ZGUŽVANAC/LAŽNE ŠTRUKLE


6-7 listova za štrudle
4 jaja
1 dcl maslaca (otopiti)
1 dcl mineralne vode
1/2 čajne žličice šećera
1 čajna žličica soli (ravna)
1 kiselo vrhnje 30%
2 jogurta

- namazati protvanj (dublji, manji, u obliku pravokutnika) s maslacom i izgužvati listove za štrudlu jedan do drugoga
- ostale sastojke pomiješati (pjenjačom) i preliti preko listova (ako listovi malo vire van obavezno ih pogurati u smjesu jer će se inače posušiti i hrskati, ali ne na njam način )
- ostaviti 1 min da listovi upiju smjesu, malo još gnječiti kore da budemo sigurni da je smjesa probila do dna i staviti peći na 180˚ dok ne dobije lijepu boju
- kada se jede toplo ima okus kao štrudla, a hladno kao zlevanka

Funkcionira i slatka verzija. Samo smanjiti sol na pola, povećati šećer i dodati vanilin šećer/grožđice/limunovu koricu, već prema ukusu.
Gotovo je učas posla, a zaozbiljno fino!