-
ZGUŽVANAC/LAŽNE ŠTRUKLE
6-7 listova za štrudle
4 jaja
1 dcl maslaca (otopiti)
1 dcl mineralne vode
1/2 čajne žličice šećera
1 čajna žličica soli (ravna)
1 kiselo vrhnje 30%
2 jogurta
- namazati protvanj (dublji, manji, u obliku pravokutnika) s maslacom i izgužvati listove za štrudlu jedan do drugoga
- ostale sastojke pomiješati (pjenjačom) i preliti preko listova (ako listovi malo vire van obavezno ih pogurati u smjesu jer će se inače posušiti i hrskati, ali ne na njam način
)
- ostaviti 1 min da listovi upiju smjesu, malo još gnječiti kore da budemo sigurni da je smjesa probila do dna i staviti peći na 180˚ dok ne dobije lijepu boju
- kada se jede toplo ima okus kao štrudla, a hladno kao zlevanka
Funkcionira i slatka verzija. Samo smanjiti sol na pola, povećati šećer i dodati vanilin šećer/grožđice/limunovu koricu, već prema ukusu.
Gotovo je učas posla, a zaozbiljno fino!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma