tatek prvotno napisa
E, vezano uz sve to: koliko cesto vi date klincima da se izurlaju i smire pa se onda obavi to sto se mora, a koliko cesto, svojevoljno ili po sili prilike, morate nasilu provesti to sto treba?
dobro pitanje.
tonceka vise, i da hocu, ne mogu obuci na silu. Ali on je sad vec razuman, pa uspijemo pregovorima rijesiti takve probleme.
Tonku nekad premotam na silu, ali to se dogadja rijetko, obicno ipak nadjem neki nacin da je privolim ili joj odvucem paznju. Maksimalno se trudim biti kreativna, zapricati je ili zaigrati. Ali ako bas ne ide, a meni se zuri, nema milosti. I zube joj nekad perem na silu, i glavu.
Jucer sam joj na silu istrgla nova kolica za lutke (dobila ih je za rodjendan) iz ruke, jer je ujutro htjela s njima van, a ja sam vec kasnila na posao. Vristala je po citavom stubistu, ali moram priznati da mene to vristanje vise ne izbacuje toliko iz takta (s toncekom mi je puno teze padalo).
Trudim se da joj, cak i kad provedem svoju volju silom, objasnim svoje postupke (i to mogu ponavljati bezbroj puta, kao papiga).
Ali toncek kad ju vidi kako vristi ili se baci na pod, sav se uznemiri, pa je ide umirivati, pa dizati s poda... na sto ona prozvizdi jos vise...
ah, cari obiteljske dimanike...