjesna toga, uz to ja sam bila uz njega prije nego sto se budio(odlazila oko 6 ujutro u bolnicu) i odlazila iza 9 kad bi vec cvrsto spavao..tako da se nadam da nece ostavit vece posljedice na njega..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znam to... ovo je nazalost treči boravak u bolnici, pa sam svjesna toga, uz to ja sam bila uz njega prije nego sto se budio(odlazila oko 6 ujutro u bolnicu) i odlazila iza 9 kad bi vec cvrsto spavao..tako da se nadam da nece ostavit vece posljedice na njega..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •