-
Ima li nade za nas ( da povecam kolicinu mlijeka )?
Moja beba ima 2 ipo mjeseca. Dohranjujem je od samog pocetka, sto mi jako tesko pada. Najvise bih voljela da mozemo bocici reci zbogom.
Situacija je sledeca: pustili su nas kuci sa fizioloskom zuticom, i sa preporukom da sto vise jede, jer ce se kroz kaku rijesti zutice
Ja sam uspjela da spojim 22 sata bez sna, i nakon toga se desilo da ona sisa, umori se spava 5 min, trazi ponovo da sisa i tako u krug. Ja uzmem pumpicu i ne mogu da izvucem ni 5 ml 
, a grudi onako mekane ( a dan ranije su bile vrele i tvrde, i tako sam ja od brige da ne dobijem mastitis dosla do toga da nemam ni 5 ml
). Tada kupujemo adaptirano mlijeko, i ona napokon odspava duze od 5 min. Od tada pa do danas dobija dohranu na bocicu, ali obavezno prije toga doji. Moja kolicina mlijeka se povecala, ali joj to i dalje nije dovoljno. Od kad je imala nedelju dana, pa do danas dobija istu kolicinu dohrane ( strah me da povecam, da ne ostanem skroz bez mlijeka). Uvijek napravim 100ml, ima 5 bocica dnevno ( nekad cak i samo 4 ). Neke popije do kraja ( ali joj tad ne pravim jos, cekam da ranije ogladni ), a neke popije pola. Otprilike popije izmedju 380 i 450 mil dnevno adaptiranog mlijeka. Otprilike raspored nam je sledeci:
oko 5h samo doji ( tad imam dosta mlijeka, grudi su mi teske i pune, i nekad cak ni ne pojede do kraja obje dojke. Jer je ja tada dizem iz krevetca na prvo negodovanje, jos se ni ne probudi )
onda spava do 9h - tada doji, posle toga dobija flasicu ( popije skoro cijelu, ostavi nekih 20 ml )
onda u 12 h - opet doji, posle toga dobija flasicu ( popije cijelu)
onda u 15 h - opet doji, posle toga dobija flasicu ( popije pola, ostavi i po 50 ml)
onda u 18 h - opet doji, posle toga dobija flasicu ( popije cijelu)
onda u 22 h - opet doji, posle toga dobija flasicu ( popije pola )
E, sad.. tokom dana grudi su mi mekane, ali ja cujem kad ona guta.. mada to traje po 2-3 min na svakoj dojci
I naravno kad krene mlijeko na jednoj , curi i na drugoj. Ako je izmedju obroka placljiva, stavljam je ponovo na grudi, ali tada doji jedino ako je nosim 
Meni je bitno da ona doji koliko god je moguce.. Prije par dana sam se zabrinula da mi se smanjuje kolicina mlijeka, jer su mi grudi i ujutro bile mekane, a ona je postala sve nervoznija kad doji. Tada sam pocela da se nakon podoja izdajam.. i desilo se nesto sto mi nije jasno. Na samom pocetku bi izaslo jako malo, onda 10 min ne bi izlazilo nista ( ali ja nastavljam, kao bolje da ih stimulisem ), kad odjednom krene nekoliko mlazica odjednom, i da curi na drugoj.. taj nalet traje kratko i u tom naletu skupim oko 30 ml ( ja presrecna, jer je to posle dojenja ). Imam osjecaj kad bih nastavila da bi nakon sledecih 10-15 min bilo opet. Da li sam u pravu?
Koliko ja shvatam nas problem sada je sto dugo spava nocu ( ali nema sanse da je natjeram da doji dok spava ) i sto doji dok ima mlijeka, cim prestane nece vise
( nece da saceka taj drugi nalet ).
Probala sam da se izdajam prije podoja, i tad sam u toku dana imala oko 70ml, a ujutro oko 100ml. Da li je OK da se izdajam u iztu bocicu vise puta tokom dana, i tako nakupim dovoljno, da posle podoja ponudim moje mlijeko umjesto adaptiranog? I onaj vas savjet za smanjivanje po 30 ml dnevno, jel to 30 ml ukupne kolicine, ili po bocici?
Jel ima nade da povecam proizvodnju mlijeka, ili je za nas kasno?
Unaprijed hvala i izvinite na duzem postu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma