-
mogu li trudovi prestati?
možda pomalo glupo pitanje, naravno da mogu jer meni izgleda da jesu. od 34. tjedna uzimam partusisten za smirivanje kontrakcija, ležim, mirujem i cijelo vrijeme osjećam stezanja, grčenja, probadanja .... od križa nisko prema trbuhu. na zadnjem, jučerašnjem, pregledu 36+2, otvorena 4 prsta, trudovi pravilni i prilično jaki, na spomen indukcije umrem od straha i vratim se kući, kao doći ću kad se počajaju ili pukne vodenjak..nije ni važno, prepala sam se dripa i one razarajuće boli, unatoč tome što prvi porod zapravo i nije bio prestrašan, dobila sam epiduralnu jer sam kao i sada zablokirala.
trudovi su jučer trajali cijeli dan, zaspala sam uvjerena da će se pojačati, no probudila se u jednom komadu, odmorna i bezbolna.
je li moguće da su to bili lažni, a javljali su se pravilno svake 4 minute?
ili je u tijelu još malčice lijekova, a zadnje sam popila jučer ujutro, pa ih oni sprječavaju?
i mogu li ovako u ovom poigravanju dočekati termin ili prenijeti, a čep je iscurio još prije desetak dana???
hrpa pitanja, nadam se da ste me razumjele, jer nisam sigurna koliko sam ovako rastresena uopće razumljiva
-
Osoblje foruma
ja sam ti kod drugog poroda, u rađaoni, imala pravilne, na sekundicu točne trudove svakih 1 minutu i trajali su po 1 minutu, i tako sat i pol.
a onda su prestali :/
rodila sam par sati kasnije, i to nakon serije totalno neregularnih trudova.
pa ti vidi
-
Adrenalin utječe na smanjivanje ili prestanak trudova. Znači, ako se nađeš u opasnosti, prepadneš se nečega i sl. trudovi mogu potpuno prestati. To se desi mnogim ženama kad dođu u bolnicu.
Također, moguće je da nakon završetka prvog porođajnog doba trudovi prestanu. To može potrajati 10 minuta ili koji sat. Žena je potpuno otvorena, ali se ništa ne dešava. ta stanka dobro dođe i ženi i djetetu da se odmore prije izgone. Iako, ne znam koji bi te doktor kod nas pustio da potpuno otvorena sat vremena odspavaš
.
-
Neeeee, odmah bi dobila drip!
-
-
Definitivno, porast adrenalina. Kad se sve ponovno izreglulira, trudovi će se vratiti.
-
eto što strah može učiniti! cijelu se trudnoću borim s njim, no ako je trebalo zakazati bolje ovako nego usred poroda. od jutros neka lagana probadanja i grčevi nalik trudovima...čekam
hvala na odgovorima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma