Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Dobili smo poziv za školu

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Dobili smo poziv za školu

Sutra idemo na vađenje krvi, u petak razgovor s pedagoginjom, a idući tjedan sistematski pregled.

Ja sam više u frci nego moja kći, ali što ćete, ne zna dijete što je čeka.

Još uvijek sam u nedoumici, dati ju u školu ili ne? Ona je granični slučaj (mislim na zakonski)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jako ovisi kakva je ona dijete. Nije toliko bitno da zna čitati i pisati koliko je bitno da je emotivno zrela tipa da se može nositi sa frustracijama, da se može socijalizirati bez većih problema, da ima neki osjećaj odgovornosti, a prije svega da to želi. Da će polaskom u školu nestati onaj bezprižni period cijeloj obitelji, to je sigurno.
    Moje dijete ni sa punih 7 godina nije bio emotivno zreo, jer se jako loše nosio sa frustrirajućim situacijama (npr. želi test napraviti bez greške) i to nam je predstavljalo veliki problem u 1. razredu.
    Procjeni kakvo ti je dijete ili odi psihologu na procjenu ako sumnjaš da je spremna, čisto da ti budeš sigurna. A da će vam se svima skupa promjeniti život, to je sigurno.
    Ja sam mislila da sam svoju školu završila, a eto me ponovno na početku osnovne
    Sretno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi još nismo dobili. Ja sam mama paničar i imam filing da će mi se poziv izgubiti i da neću stići upisati djete u školu Najradije bi napala poštara iza ugla ili tete u vrtići ili ravnatelja škole, samo da dobim poziv i da upišem djete.

To mi je momentalno najveća preokupacija A jesam luda

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi smo dobili poziv za školu, ali iz škole u koju ga ne želimo upisati. Sad ćemo se aktivirati u potrazi za dobrom učiteljicom i onda ga upisati što je prije moguće.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo dobili poziv iz skole u koju ga mislimo upisati, jer nam je blizu stana i blizu posla, i tamo ide vecina antunovih prijatelja iz vrtica.
    To je skola Davorina Trstenjaka, 'vjezbaliste' pedagoske akademije.
    Koliko smo culi, radi se o prilicno kvalitenoj skoli, iako to sto je 'vjezbaliste' navodno nosi i neke nedostatke.
    Ako netko ima kakvih informacija ili iskustava s tom skolom, nek mi javi, bilo javno, bilo na pp.
    Vec smo bili i na roditeljskom, tamo su nam najavili termine u kojima moramo doci na razgovor u skolu (s pedagoginjom, psihologinjom i uciteljicom), kao i na lijecnicki pregled.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kak ste vi svi dobili pozive, a upisi su tek krajem svibnja? :?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja se pitam :? Niti dobili poziva niti su nam u vrtiću rekli da bilo što takvog očekujemo.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Formalni upisi su krajem svibnja, ali prije toga treba obaviti sve - prijava u školu, testiranje u školi, liječnički pregled, cijepljenje - i onda se dijete upisuje sa svim tim papirima. Naš problem je što se još nismo odlučili za školu.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja mislim da to ovisi o skoli.
    ova nasa skola tako radi kako bi sto ranije znali s koliko djece mogu racunati, i kako bi lezernije obavili te uvodne razgovore.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Formalni upisi su krajem svibnja, ali prije toga treba obaviti sve - prijava u školu, testiranje u školi, liječnički pregled, cijepljenje - i onda se dijete upisuje sa svim tim papirima. Naš problem je što se još nismo odlučili za školu.
    Nisam cuo da to tako ide u nasoj skoli (imamo prijatelje koji su lani upisivali prvasica), pitat cu ih bas, ali mislim da to kod nas ide drugacije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    To je skola Davorina Trstenjaka, 'vjezbaliste' pedagoske akademije.
    Koliko smo culi, radi se o prilicno kvalitenoj skoli, iako to sto je 'vjezbaliste' navodno nosi i neke nedostatke.
    Ako netko ima kakvih informacija ili iskustava s tom skolom, nek mi javi, bilo javno, bilo na pp.
    Nije friško iskustvo, ali MM je išao nekad davno u tu školu, u Savskoj (kod Pedagoške akademije) i imao je uvijek same pohvale za nju.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Nisam cuo da to tako ide u nasoj skoli (imamo prijatelje koji su lani upisivali prvasica), pitat cu ih bas, ali mislim da to kod nas ide drugacije.
    U tom pozivu stoji da, počevši od 2. travnja, prijavimo dijete školskom liječniku za pregled, da se dogovorimo za komisijski pregled djeteta u školi i da dođemo na dan otvorenih vrata u školu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam kakva je praksa u Zagrebu, ali u Splitu se ne primaju pozivi od škole, već se ide po informacije u školu kojoj dijete pripada po mjestu stanovanja. A. ide u drugu školu (zbog produženog boravka), ali je sve oko upisa obavljeno kao da ide u kvartovsku školu, a onda je dokumentacija prebačena u školu u koju se stvarno upisao.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cu malo o proceduri za ZG, a svatko tko vidi grsku neka me slobodno ispravi.

Neke skole salju svojim buducim dacima obavijest o upisu u skolu, a neke ne. Obavijest nema nikakvu obavezu upisa u doticnu skolu.

1. Nakon izlaska natjecaja za upis u O.S. potrebno se javiti lijecniku koji je nadlezan za ljecnicki pregled djece koja se upisuju u odredenu skolu.

2. Lijecnik ce dijete uputiti na vadenje krvi, urina i na pregled stomatologu, te navesti dokumentaciju koju je potrebno donijeti na slijedeci pregled koji se zakazuje nakon sto je sve obavljeno i prikupljeno.

3. S potvrdom lijecnika ide se na upise koji se odrzavaju u skoli za koju se odlucite 31.5., 1.i 2.6.

Kao sto napisah, nadopunite me ako negdje grijesim.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Duje 16.4 ide u školu na razgovor s komisijom za upis, pa me zanima kako izgleda taj intervju???

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u nasem kvartu skola salje obavijest (mislim da obavijest ide na adrese polaznika kvartovskih vrtica, ili nekako drukcije odrede koji su im potencijalni polaznici) o sastanku - upoznavanju skole.
    Na sastanak dodju djeca (za njih je organizirana radionica u zasebnoj ucionici) i roditelji.
    Pedagoginja nam je tamo podijelila papirice na kojima su sve obavijesti vaze za upis u skolu, kao i zakazani termin u kojem cemo opet doci s djetetom, na individualni razgovor.
    Na sastanku je bila i med. sestra iz doma zdravlja s kojim skola suradjuje, podijelila nam je uputnice za vadjenje krvi i potvrdu koju treba potpisati nas stomatolog, i takodjer smo s njom dogovorili termin u kojem ce dijete doci s nalazima krvi i stomatologa, na pregled i cijepljenje.
    Upisi su u propisanom roku.
    Nakon upisa ce ponovo biti grupni sastanak, na kojem cemo upoznati uciteljice i cuti vise detalja o buducem radu.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Obavili smo vađenje krvi (bez prolivene kapi suze) i prijavu i razgovor s pedagoginjom.
    Budući da u našem malom mistu ima samo dvije škole, ja i nemam neki izbor, ali moje dijete i po mjestu stanovanja i po mojoj želji ide baš u školu koja je tik do srednje škole u kojoj ja radim. Meni je to savršeno.

R je oduševljena posjetom školi i željela je već danas umjesto u vrtić da idemo u školu. :D
    U petak smo bili u školi, tamo smo se zadržali oko 90 minuta.
    Cijeli tjedan su pozivali po 10ak djece s kojima je pedagoginja grupno razgovarala.
    Provjeravala je njihovo znanje lijeve i desne strane, ispod, iznad, veće, manje...
    Djeca su 15ak minuta rješavala nekakv testić, tipa vježbenica po predškolskom programu, malo su pjevali i plesali.
    Za to vrijeme, mame i tate su bile kod defektologa, također ispunjavali anamnezu i posebne potrebe djeteta (u slučaju, da ih ima). Te smo odabirali strani jezik koji će dijete učiti.
    Budući da suprug i ja odlično govorimo engleski (on je živio u Australiji, pa je izvorni govornik), a pomalo natucamo njemački, ja sam se odlučila za njemački jezik, jer mislim da je engleskim okružena kroz film, glazbu, TV i da će ga lakše savladati, a za njemački je bolje da počne što ranije.
    Do sada nije učila nikakav strani jezik, osim što povremeno na satelitskoj pogleda neki crtić na engleskom ili njemačkom.
    Kolegica koja radi sa mnom i predaje engleski i njemački mi je rekla da sam dobro odlučila.
    Kod tih stvari smo uvijek na vagi, ali eto, netko mora i to izabrati :/

Još nas sutra čeka liječnički pregled i cijepljenje.
    Upisuju 3 razreda, a u razredu će biti 18 - 20 djece, što je idealno.

To je za sada to, a zatim čekamo poziv krajem svibnja na prave upise.

Moram vam se još pohvaliti kako sam prezadovoljna izborom učiteljice, jer je to moja prva susjeda iz djetinjstva,dobra je učiteljica, pomalo zahtjevna, ali to cijenim. BTW radi u mojoj smjeni, a to mi je trenutno najvažnije.
    Grozno bi mi bilo da ja radim dok je dijete doma, ili da je ona u školi dok sam ja doma.

Dakle, nama se puno toga dobroga poklopilo, što želimo i vama svima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u vrtiću dobili potrebne uputnice za vađenje krvi i pregled kod stomatologa.23.05 smo naručeni u školsku ambulantu, cijepljenje, razgovore.... i tada slijede upisi 31.05,1 i 2.06.Mi imamo problem jer pošto nemamo nikoga tko bi nam pobirao Luku, furao ga u školu i sl.moramo ga dati u školu sa dnevnim boravkom koja nam baš i nije blizu.Radi se o Cankarici koja slovi kao jedna od najboljih škola u Zagrebu pogotovo u radu sa nadarenom djecom tako da je to ipak presudilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •