Ja sam pred par dana radila Švarcvaldicu po receptu iz dr. Oetker - podravka knjižice (Kolači vaš ponos) i super je ispala, čak su je moji gosti i malo previše hvalili pa ću ga napisati iako je dosta dugačak.
Radi se dve vrste tijesta, prhko i biskvitno.

Prhko:

125 gr brašna, 10 gr kakaa i na vrhu noža praška za pecivo, 50 gr šećera, 1 omot vanilin šećera, prstohvat soli, 75 gr omekšalog maslaca

- sve se to zajedno izmiješa sa mikserom i onda se rukama zamijesi u glatko tijesto. Ako se lijepi staviti na hladno neko vrijeme. Razvalja se na dno modla (28 cm), izbode se vilicom i ispeče (oko 15 minuta na 200 C).

Biskvitno:

4 jaja i 2 žlice vruće vode miješati najvećom brzinom, polako umiješati 100 grama šećera i 1 omot vanilin šećera i dodati 75 grama brašna, 30 grama Gustina, 10 grama kakaa, na vrh noža cimeta i 1/2 žličice praška za pecivo. To se peče na 200 C oko 25-30 minuta. Kad je gotovo malo se ohladi i prereže na pola.

Nadjev:

720 gr višanja (dve konzerve), ocijedi se sok i odmjeri 1/4 l soka, od toga se oduzme 4 žlice i pomiješa sa 30 gr Gustina. Ostatak se zavre pa se u to umuti Gustin, provre kratko, umiješa se višnje i pusti da se ohladi.
U nadjev umiješati 25 grama šećera i oko 3 žlice trešnjevače (ja ovo ne stavljam jer nemam pojma što je totrešnjevača, a jednom sam dodala rum pa mi je nadjev od toga postao previše rijedak)

- istuče se 750 ml vrhnja za šlag sa 3 Kremfixa i 50 gr šećera u prahu te jednim vanilin šećerom.

Torta se slaže:

dolje kora od prhkog tijesta, pola nadjeva od višanja, trećina šlaga, kora od biskvitnog, pola nadjeva od višanja, trećina šlaga, druga biskvitna kora te se gore i okolo namaže preostalim šlagom i posipa ribanom čokoladom.