Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Sv.Duh-carski

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Sv.Duh-carski

Idem na carski na Sv.Duh iduci ponedjeljak. Ima li tko friska iskustva? Koliko dugo se ostaje? Sva sam u nekoj euforiji/panici. Razmisljala sam da uzmem apartman preko Adende, ali si nesto razmisljam da li mi je mozda bolje da da budem u sobi sa vise mama, da nebudem sama ili samo sa 1 u apartamnu. Znam da cu nakon carskog biti sva nikakva, a i imati cu sigurno milion pitanja za druge mame, jer mi je ovo prva beba. I procitala sam u vise postova da su sestre na odjelu babinjaca grozne i da uopce ne pomazu oko dojenja, a ja bi stvarno zeljela da dojim, ako je moguce. Onda mi bi mozda bilo bolje da sam u sobi sa vise mama? Dobila sam vec neke savjete (HVALA!), ali ako netko ima friska iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila sam dvaput na carskom na sd no moja su iskustva vec zastarjela, ajmeee. ali odjel babinjaca je sasvim ok, maks 3 zene u sobi, meni je to bilo ko maturalac

sestre na odjelu jesu takve kao da su tamo po kazni, ali za dojenje su zaduzene sestre s odjela neonatologije. tamo ti je doktor stanojevic uglavnom dobro raspolozen, i spreman za odgovor na svako pitanje, jedno se moze dogoditi da ne bude tamo bas kad ti je najpotrebniji.

pitaj, zahtijevaj, inzistiraj. citaj, isprintaj si s rodinih stranica sve tekstove o dojenju, zamisljaj si prvi podoj itd.

sigurno ces imati mobitel, zovi sos telefon budes li imala problema.

sve sve sve sto cujes primi s rezervom i provjeri s jos barem jednim izvorom, to mi se cini vaznim.

a sto se tice 'kome' poslije carskog, nije nuzno. bit ces u komi ako to zelis biti. sto prije nastojis zanemariti to da si 'u komi' i ustati, to ce ti prije zaista i biti bolje. dobivat ces sredstva protiv bolova, dolazit ce ti fizioterapeutica i pomoci ti u rjesavanju gorucih problema. ... ne mora biti strasno. ako se prepustis komi, upast ces u nju, i bit ces skoncentrirana samo na to, a ides roditi, imas drugog posla znas ono, nemas vremena za komu

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

S obzirom da si se vec psihicki pripremila na carski, neces biti toliko u komi ko sto su neke zene koje neplanirano zavrse na carskom.
    Ja bih ti preporucila da budes u normalnoj sobi, iako razumijem sto hoces rec o apartmanu jer sam jako ozbiljno razmisljala da ga i ja uzmem. Sad mi je cak i drago da nisam.
    Jedino se pripremi s cinjenicom da bebu najvjerojatnije neces vidjeti do 3. dana sto je meni bilo najgore!
    Nakon carskog bit ces na intenzivnoj u ginekoloskom odjelu, a sljedeci dan te sele u odjel babinjaca.
    S ostalim bolnickim pojedinostima si pretpostavljam upoznata.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče apartmana, i ja sam o njemu razmišljala i onda odlučila da mi je bolje biti s hrpom žena nego sama samcata u nekoj sobi, i tako sam i napravila...
    MEĐUTIM, frendica mi je nedavno rodila i odlučila se za apartman, nekoliko puta sam je posjetila i sad definitivno znam da za idući porod uzimam apartman!!! nije čak stvar u tome što imaš svoju (genijalnu) kupaonu, ultramoderan krevet i bolju klopu od ostatka žena, nego je bitno da je dijete stalno s tobom u apartmanu (jupijej, a radi se o petrovoj!!), a muž ili bilo koji drugi posjetitelj može biti s tobom od jutra do mraka... tako da nisi sama u apartmanu cijeli dan, nego si okružena ljudima koji ti nešto znače...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zaboravila napisat - ja sam na SD-u pitala za apartman pa su mi rekli da ga nemaju za obicne porode, vec se cuva za cure s potpomognutom ili za cuvanje trudnoce. Nisam sluzbeno trazila pa ni ne znam jel to sluzbeni odgovor. A apartmani koje sam vidla na odjelu babinjaca su s dvije zene ili cak i 3 u sobi, a razlikuju se po tome sto su sobe malo ljepse i imaju TV.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nema razloga da se osjecas u komi nakon carskog.Ja sam bila budna kroz svoj carski(neplanirani).Sa mnom je dijete odmah bilo(nakon sto su pregledali u istoj sobi)i moj muz mu je prvi stavio pelenu i odjecu.
    Dojenje je bilo malo teze ali ustrajala sam i dojila sam Luku do njegovog 17 .mj.
    Carski rez nije kraj svijeta,a pogotova kada ga planiras i znas sto te ocekuje.(Ovo se sve dogodilo u engleskoj ,ali ne vjerujem da Hrv puno zaostaje za tim).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, moja dobra frendica je isto rodila na carski (u zagrebu), i isključivo je dojila svoju bebicu nekih 5-6 mjeseci, sad su već na dohrani i još uvijek doji :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno friška

