Dakle, 32. tjedna trudnoće bez greške (anatomije djeteta uredna) - i da preskočim moje osjećaje i znakove...u konačnici komplicirana srčana greška ustanovljena na 4D uzv i u petrovoj i na rebru kod dr. Malčića.
Radi se o četiri istovremene dijagonoze, povećana desna strana srca duplo od lijeve (a normalno je lijeva malo veća od desne), bez odvojenih klijetki i pretklijetki, sa zaliscima lijevo koji ne funkcioniraju i proširenjima arterija...i ima još ali nisam pohvatala sve. Naravno, vjerojatne su i druge anomalije koje idu uz to, ali to kažu -sad je nebitno!?!
Svi su vrlo škrti na rječima ali bogati neverbalnim sažaljenjem i pitanjima - tipa - jel imate već djece. No, nitko neće reći iskrene prognoze, jer nemaju što napraviti, mora se čekati porod, pa odmah operacija na rebru, pa posljedice koje mogu biti svakog trenutka terminalne ili pak u drugom slučaju s teškim oštećenjima na svim organima. Nitko, ali nitko nije rekao niti jednu jedinu riječ tipa - ako bude sreće, bit će sve u redu.
Zanima me ima li tko slična iskustva ili poznaje nekoga čije je novorođenče operiralo srce na rebru, iskustva bilo kakva, uspješna i neuspješna (ma šta to značilo). Molim vas da mi ovdje ili na pp pomognete, imam šestogodišnju curicu koja se raduje, mazi trbuh i pjeva, a bebica se veselo rita u trbuhu, ja ću umrijeti od boli, ali moramo se pripremiti, ne mogu biti trudna još tjednima u potpunoj neizvjesnosti.
Danas idem na jedan razgovor, sutra još jednom na pretragu fetalne ehokardiografije privatno, ali trebam mame i tate iz života.
Vibre i sažaljenje molim vas ostavimo za kasnije, sada mi treba samo realnost, moramo sačuvati razum i svoju obitelj i mojoj curici dati neki smjer i pripremiti ju prikladno.
Hvala.