Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Nekakanje nakon operacije...upomoć, jako nas boli guza!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Nekakanje nakon operacije...upomoć, jako nas boli guza!

Znam da se o nekakanju puno pisalo, ali ovo je specifična situacija jer je dijete prošlo operaciju koja ju je jako iscrpila, nije pošteno kakala tjedan dana (ako izuzmemo desetak strašno tvrdih kuglica nakon puuuuuno napinjanja i suza).
    Neće jesti, pogotovo ne namirnice koje bi potjerale na WC, neće piti, samo bi varalicu i gledala crtiće. Čim joj pokušam pojasniti situaciju i uvaliti nešto jušno, počene plakati i tek onda nije za komunikaciju. Znam da je jako isfrustrirana što je bila u bolnici, gips više nije toliko šproblem koliko je psihički načeta bolnicom, ne želi spavati u kinderbetu jer ju podsjeća na bolnički krevetac, spava na bračnom i traži da je netko kraj nje...
    Ne možemo hodati jer ima nogu u gipsu, znači tjelovježba je isključena osim savijanja nogu u koljenima prema trbuha (nije previše efikasno).

Molim savjet jer već sam na rubu ludila, plače mi se od muke kad čujem kako se hvata za guzu i viče "Guza, guza!!!" a ne može kakati, čak ne može ni vjetrić pustiti...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Samo da napomenem, Stela ima 2 godine, inače jede i pije sve.

Probali smo slijedeće:
    - prešećereni čaj od kamilice
    - kompot od šljiva (sok iz kompota i komadi šljiva)
    - pileća juhica
    - naribana i odstajala jabuka
    - jogurti
    - kakao je jedino toplo što hoće jesti pa smo dodavali komadić putra da omasti crijeva
    - toplu vodu natašte neće ni primirisati
    - mjerenje temperature u guzi u nadi da će iziritirati kakanje
    - glicerolski čepići
    ...

Ništa od navedenog ne djeluje.

Ne možemo joj ništa podvaliti...

Upomoć, boli nas!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

znam da nije neko rješenje, ali da se probaš savjetovati sa pedijatrom u vezi glicerinskih čepića?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

praktički si napravila sve šta možeš.
    Ostaju ti masaže trbuha i savjetovanje sa pedijatrom.
    Nadam se da će ubrzo doći olakšanje
    E pokušaj sa kuhanom jabukom i toplom vodom (neka pojede malo jabuke i odmah poslije toga tople vode)
    Dali nosi pelene?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A smije li med rastopljen u malo tople vode ili u mlijeko toplo,ili u topli kakao?

Prije svakog obroka bilo bi dobro pojesti malo voca(na prvom mjestu su kruske,pa onda sljive i smokve).

Opustena atmosfera,smijanje,lijepo i mastovito servirano jelo poticu probavu.

Ako moze neko da ti pomogne,mozda cak i Stela, da kao za rodjendan servirate na stolu kruske isjeckane na snite,na njima cackalice sa papiricima-da izgledaju kao jedrenjaci....da se pri tome smijete(znam da ti nije do toga i da si preumorna,ali mozda to pomogne) .Kazi joj,sa osmijehom:ne smijemo jesti dok serviramo,a onda ti pojedi jednu da ona vidi,namigni joj,uzece i ona mozda .

Tako i sa ruckom isto.Imam osjecaj da joj treba otvoriti apetit,ne moze kakati ako ne jede.
    Mastovito servirajte i rucak,opet ukljuci nju.

Nemoj joj govoriti:Hajde ,pojedi ovo....nego kroz igru u toku serviranja,kazi npr.pojescu malo Svenove supice,jel bi ti htjela tatinu supicu,necemo im reci,neka bude tajna.

Nije pedagoski,ali vazno je da pocne jesti

Izadjite vani,sjedite na klupu u parku,mozda bi tamo grickala kiflu ,ili slane stapice.
    Svjez zrak cini cuda.

Zelim vam brz oporavak .

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Probali smo glicerinske čepiće, nemaju baš efekta osim što joj naprave izuzetne bolove i nagon za kakanjem ali nema što izaći!