Rodila sam na carski (spinalna) na Sv. Duhu. Jako su se popravili u zadnje 3 godine. Ima puno kupaonica, uredno je.
    Jako se trude oko dojenja i bebe su puno duže s mamama. (za carski nema rooming in)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Cure puno vam hvala na savjetima. Mislim da ipak necu u apartman, bolje "kud svi tud i ja", a nadam se da ce sve dobro proci! Javim se sa dojmovima.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja neznam o cemu pricaj jer je meni bilo super poslije carskog toliko dobro da me vise frka prirodnog poroda, doma se ide 5,6 dan i ja 6 dan isla u grad, a 3 u hepi dej na kavu

ja bih se ipak odlucila da mogu za app, sretno

mimi

Početno

Ja sam prije godinu dana rodila na carski na SD. Carski je bio u spinalnoj i bio je zanimljivo iskustvo. Pozitivno u svakom slučaju. Ležiš 24 sata na intenzivnoj, mene su svako toliko pitale sestre jel mi treba nekaj protiv bolova, al mene nija niš jako bolilo. Prvo ustajanje je malo nezgodno i okretanje na bok, al isto nije tak strašno. Ja sam puno radila vježbe kaj ti dođe pokazat fizioterapet (stvarno sam ih puno radila). Treći dan sam hodala (polako, polako), deseti vozila auto. Rodila sam u utorak, išla doma u nedjelju al na vlastiti zahtjev, meni je dr. Hafner potpisao da sam OK, Norma je isto bila dobro, pa su nas pustili. Meni su sve sestre bile dobre, osim onih sa pedijatrije kaj bi ti između ostalog trebale pomoć oko dojenja ak imaš problema. E te su bile grozne zajedno sa onom starom zmijom kaj je tam šefica. Dr. S. kojeg svi hvale na žalost nisam vidjela niti jednom, a neka crvenokosa pedijatrica je bila OK. E da ja sam imala apartman preko Adende, al nisi sama nego si sa jednom curom unutra, a nakon carskog nemreš dobivat niš bolju klopu nego onu kaj te ide zbog oporavka. Taj apartman je meni bio dobar, kupaonica je unutar sobe, a u ostalim sobama su po tri cure koje moraju izaći iz svoje sobe pa im je kupaona odmah do sobe. Znači apartman ti u biti niti netreba, jer je po meni svejedno dal vas je dvije il tri i to kaj moraš napravit dva koraka više do kupaone fakat nije bitno. Meni ti je kompletno iskustvo bilo dobro, sve mi je bilo Ok osim tih sestri, a ja sam imala malo problema kaj se tiče mlijeka kojeg na početku jednostavno nije bilo pa umjesto da mi pomognu i ohrabre me one su počele srat kak se bebe hrane samo dojenjem i jednom su Normu donjeli gladnu i ona je plakala ttak jako da su joj popucale usnice i onda sam ja popizdila jer se nađeš da počmeš ovak razmišljat:nemam mlijeka, kakva sam ja to mama kojoj je dijete gladno. Pa sam pala u očaj i samo sam plakala, al kad je došlo do tih pucanja usnica onda sam popizdila i tražila da zovu pedijatra i da ju nahrane, a ak ne žele da ja idem doma, jer moje dijete ne bu gladno. I tak, sestre su se stvarno ružno ponijele. Ne želim te plašiti, sam da znaš da trebaš tam zahtijevati a ne dopustiti njima da oni provode svoje ideje, specijalno te glupe sestre. Kad sam došla doma i napokon se smirila krenulo je i dojenje. Osobno mislim da je nagori način propagiranja dojenja takva prisila u stilu "moraš dojit, a ak nemaš taj tren mlijeka, jadna si i nikakva majka". To je moguće valjda samo kod nas. Post je malo duži al i dan danas nakon godine dana tlak mi naraste kad se sjetim ispucanih usnica i rečenice jedne sestre: pa mi dijete ne smijemo s ničim dohranjivat, vaše je da ju hranite", valjda je htjela reći, ak nemreš onda se najbolje ubi jer za niš nisi sposobna. Osim tih debilnih sestri sve je bilo super. Ja sam se pripremila po rodinim naputcima, izdajalica, ručnik mali za obloge, sve isprintano o dojenju al eto jedino na kaj nisam mislila je da ću možda imat tih problema da nemrem nacijedit ni malu kap prvih četri dana. Sorry na dugačkom postu, samo hrabro, vidjet ćeš da ćeš biti zadovoljna.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj mimi prvotno napisa
    Post je malo duži al i dan danas nakon godine dana tlak mi naraste kad se sjetim ispucanih usnica i rečenice jedne sestre: pa mi dijete ne smijemo s ničim dohranjivat, vaše je da ju hranite", valjda je htjela reći, ak nemreš onda se najbolje ubi jer za niš nisi sposobna.
    Hvala na opisu, s nekim si me stvarima umirilla, ali sam se usokirala od ovakvih komentara glupe sestre! Kako ne dohranjuju - pa kaj to znaci da je beba gladna??????

