Ja bih se složila sa Sun - različite su tehnike dojenje i hranjenje na bočicu.
Iz bočice mlijeko curi, dok se na dojci beba mora malo potruditi i koristiti vlastitu snagu da bi došla do mlijeka. Kažeš da je u prvih pet minuta podoja sve u redu, vjerujem da je to jer dođe do otpuštanja mlijeka i mlijeka ima u većoj količini pa brže i lakše ide, no kada se dojka malo isprazni tada bi beba trebala vući sama - tu nastane problem kod vas - beba se očito naljuti ... Treba malo strpljenja. Možda da u tom trenutku zamijeniš dojku dok se malo smiri, potom ga ponovno vratiš na onu prvu da izvuče gusto mlijeko.

Vezano uz jutarnji podoj, navlačenje i ritanje, možda mu ujutro opet smeta jer mlijeko krene prenaglo. Pokušaj prvo malo omekšati dojku, izdojiti se da prvi mlaz izađe potom mu ponudi da doji.

Nakon hranjenja ja sam svoje prvo dijete držala što duže uspravno - možda čak i dvadesetak minuta (i po danu i po noći), sve dok nisam bila sigurna da se mlijeko "sleglo" u trbuščiću i da ga neće izbaciti. Ujedno, pazila sam na svaki moj nagli pokret pri nošenju jer je i to moglo prouzročiti bljuckanje (hvala Bogu, silom prilika moje drugo dijete podnosi sve teške uvjete nošenje i prebacivanja iz ruke u ruku).

Ujedno, sada je lijepo vrijeme, beba je već velika, zaiteresiranija je za okolinu. Prošećite noseći ju u marami, klokanici, slingu ... Bit će vam lakše.
Sretno!