Masiramo joj bušu i donji dio leđa i to joj jako paše ali opet jeproblem u poprilično praznim crijevima. Čim osjeti nagon za kakanjem, sva se stisne i zgrči jer osjeća da ju boli a ne shvaća da će joj nakon te boli tijekom kakanja biti lakše... :/ Još uvijek je u pelenama, jadranka, zašto pitaš? Probat ćemo jabuku i toplu vodu.

Ciciban, servirala bih ja voće prije svakog obroka ali mi više nemamo obroke otkako smo se vratili iz bolnice, nego se svo Stelino jelo svodi na eventualno nekoliko zalogaja uz animiranje, pričanje, smijanje, "Mama će malo pa onda ti...". Više ne znamo kako ju pridobiti, od malog gurmana pretvorila se u prestrašeno dijete koje bježi od žlice... Problem je upravo u gubitku apetita, ali tu su i psihološeke posljedice boravka u bolnici jer Stela sad grčevito traži pažnju, čuvanje, sigurnost, kao da joj je jelo postalo sporedno, nevažno. Izuzetno smo angažirani oko nje i trudimo se najviše što možemo ali teško je jer je i Sven tu, traži svoje, a Stela ne bi smjela još ići van (uostalom, tek je danas topao dan). I kao za inat šmrkavi smo svi troje, još je samo MM zdrav...
    Glupo mi je i spominjati koliko sam ja premorena, gladna i nesretna, a znam da je moje raspoloženje izuzetno važno za atmosferu u kući...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mamasch,odmori se malo.Neka TM 1-2 sata bude sa Stelom,a baka sa Svenom vani,a ti odspavaj,ili prosetaj ,popij kafu...Tako ces skupiti snagu.
    Ako Stela jos ne smije napolje,onda obavezno luftirajte prostoriju u kojoj se nalazi,sto cesce.Svjez zrak ce joj dobro doci.
    TV svedite na mimimum.Za efikasan oporavak je potreban mir,cak i radio moze smetati.Djeca se brze oporavljaju uz slikovnice,bajke,price,sto im omogucava dublja sopstvena razmisljanja,razvija mastu i potice tjelesno opustanje.Dok TV cini dijete nervoznim.
    I u njenom prisustvu nemojte spominjati bolnicu,operaciju,nemojte glasno pricati,ljutito...
    Sjecam se,kad sam ja kao djete bila bolesna,najljepse mi je bilo kad dodje susjeda,te sa mojom mamom pije kafu,a ja lezim na kaucu i slusam njihove razgovore.Odmah bi mi bilo bolje!

Znam da ti je sad jako tesko,ali proci ce brzo
    A sto se tice kakanja,ja ga ne bih poticala,jer nema sta da pokaka.Kad pocne jesti kakace.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Situacija je teška , ne znam kako pomoći ...

Šaljemo vam bezbroj da sve opet bude ok.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jako mi je zao. I H ima velikih problema s kakanjem, tako da barem malo znam kako vam je. I mi imamo slicnu listu. No, imamo 2 situacije: ono sto hoce jesti (npr. blagi caj od kamilice) ne djeluje, a ono sto bi mozda pomoglo ne zeli probati. No, evo nekih savjeta koje sam ili ja pokusala primjeniti ili procitala negdje:

- puno tekucine. Gusti sok, mlaki...I do 1/2l dnevno
    - Cotiderbe sirup (biljni, od smokava, bas za bebe)
    - Portalak, mlijecni secer, ujutro i navecer 1 velika zlica
    - Zlica meda nataste
    - Izbacite kravlje mlijeko
    - Izbacite tjesteninu

(Znam da su neki savjeti mozda malo "prejaki" da budu u svakodnevoj ishrani, ali s obzirom da je ovo spec. situacija..... U svakom slucaju dobro je uvijek provjeriti kod pedijatra.)

Kod H donekle djeluje:

- Cuspajz od riceta s porilukom
    - Kivi

Nadam se da ce biti bolje.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mikro klizmice za djecu umjesto glicerinskog čepića.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Još uvijek je u pelenama, jadranka, zašto pitaš?
    Ma imala sam sličnu situaciju sa Dujom.
    Iz nekog je razloga jednostavno prestao kakati. Sam po sebi nebi kako 2-3 dana, pa bi stolica malo bila tvrđa, ali to je bilo dovoljno da izazove nekakanje otprilike tjedan dana.
    Isto bi se tako hvatao za guzu i govorio: boli guza, boli guza; te stiskao u sebi.
    Odlučila sam mu skinuti pelene, pa da se pokaki u tutu, da pokuša, ako bi mu bilo lakše.
    Umjesto toga, tijekom tušitanja uhvatio se za rub kade, čučnuo i pokakio se. Spas!
    A čekaj sad...ona se ne može tuširati, jel da?
    A joj... :/
    Čuj, pokušaj sa tutom...ili bez pelene...
    A hebemu, sve sa dobrom namjerom...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Već sam to negdje napisala: meni pomogne 100% juice od naranče, i to baš Juicy. Kako dojim, primjećujem da kad ga pijem više, pomogne i I (ima ponekad problema s tvrdom stolicom otkad je krenula dohrana).

maloj guzi

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Joj draga Deaedi, kad bi Stela barem htjela piti kao inače!!! Do bolnice je pila skoro litru tekućine, mlijeko+voda+sok+jušna klopa, ali sada ju moram stalno nutkati i čini mi se da joj time samo ogađujem piće...
    Jedino što toplo stigne do njene buše je jutarnji kakao pa mi je malo :/ da joj ne dajem kakao. Ionako od kravljeg mlijeka trenutno hoće jogurt, i to svega par žličica, neće više, ili komadićak polutvrdog sira.
    Tjesteninu i kivi ne voli, daklem... Pitat ću pedijatricu za Portalak i Cotiderbe, jer Stela je počela konkretnije papati (na žalost ne jušno ali ipak pomalo jede) pa bih htjela potaknuti probavu što prije jer se ovako muči.
    Danas ću skuhati čušpajz od poriluka, nadam se da će ga jesti (inače se davi u njemu ).

Aleksandra, ne bih stavljala klizmu jer je guza već toliko iziritirana od tiskanja, čepića i ostalih strahota, prvo bih htjela isporbati sve manje agresivne metode koje postoje. Ipak, hvala na savjetu

Jadranka, ne mogu ju stavljati u kadu jer ima natkoljenu gips čizmu, nije baš spretno, samo bih ju još više uznemirila. Jučer je uspjela u dva navrata pokakati par kuglica, ne pretvrdih, obloženih sluzi, što znači da je dodavanje komadićka putra u svako jelo ipak efikasno pa ćemo između ostalog ustrajati na putru.

Enela, probat ćemo i Juicy, valjda će se Stela opet "propiti" kad skuži da joj dajem čisti sok (inače ga razrjeđujemo s vodom).

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Molim te probaj sojino mlijeko. Kod nas svaki put proradi!!!!!

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

znam dvogodisnjaka koji je isto vikao guza, guza, a pomogao mu je sok od naribane jabuke. dakle naribas jabuku i das joj da popije onaj sok. mozes ukrasiti kisobrancicem i staviti slamku i evo koktela drzim fige da se stvar sredi

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo i mi nedavno imali istu situaciju-malo mi je sinčić tvrđe kakao i nije htio više kakati-međutim vrlo je važno da se djecu u takvom slučaju što prije natjera na kakanje- jer svakim danom je ta kakica tvrđa i ima je sve više-time se širi zadnji dio debelog crijeva i sve im se je teže i bolnije pokakati se. Ja sam čekala da se počne hvatati za guzu (nema šanse da bi rekao da mu se kaka) i tada sam ga skidala i išla s njm u kupaonu-stavljala ga na wc, držala ga na rukama skvrčenih nogu, stavljala u kadu-umirivala ga, uvjeravala - oboje smo znali biti mokri od znoja i suza dok se nije pokakao. I to je trajalo nekih dva-tri puta- dok sve tvrdo nije izašlo van i dok nije skužio da kakati ne boli i da mu kakanje olakšava nelagodu-sad smo ok, time da pazim da bar svaki drugi dan kaka, ako ne traži sam podsjetim ga, pa prije spavanja sjedne na wc.
    Još sam mu davala i 10ml portalaka prije spavanja, ali ništa nema nekog pretjeranog učinka dok tvrda nakupljena kakica ne izađe van.
    Naš pedijatar bi rekao: kad dobije nagon za kakanjem natjerati ga da sjedne na wc-tu nema prijateljstva jer to mora izaći van.
    Nadam se da ste već riješili problem, a ako niste da ćete ubrzo-držite se.
    I da namaži joj malo guzu uljem ili nekom masnom kremicom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