Ozbiljno, da li hrane bebe u rodilištu ili ne? Mislim da li ih hrane na bocicu ako mama nema mlijeka?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podržala bi Lutonjicu i apartman za vaginalni porod, a i za carski jer PRIVACY vrijedi i za kasnije...da ne opisujem moja iskustva...
    Pitam se samo da li se ventualno koja educirana savjetnica za dojenje može naručiti u bolnicu nakon poroda pogotovo carskog, znači ne samo telefon nego i posjet u bolnicu?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bojana su sigurno hranili u rodilištu, jer sam ga ja na dojenje prvi put dobila tek drugi dan navečer . Naime, kada sam ja rodila, bila je užasna gužva gore, strašno nešto, pa smo jedna cura i ja ostale taj i drugi dan u predrađaoni, dok se nije našlo mjesto dole. Nitko nam nije omogućio da dodjemo dole i stavimo bebe na prsa, tako da je meni mlijeko nadošlo tek četvrti dan. Bojan je htio cicati bez problema, on je vukao i plakao istovremeno, pa mi je pedijatrica rekla da ga hrane.
    Kada mi je mlijeko nadošlo, e... onda smo cicali i cicali i cicali...i još nismo stali. :D :D :D :D

PS. Rađaona - SUPER, SUPER !
    Odjel babinjača-

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne znam zasto se dijete u Hrv.odvoji od majke nakon rodenja carskim rezom?
    Ja sam svoje dijete imala stalno sa sobom u kreveticu pokraj sebe.Ja sam ga hranila od prvog dana (teze,zato je izgubio na tezini) a rodila sam u utorak navecer i isla sam kuci u petak(na moje inzistiranje).Nisam vidjela razloga da MM mora stalno dolaziti u bolnicu da nas vidi kad bi mi svi mogli biti kod kuce (naravno sve je bilo OK sa Lukom).
    Ja nisam imala posebnu sobu.Kada sam ja rodila ja sam bila jedan dan sama u sobi u kojoj je obicno do 15-tak mama sa bebama.

mimi

Početno

Draga Deaedi, ma hrane ih budi bez brige. Na kraju je meni sestra rekla da ih hrane sve samo da to ne smiju javno govoriti, jer te na taj način sile da dojiš. Taktika i pol, nema šta. Nemoj se sekirati, ja sam to sve napisala da samo znaš da su sestre fakat čudne, pa da ne potoneš u depru i budeš očajna ko ja. Kasnije sam ja skužila da je Norma bljuckala onak bijelo i gusto svaki put kad bi ju donesli, a tak joj nemre biti samo od čaja. Samo što od plača nisam bila dovoljno razborita da sve to vidim. To mi je bilo prvi put, a takve je najlakše ubit u pojam.Inače i drugo ću dijete rodit tamo jer mi je fakat bilo OK, a dotičnim sestrama se baš veselim 8) .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Evo, ja sam se spakirala, danas popodne da obavim posteni kucni kozmeticki tretman (brijanje, depiliranje, pedikiranje(ak se uspijem toliko sagnuti ha ha ha) i dr.) i sutra u bolnicu.

Javim se sa dojmovima cim se dokopam kompjutera. Hvala svima na savjetima!!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sretno!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sretno Daedi!!!

mimi

Početno

Draga Deadi, nadam se da je sve ok i da ćeš nam uskoro ispričati kak je tebi bilo. Pusa tebi i bebici

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •