evo i ja ću po ovome receptu...
javim i ja komentare...
jel koja probala po ovome, sa Rodinog portala, u njega ide puding od vanilije !???

evo ''Rodinog'':

Schwarzwald torta

Potrebne namirnice:
8 jaja
8 žlica šećera
3 žlice brašna
1 žlica kakaa

2 kompota od višanja, bez koštica
2 pudinga od vanilije
3 žlice šećera ( ja stavim 2 )
500 ml vrhnja za šlag
Postupak:
Razdvojiti bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
Mikserom izmiješati žutanjke sa šećerom, postepeno dodavati brašno i na kraju kakao.
U dobivenu smjesu umiješati ( kuhačom ), žlicu po žlicu, snijega od bjelanjaka.

Staviti u zagrijanu pećnicu, na 180°C - 200°C, i peći 20 do 25 minuta.
Dok se tijesto peče, pripremite višnje.
Ocijedite višnje iz kompota. Soka bi trebalo preostati 7 dl, a ako nema toliko, (ovisno o proizvođaču), dodati vode do potrebne količine. Odvojiti oko 1,5 dl soka, a ostalo staviti kuhati. U odvojeni dio dobro umiješati 2 pudinga i 3 žlice šećera. Kada sok zakuha dodati smjesu i kuhati 2 do 3 minute. Dodati višnje i sve dobro izmiješati.
Odmah preliti po biskvitu, vruće na vruće. Staviti hladiti.
Kada se torta ohladi premazati je šlagom.

Vrijeme pripremanja: 20 do 25 minuta
Praktičan savjet:
Ako vam torta treba za drugi dan, nemojte je odmah premazivati jer je šlag «osjetljiv» i svježije izgleda ako je stavljen netom prije konzumacije. Umjesto torte možete ispeći kolač i u običnoj tepsiji, pa rezati na kocke, a šlag ili kuglicu sladoleda od vanilije dodati neposredno prije posluživanja