Imam jedno pitanje...
koja su prava radnika ukoliko mu poslodavac ne plaća mirovinsko?
Što poduzeti?
s obzirom da je kolega tražio da mu uplate,uplatili su tada i sad mu opet ne uplaćuju?
Imam jedno pitanje...
koja su prava radnika ukoliko mu poslodavac ne plaća mirovinsko?
Što poduzeti?
s obzirom da je kolega tražio da mu uplate,uplatili su tada i sad mu opet ne uplaćuju?
Koliko mi je poznato, radnik, ako je prijavljen u radni odnos, nema veze sa time sto mu poslodavac ne placa doprinose. Porezna uprava, prije ili kasnije, to naplati od poslodavca i to sa zateznim kamatama. U svakom slucaju, radnik moze do inspekcije rada, i tamo se savjetovati sa njihovom pravnom sluzbom i eventualno, prijaviti poslodavca.
da ali te banka traži potvrde s regosa o uplatama poslodavca....barem je mene tražila...za kreditiranje...i šta u tom slučaju napraviti
Posto radim u racunovodstvu, ispunjavam dosta zahtjeva za kredit. Neke banke traze R-S obrazac, a neke ne. To ovisi o banci. Ako traze i ako ih poslodavac nema ili ti ne da (a ti imas pravo na to!), onda je to jos jedan razlog da posjetis inspekciju rada i sa njima se konzultiras sta ti je ciniti.
e tu si mi sad puno pomogla...dakle inspekcija rada....
ali ak dobijem otkaz?
misliš ak dobiješ otkaz jer si ih prijavila inspekciji rada :/ a jesi se raspitala u firmi za razlog ne plaćanja doprinosa za mirovinski, te tražila da ti hitno uplate? Ak jesi i oni ništa, onda ti ne preostaje drugo nego se raspitati šta ti je činiti kod inspekcije rada, probaj telefonski ak ne onda osobno... znam da je danas opasnost otkaza na sve strane, ali ako ti se to desi onda ih daj i u novineGago prvotno napisa
![]()
ja riješila sve regos podiže postupak službenim putem tako da se ja ne moram maltretirat .....već samo tražit bolji poso...
i službenica u regosu je bila toliko ljubazna da sam ostala bez teksta...samo kaj me nije na kavu pozvala...žena je zakon .... :D
super ipak ima onih koji dobro rade svoj posao :D