-
Schwarzwald torta
Schwarzwald torta (isprobani recept)
Sastojci za biskvit: 10 dag maslaca, 10 dag šećera, 1 vanilin-šećer, 4 jaja, 7 dag mljevenih badema, 10 dag čokolade u prahu, 5 dag brašna, 5 dag škrobnog brašna, 1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu i ukrašavanje torte:
1/2 l slatkoga vrhnja (i po potrebi još 2 dl slatkog vrhnja za ukrašavanje), malo višnjevače (ili ruma), 75 dag višanja iz kompota ili svježih, 10 dag naribane čokolade (može bilo koja, a radi efekta i okusa naribam čokoladu za kuhanje)
Priprava:
Pjenasto izmiješati maslac, šećer, vanilin-šećer, pa toj smjesi dodati jaja, mljevene bademe, čokoladu u prahu. Prosijati brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo i polagano umiješati u prethodnu smjesu. Smjesu uliti u namašteni i pobrašnjeni oblik za tortu i pristaviti peći u pećnicu (koju smo prethodno zagrijali!) na 180'C u trajanju od 30 do 40 minuta.
Kad se biskvit ispeče, potrebno je da se biskvit ohladi i da torta odstoji 12 sati prije rezanja, punjenja i premazivanja kremom.
Nakon što je prošlo 12 sati, biskvit dva puta vodoravno prerezati. Svaki list natopiti s nekoliko kapi višnjevače (ili ruma+sok od višanja iz kompota). Izmiješati slatko vrhnje+kremfiks s malo šećera u čvrstu smjesu. Na listove biskvita poslagati višnje, preliti s čvrsto izmiješanim slatkim vrhnjem pa preklopiti sa sljedećim listom biskvita i ponoviti postupak punjenja (višnje-vrhnje-biskvit) i potom staviti gornji list biskvita i ukrasiti tortu s čvrsto izmiješanim slatkim vrhnjem na koje slažemo višnje i posipamo krupno naribanom čokoladom.
Nekoliko puta sam radila ovu tortu po ovim sastojcima i uvijek je bila uspješna (jednom je bila i u obliku srca za Valentinovo!). Imala je okus švarcvaldice koju smo MM i ja probali u slastičarnici Vincek u Zagrebu.
skviki, nadam se da ćeš biti zadovoljna s receptom i da ćeš mi se javiti s rezultatima priprave.
I drugim forumašicama sretno u pripravi!