Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Podzemne vode

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Podzemne vode

Zanima me malo vise o podzemnim vodama, kako djeluju i kako ih izbjeci. Trebamo kupiti stan u zgradi koja se nalazi blizu izvora, tj. u podrucju gdje ima puno podzemnih voda. I da li se moze vjerovati ljudima koji dodu mjeriti sa racljama?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: Podzemne vode

Citiraj rula prvotno napisa
    Zanima me malo vise o podzemnim vodama, kako djeluju i kako ih izbjeci. Trebamo kupiti stan u zgradi koja se nalazi blizu izvora, tj. u podrucju gdje ima puno podzemnih voda. I da li se moze vjerovati ljudima koji dodu mjeriti sa racljama?
    Budi oprezna s time ... nisma a priori protiv rasljara, vjerujem da neki ljudi imaju tu moc, no mislim da u tom zitu ima puno kukolja.

Primjer, prije dosta godina dosao neki tip s rasljama istrazivati u moju firmu gdje su podzemne vode kako bi ljudi mogli bolje razmjestiti svoje stolove. Naravno da je na prvom katu odredio jedno mjesto kao sigurno, bez vode, a potpuno isto, samo 3 metra vise, na katu iznad, oznacio kao nepovoljno, iznad podzemne vode ... a oba mjesta se nalaze iznad jedne te iste tocke zemljista.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm,nasuprot tome ja sam 2 godine imala nerazjašnjene temperature i loše sam se osjećala,a krvna slika super,vječno po bolovanjima...direktor je dao (neovisno o meni) napraviti sjecište voda u našoj zgradi i ispalo je da sam sjedila na najgorem mogućem mjestu.premjestili su me i za 6 mj. sam bila ko nova!
    ja im vjerujem,ali ne bilo kome.samo onima koji su već bili kod nekoga i napravili poštenu stvar!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

tatek, bas sam nedavno pricala s jednim pretpostavaljam strucnjakom za te stvari. Zracenje podzemnih voda ne ide samo direktno vertikalno, nego moze se desiti da je pozdemni tok negdje izvan objekta, na nekoj udaljenosti i onda ide zracenje po nekim kutem (npr. 45 st.) obostrano od vodotoka. I kad si to zamislis moze se dogoditi da je zahvaceno zracenje u prostoriji na npr. 3. katu, a 1. i 2. kat nema zracenja od vodotoka.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni generalno to sa zracenjem podzemnih voda nije jasno. Kakva je to voda koja zraci? Ako ona zraci, kako to da ne zraci voda iz vodovodnih cijevi koja je svuda oko nas?

Meni je to sve nekak sumnjivo ... ne kazem da nema tu bas nikakvog utjecaja, ali zasto bi nesto sto je ipak prirodno (mislim, prirodne su i zalihe urana i slicnih stetnih materijala, ali to je drugo, vodu, tu istu, podzemnu, i pijemo) trebalo biti stetno za sjediti, spavati, raditi iznad toga, a OK ako ju pijemo?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tok voda se mjenja, sve vode ne tecu po cijelu godinu, neke tecu od prvog do četvrtog mj. druge od 3- 9 treće tko zna kada, pogotovo nakon manjih zemljotresa se mjenjaju tokovi, tako da sa sigurnošću ne mozes znat ako svako nekoliko mj. ne gledas tok podzemne vode

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Meni generalno to sa zracenjem podzemnih voda nije jasno. Kakva je to voda koja zraci? Ako ona zraci, kako to da ne zraci voda iz vodovodnih cijevi koja je svuda oko nas?
    a tko ti kaže da baš i voda iz vod. cijevi ne zrači?!
    osnovno pravilo je da ti nikad krevet ne smije bit uz zid u kojem su vodovodne cijevi.

OT: vjerujem u zračenja - uostalom gotovo sve na planeti zrači energijom, pozitivnom ili negativnom, samo je jako teško naći čovjeka koji će razlučit to i reči ti kako se zaštitit.

keska avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Osim podzemnih štetne su i hartmanove paralele i meredijani (ortogonalni raster na pravilnim razmacima 2-2.5m) i njihova križanja-čvorovi.
    bas nam je bio neki dan jedan tip i s nekim uredjajem izmjerio i podzemne vode i hartmanove cvorove. Vazan je i ispravan polozaj kreveta tako da glava bude na sjeveru.
    Taj covjek naravno prodaje podmetace pod madrac koji navodno sva ta štetna zračenja otklanjaju i "usmjerava" krevet kao da je glava na sjever ako je to nemoguce izvesti zbog rasporeda u sobi.
    Ja bas previse ne obraćam pažnju na to, ali ako je nekome to bitno ima rješenja - navodno.
    Jedino mi je važno što je covjek izmjerio da je krevet našeg sina postavljen idealno, a mi smo negdje na granici i s malim pomicanjem kreveta za cca 30 cm mozemo izbjeci sva stetna zracenja.
    Čini mi se da sam jednom čula da plod divljeg kestena pod madracem također sprečava štetna zračenja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam čula da pluto zaustavlja štetna zračenja. Ne znam ima li istine u tome, ali meni su pluteni podovi baš lijepi i rado bi ih imala.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pluto ili obična prostirka za plažu od onog tankog pruća (jel ono riža, bambus... ne znam)
    stavit ispod madraca i onda (kažu) je ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •