Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Čokoladne oblatne?

  1. #1
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno Čokoladne oblatne?

    Imate li kakav dobar recept za čokoladne oblatne, a da ne ide kila šećera i hrpu maslaca?

    ....kolika veličina oblatni i jel treba biti potpuno hladna krema?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    10 min. se prokuha 15 žlica šećera s 20 žl.mlijeka i jednim margarinom. zatim se doda 30 žlica oraha i jedno rebro čokolade. ja dodam puuuuno više oraha, jednostavno vidiš da treba. ovo je za one manje oblatne, meni je jako fino, al da je kalorično, je.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1916

    Nećeš požaliti, sigurno! Još kada se dooooooooobro ohlade - ja ih jedem iz zamrzivača 8)

  4. #4
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    Janoccka,ovo jaja,secer,cokolada se kuhaju na pari.jel to treba istuci prvo zm+secer pa dodati cokoladu i onda kuhati?

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj kate prvotno napisa
    Janoccka,ovo jaja,secer,cokolada se kuhaju na pari.jel to treba istuci prvo zm+secer pa dodati cokoladu i onda kuhati?
    Ja prvo mikserom umutim jaja i šećer i onda stavim kuhati na paru, dodam čokoladu i samo povremeno miješam pjenjačom ili kuhačom.

  6. #6
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    a koliko traje to kuhanje na pri itprilike 15-20min?

  7. #7

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Nemam pojma.... Dok se ne zgusne. Obično to stavim kuhati dok još nešto radim pa ne vodim računa o tome.
    Cca pola sata. Zavisi kakva su jaja...

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ajme, Jan, ja se nikada nisam usudila ostaviti.
    ja stojim i miješam ko sumanuta.
    kate, nemoj očekivati da se to neznamkak zgusne, ostat će relativno rijetko.
    ali onda kad ubaciš sve ostalo i stpaš u frižider, dođe na svoje.

    (računaj na to da ćeš ga pojesti potpuno sama)

  9. #9
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    ja stojim i miješam ko sumanuta.
    i ja
    zato i mrzim kreme koje se kuhaju na pari

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma znaš šta?
    za ovaj kolač bih stajala i cijelu noć!

  11. #11
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    Ubacim u frizider prije ili poslije mazanja izmedju oblatni?

    E pa i ja mrzim na pari.ja sam uvijek nakon 10 min zakljucila da se nikad nece sgusnuti ....

  12. #12
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ma znaš šta?
    za ovaj kolač bih stajala i cijelu noć!
    mislim da cu mijesati ovaj vikend

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja ti to ovako
    (A mislim da se i vidi na slici na portalu):
    stavim oblatnu na nešto čvrcto (ja na staklo) i onda napravim traku od floije i omotam kao rub (ako imaš pogodan protvan, može i protvan).
    izliješ smjesu na oblatnu, poklopiš i staviš gore nešto teško (to moraš).
    ja zbog toga i ne stavljam u protvan jer ne mogu pronaći knjigu koja ima točno takve dimenzije.
    a foliju mogu presavinuti kako god hoću.

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    em kate, neka te ne zbuni zadnja fotka: to je nekoliko stopaca kolača, a ne presjek jednoga.
    jedan izgleda kao "figaro" iz slastičarnice, bez obzira što se zove napolitanka.

    idem vidjeti imam li slike narezanih.

  15. #15
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ako mi je tek sad sinulo da bi za uskrs mogla nesto napraviti i ako hocu nesto jednostavno, a ipak jestivo, jel ovaj figaro dobar izbor?

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zapresic
    Postovi
    768

    Početno

    Ček, to znaci da je jedna oblatna gore, jedna dole, unutra smjesa...i to je to?
    Koliko dugo mora stajati tako pritisnuto?

  17. #17
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ja ti to ovako
    (A mislim da se i vidi na slici na portalu):
    stavim oblatnu na nešto čvrcto (ja na staklo) i onda napravim traku od floije i omotam kao rub (ako imaš pogodan protvan, može i protvan).
    izliješ smjesu na oblatnu, poklopiš i staviš gore nešto teško (to moraš).
    ja zbog toga i ne stavljam u protvan jer ne mogu pronaći knjigu koja ima točno takve dimenzije.
    a foliju mogu presavinuti kako god hoću.
    sad si sve pokvarila
    a izgledalo je tako jednostavno...

  18. #18
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ivarice, probala si.
    maji i renati se taj najviše dopao, ali meni je više zimski.
    i, to nije figaro, figaro je od karameliziranog šećera.

    ivonna - oblatna, fila, oblatna.
    bilo bi dobro da stoji preko noći.

  19. #19
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ivarice, probala si.
    ono sto me gusilo?

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    gušilo te jer si strpala u usta 11 komada.
    različitih!

  21. #21
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    gušilo te jer si strpala u usta 11 komada.
    različitih!
    Ma nije valjda

  22. #22
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ne pitaj!
    i sve vikala da je boli grlo!

  23. #23
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    đzs, a ja se obavezala.

  24. #24
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ovo se ne broji!

  25. #25

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ne vjerujem da stojiš uz fil zbog miješanja, biti će da tu ima i oblizivanja...

  26. #26
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=5&Tekst2ID=79&Show=1916

    Nećeš požaliti, sigurno! Još kada se dooooooooobro ohlade - ja ih jedem iz zamrzivača 8)
    ja ih upravo pravim...mljaaaac kako je krema dobra...

  27. #27

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zapresic
    Postovi
    768

    Početno

    hitno hitno....

    vec su jaja i cokolada i secer skuhani i cekaju...treba li rastopiti maslac prije nego ga dodam ili?
    I nekako mi se cini da nema te kreme puno od 4 jaja, ide li to sve na jednu cijelu oblatnu?

  28. #28

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zapresic
    Postovi
    768

    Početno

    eto de...ja dodala maslac, li mi se cini da je krema bila jos pretopla, sad se sav istopio i sad imam jako jako finu rijetku smjesu. Eno je na balkonu hladi se a ja molim boga da se zgusne barem malo.

  29. #29
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    sve ide na jednu oblatnu.
    samo uvali unutra omekšali maslac i izmiješaj.

  30. #30
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ah, dok sam ja oprala suđe... ti već gotova.
    ma sve će biti u redu - kad se maaalo stisne, stavi na oblatnu, poklopi drugom, pritisni i strpaj u frižider. (može i u zamrzivač)

  31. #31

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zapresic
    Postovi
    768

    Početno


  32. #32
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    evo ja svoje probala....uuuuuuuuuuu kako je dobroooooooooooo

  33. #33
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    Uf, kud sam si ove oblatne napravila za vikend
    Od sutra slijedi

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •