Imate li kakav dobar recept za čokoladne oblatne, a da ne ide kila šećera i hrpu maslaca?
....kolika veličina oblatni i jel treba biti potpuno hladna krema?
Imate li kakav dobar recept za čokoladne oblatne, a da ne ide kila šećera i hrpu maslaca?
....kolika veličina oblatni i jel treba biti potpuno hladna krema?
10 min. se prokuha 15 žlica šećera s 20 žl.mlijeka i jednim margarinom. zatim se doda 30 žlica oraha i jedno rebro čokolade. ja dodam puuuuno više oraha, jednostavno vidiš da treba. ovo je za one manje oblatne, meni je jako fino, al da je kalorično, je.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1916
Nećeš požaliti, sigurno! Još kada se dooooooooobro ohlade - ja ih jedem iz zamrzivača 8)
Janoccka,ovo jaja,secer,cokolada se kuhaju na pari.jel to treba istuci prvo zm+secer pa dodati cokoladu i onda kuhati?
Ja prvo mikserom umutim jaja i šećer i onda stavim kuhati na paru, dodam čokoladu i samo povremeno miješam pjenjačom ili kuhačom.kate prvotno napisa
a koliko traje to kuhanje na pri itprilike 15-20min?
Nemam pojma.... Dok se ne zgusne. Obično to stavim kuhati dok još nešto radim pa ne vodim računa o tome.
Cca pola sata. Zavisi kakva su jaja...
ajme, Jan, ja se nikada nisam usudila ostaviti.
ja stojim i miješam ko sumanuta.
kate, nemoj očekivati da se to neznamkak zgusne, ostat će relativno rijetko.
ali onda kad ubaciš sve ostalo i stpaš u frižider, dođe na svoje.
(računaj na to da ćeš ga pojesti potpuno sama)
i jaja stojim i miješam ko sumanuta.![]()
zato i mrzim kreme koje se kuhaju na pari
ma znaš šta?
za ovaj kolač bih stajala i cijelu noć!
Ubacim u frizider prije ili poslije mazanja izmedju oblatni?
E pa i ja mrzim na pari.ja sam uvijek nakon 10 min zakljucila da se nikad nece sgusnuti ....
mislim da cu mijesati ovaj vikendapricot prvotno napisa
![]()
ja ti to ovako
(A mislim da se i vidi na slici na portalu):
stavim oblatnu na nešto čvrcto (ja na staklo) i onda napravim traku od floije i omotam kao rub (ako imaš pogodan protvan, može i protvan).
izliješ smjesu na oblatnu, poklopiš i staviš gore nešto teško (to moraš).
ja zbog toga i ne stavljam u protvan jer ne mogu pronaći knjigu koja ima točno takve dimenzije.
a foliju mogu presavinuti kako god hoću.
em kate, neka te ne zbuni zadnja fotka: to je nekoliko stopaca kolača, a ne presjek jednoga.
jedan izgleda kao "figaro" iz slastičarnice, bez obzira što se zove napolitanka.
idem vidjeti imam li slike narezanih.
ako mi je tek sad sinulo da bi za uskrs mogla nesto napraviti i ako hocu nesto jednostavno, a ipak jestivo, jel ovaj figaro dobar izbor?
Ček, to znaci da je jedna oblatna gore, jedna dole, unutra smjesa...i to je to?
Koliko dugo mora stajati tako pritisnuto?
sad si sve pokvarilaapricot prvotno napisa
![]()
a izgledalo je tako jednostavno...
ivarice, probala si.
maji i renati se taj najviše dopao, ali meni je više zimski.
i, to nije figaro, figaro je od karameliziranog šećera.
ivonna - oblatna, fila, oblatna.
bilo bi dobro da stoji preko noći.
gušilo te jer si strpala u usta 11 komada.
različitih!
ne pitaj!
i sve vikala da je boli grlo!
ovo se ne broji!
Ne vjerujem da stojiš uz fil zbog miješanja, biti će da tu ima i oblizivanja...![]()
ja ih upravo pravim...mljaaaac kako je krema dobra...Janoccka prvotno napisa
hitno hitno....
vec su jaja i cokolada i secer skuhani i cekaju...treba li rastopiti maslac prije nego ga dodam ili?
I nekako mi se cini da nema te kreme puno od 4 jaja, ide li to sve na jednu cijelu oblatnu?
eto de...ja dodala maslac, li mi se cini da je krema bila jos pretopla, sad se sav istopio i sad imam jako jako finu rijetku smjesu. Eno je na balkonu hladi se a ja molim boga da se zgusne barem malo.
sve ide na jednu oblatnu.
samo uvali unutra omekšali maslac i izmiješaj.
ah, dok sam ja oprala suđe... ti već gotova.
ma sve će biti u redu - kad se maaalo stisne, stavi na oblatnu, poklopi drugom, pritisni i strpaj u frižider. (može i u zamrzivač)
evo ja svoje probala....uuuuuuuuuuu kako je dobroooooooooooo![]()
Uf, kud sam si ove oblatne napravila za vikend
Od sutra slijedi![]()