probaj ovo.
    izribaj jabuku i ostavi da požuti. neka pojede, pomaže garant! Inače se nariba navečer i ostavi preko noći, pa odluču kako ćeš.s obzirom da je dijete.
    I suhe šljive namoči u vodi pa joj probaj dat

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jučer sam navratila kod pedijatrice i dala mi je Cotidierbe sirup, samo što ga Stela neće ni primirisati pa moram kamuflirati u sok ili kakao. Najgore od svega je što neće ništa piti... imam dojam da ovom cirkusu nema kraja...
    Probali smo sa šljivama, neće ih ni pogledati a sok od kuhanja ili namakanja još manje. Odoh naribat jabuku da odstoji (makar smo već to sve probali ali odoh to napravit još jednom bublić )

Suncokret, nezgodno mi jer svaki put kad Stela kaže da joj se kaka trčati nad WC ili kadu jer imam još jednog bebača a sama sam doma. Stvorila bih još veću nervozu kad bih otišla sa Stelom na WC i onda svakih par minuta vikala "Sven di si, što radiš, dođi mami i seki, ajde donesi slikovnicu.......". Nisam u mogućnosti posvetiti cijeli dan samo Stelinom (ne)kakanju, na moju veliku žalost. Skužila sam da Steli pomaže kad sjedne meni u krilo, tj. na moju nogu u stranu i kad se nagne prema naprijed pa nešto čita a jaj oj masiram leđa. Tada barem prducne, ali ne kaka. Jedino je problem što ne možemo do kraja skvrčiti noge prema trbuhu jer ima gips do prepone. Zbog toga ne možemo ni kvalitetno vježbati ni razgibavati tijelo da ju potjera. Ali opet ne mogu cijeli dan držati ju kod sebe da počne kakati jer imam Svena, ručak, pospremit, poigrat se s djecom, otić na WC, ............
    a kad je ovako frka, dan kao u inat ima premalo sati... :/

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mejra's mommy, jel mogu od sojinog mlijeka napravit blagi kakao - moja Stela ne voli čisto mlijeko a kakao je jedino toplo što ovih dana stiže do njene buše...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Još nešto: Jovančević i svojoj knjizi "Godine prve: zašto su važne" piše:
    "Parafinsko ulje (10 ml) prvi tjedan svaku večer, drugi tjedan svaku drugu, zatim prestati.
    Oprez: ako dijete odbija, ne smije ga se prisiljavati da ne bi aspiriralo, jer bi nastala upala pluća ili gušenje."

Nisam probala, tak da ne mogu ništa više o tome reći :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam pisala o ovoj temi i na drugom topicu. Mi smo do sada stvarno svašta pokušali. Pijemo cotidierbe sirup 3 puta na dan, jede Probavin otopljen u hrani, ali najbolje je reagirala na mliječni šećer. Kad nam ga je ponestalo opet nije kakala tri dana, pa nakon teške muke opet dva dana, ali onda sam joj dala Portalak sirup jučer navečer i danas ujutro i nakon toga se pokakala oko 10 sati. :D Našoj sreći nema kraja!!!

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

daje li se klistir ovako maloj djeci. čini mi se da bi tako izašlo, a bez puno muke. :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi smo i s tim probali, nabavili smo neki baš za bebe iz Austrije, ali nikad više. Prvo to je njoj bio užasan šok, a mislim da se nakon toga dva dana nije htjela pokakati zbog straha od boli. Jest da se pokakala jedno 15-tak binuta nakon klistira, ali toliko se plakala i mučila da je to užas. To je ionako samo liječenje krajnje posljedice usporavanja rada crijeva.Treba potaknuti crijeva da rade i ubrzati probavu, i to prvenstveno prehranom.Iako sam ja čula da je taj bebi klistir puno manje agresivan od čepića.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj Mamasch znam kako ti je i ja imam blizance i veći dio dana sam sama s njima, samo moji su malo veći pa je ipak lakše.
    Kod tog njihovog nekakanja nije toliko problem da oni ne mogu kakati već što ne žele i boje se da će ih boljeti.
    A to da slabije jede je isto posljedica zatvora-budući da se nakon jela javlja nagon za kakanjem, a ona ne želi kakati.Moj sin nije htio ni piškiti-samo je bježao po kući.
    Pokušaj joj predvečer kad ti MM dođe s posla dati nešto što jako voli jesti-nije bitno što samo neka se dobro najede da dobije što jači nagon za kakanjem i onda s njom na wc.Mom malom je i braco pomogao tako da ga je zabavljao na wc-u, pa se lakše opustio i dozvolio kakici da izađe.
    Držim vam palčeve da ta muka što prije prođe.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jel ima pomaka?
    Kako je guza danas?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Apdejt.

Jučer smo cijeli dan bili vani, Stela je klopala konkretno, od svega pomalo (zajutrak kakao sa komadom putra, doručak kajgana sa špekom i kruhom, užina naribana jabuka, ručak pun tanjur poriluk+meso čušpajz, užina 1 1/2 banana, navečer kakao sa komadom putra).Kad je legla kakalo joj se ali ništa nije išlo, toliko je bila premorena od zraka da je jako brzo zaspala, nakon što je pola sata prduckala u krevetu.

Imam dojam da nije baš problem u tome da ju boli guza nego se ona BOJI DA ĆE JU BOLITI ako se opusti i krene kakati. Očito je ovo velika zamka za MM-a i mene da ne pomiješamo pravu bol u guzi i kamufliranje straha od ostavljanja kao u bolnici... :/

Danas je ujutro jela kakao sa putrom i paštetu na kruhu, i nakon sat vremena se relativno lako pokakala. Od olakšavajućih namirnica zasada hoće jesti samo naribanu jabuku... Cotidierbe joj moram davati na brzinu sa onim dozerom/injekcijom koji dolazi u sirupima. Skužila sam da od svega što smo probali, putar najbolje olakšava kakanje (u jelu i kakau). Maloprije je pojela naribanu jabuku i legla spavati.

Za sada smo mirni, bez plača, danas još nijednom nije spomenula "Guza, guza!".

Drš'te fige!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Apdejt #2.

Maloprije sam otišla u sobu da vidim zašto se cerekaju i shvatila (po miomirisima) da je netko kakao.

Stela je kakala drugi put u sat vremena!! I to onako mekano, baš kak i treba biti!!

Ajme oduševljenja dječjom kakicom!!!
    Ko ovo nije prošao ne zna ovaj osjećaj olakšanja.
    Izgleda da smo pomalo krenuli u normalu.
    :D :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

držimo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Super da je krenulo!!!

Citiraj mamasch prvotno napisa
    Ajme oduševljenja dječjom kakicom!!!
    Ko ovo nije prošao ne zna ovaj osjećaj olakšanja.
    Istina! Ja nakon kakanja grabim telefon i zovem bake i djedove, tetu...opcenarodno veselje u obitelji!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

[/quote]Istina! Ja nakon kakanja grabim telefon i zovem bake i djedove, tetu...opcenarodno veselje u obitelji!
    Ah, kako nam je ovo poznato.
    Kod nas isto ovako

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:D :D :D :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sori za krivo quotanje.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

:D :D :D

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

:D :D :D

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra's mommy, jel mogu od sojinog mlijeka napravit blagi kakao - moja Stela ne voli čisto mlijeko a kakao je jedino toplo što ovih dana stiže do njene buše...
    Mozes. Neznam zasto pitas. Mozda je tvoje pitanje mozes li podgrijavati sojino. Negdje sam procitala da sojino moze zamijeniti kravlje mlijeko u receptima tj. moze se i kuhati na visokim temperaturama. Mejra pije kakao od sojinog non stop. Ponekad ubacim samo malo meda.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Mozes. Neznam zasto pitas. Mozda je tvoje pitanje mozes li podgrijavati sojino. Negdje sam procitala da sojino moze zamijeniti kravlje mlijeko u receptima tj. moze se i kuhati na visokim temperaturama. Mejra pije kakao od sojinog non stop. Ponekad ubacim samo malo meda.
    Sorry, nisam skuzila tvoj post. Jesi navela "toplo" gore.

I jesi li probala sa sojinim?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mejra's, Stela neće piti čisto mlijeko pa sam pitala da li se može u sojino dodati kakao ako mu neće promijeniti okus od prihvatljivog u neprihvatljiv za dijete (nisam nikad pila sojino pa ne znam kakvog je okusa).
    NIsam još uopće stigla do dućana kupiti sojino mlijeko, za sada se držimo naribane jabuke+dodavanje putra u jelo+Cotidierbe. Možda bih dodavanjem sojinog mlijeka u prehranu izazvala proljev obzirom na navedene namirnice?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra's, Stela neće piti čisto mlijeko pa sam pitala da li se može u sojino dodati kakao ako mu neće promijeniti okus od prihvatljivog u neprihvatljiv za dijete (nisam nikad pila sojino pa ne znam kakvog je okusa).
    NIsam još uopće stigla do dućana kupiti sojino mlijeko, za sada se držimo naribane jabuke+dodavanje putra u jelo+Cotidierbe. Možda bih dodavanjem sojinog mlijeka u prehranu izazvala proljev obzirom na navedene namirnice?
    Zavisi od djeteta. Ahmeda prije sojino protjera van nego Mejru. Sojino je (za moj pojam) dosta gusce od kravljeg. Slobodno stavi pola pola, jos ako ces praviti kakao nece ni primijetiti sojino.

Snježana B

Početno

Bok, evo i mene. I mi imamo problema s kakanjem. Mali mi ima dvije i pol godine i od devetog mjeseca prošle godine mučimo se s kakanjem. U subotu je kakao nakon šest dana i to je bilo strašno. Srce mi se kidalo dok sam ga gledala. Kada smo vidjeli da stvarno ne ide, gurnuli smo mu čepić, a to je za njega prava katastrofa. To je takav plač da vam ne mogu opisati. Užasno se boji čepića ali to je jedini način da se pokaka. On drži u sebi pet-šest dana i naravno to se stvrdne i mogu si samo zamisliti kakvi su to bolovi. Četvrti-peti dan počinje odbijati hranu, neće se ni kupati (jer teško zadržava stolicu dok je u toploj vodi). I nama je problem što jako malo pije, već smo mu davali razno razne flašice, čaše, šalice samo da bi što više pio, ali ne pomeže. Probali smo i ušećerenu kamilicu, suhe šljive, smokve, Portalak - ništa ne pomaže. Izbacili smo kravlje mlijeko, sada pije kozje mlijeko (za sojino sam čula da nije preporučljivo za djecu do tri godine), ali nikako da dođemo na zelenu granu s tim kakanjem. Stvarno smo svi skupa već očajni. Danas idem kupiti med od Petrovića za djecu koji navodno pomaže. Nadam se da će biti rezultata.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima za kupiti i sojino mlijeko od cokolade, mozda joj se to svidi umjesto kakaa.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nakon par dana kakanja jednom dnevno, Stelina guza opet štrajka, ali barem je počela (Stela, ne guza ) konkretno jesti pa se uskoro nadamo redovitoj stolici. Sinoć je kakala u ponoć, probudio me njezin bolan plač. Kad sam vidjela da kleči na koljenima i da soba lagano vonja na ..., skužila sam da dijete pokušava napokon kakati, valjda se opustila i krenulo je u toku spavanja. Pitala sam ju da li kaka, odgovorila mi je potvrdno, na što sam joj rekla neka bude strpljiva i neka se ne boji bolne guze, a ja ću je urediti kad završi i nastavit će spavati. Kao da su je moje riječi do kraja opustile, skoncentrirala se i pokakala punu šaku tvrdih kuglica. Presvukla sam je i ušuškala, zaspala je u sekundi a ja sam odahnula, barem se malo olakšala. Vidjet ćemo danas. I dalje joj dajemo Cotidierbe i naribanu jabuku. Hoće jesti sve, i to u količinama od prije operacije.

Skužila sam da Stelu smeta ako ju, kad god se uozbilji ili zaplače, panično ispitujemo da li joj se kaka i da li ju boli guza. Puštamo ju na miru i uopće ne spominjemo pojmove vezane uz njene teškoće, i čini mi se da je opuštenija i manje opterećena. Više ne spominje "Guza, guza" i ne hvata se non-stop za pelenu.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nakon par dana kakanja jednom dnevno, Stelina guza opet štrajka, ali barem je počela (Stela, ne guza ) konkretno jesti pa se uskoro nadamo redovitoj stolici. Sinoć je kakala u ponoć, probudio me njezin bolan plač. Kad sam vidjela da kleči na koljenima i da soba lagano vonja na ..., skužila sam da dijete pokušava napokon kakati, valjda se opustila i krenulo je u toku spavanja. Pitala sam ju da li kaka, odgovorila mi je potvrdno, na što sam joj rekla neka bude strpljiva i neka se ne boji bolne guze, a ja ću je urediti kad završi i nastavit će spavati. Kao da su je moje riječi do kraja opustile, skoncentrirala se i pokakala punu šaku tvrdih kuglica. Presvukla sam je i ušuškala, zaspala je u sekundi a ja sam odahnula, barem se malo olakšala. Vidjet ćemo danas. I dalje joj dajemo Cotidierbe i naribanu jabuku. Hoće jesti sve, i to u količinama od prije operacije.

Skužila sam da Stelu smeta ako ju, kad god se uozbilji ili zaplače, panično ispitujemo da li joj se kaka i da li ju boli guza. Puštamo ju na miru i uopće ne spominjemo pojmove vezane uz njene teškoće, i čini mi se da je opuštenija i manje opterećena. Više ne spominje "Guza, guza" i ne hvata se non-stop za pelenu.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ah ne mogu vjerovati, tri puta poslalo...

Deaedi, da tražim u bio dućanima ili možda ima u dm-u?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima u DM-u. Ima i velikih od 1l i onih malih, 2.5 dcl sa slamkom.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala, Deaedi, probaćemo!

Danas smo kakali 3 (slovima: TRI) puta, istina tvrdo ali ipak tri put je tri put!!! :D

Najefikasnije sredstvo za kakanje koje smo isprobali: naribana jabuka. Definitivno.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Samo da prijavim apdejt.

Kakamo redovito, zahvaljujući čeličnim živcima i naribanoa jabuka+šaka grožđica pomiješano i odstajano nekih 20-tak minuta.

Zahvaljujem svima koji su navijali za nas.

:D

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E baš lijepe vijesti,siroto dijete se toliko napatilo,ali bitno da ste se vratili u normalu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samo da prijavim apdejt.

Kakamo redovito, zahvaljujući čeličnim živcima i naribanoa jabuka+šaka grožđica pomiješano i odstajano nekih 20-tak minuta.

Zahvaljujem svima koji su navijali za nas.

:D
    Budem ovo i mi probali...Ako bude htjela probati :/ ...jos uvijek kaka svaka 3-4 dana, tvrdo i uz veliku muku.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Začudila sam se s kojim oduševljenjem i Sven i Stela hoće papati gore navedeno. Naribam na one veće otvore i hranim ih žlicom. Klopaju bez pogovora, čak se i vesele kad ih pitam hoće li jesti naribanu jabukicu. :D
    Naravno uvijek i Sven jede sa Stelom iz solidarnosti prema seki.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •