Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: a kako se prave kasice na adaptiranom mleku???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Backa Palanka, Vojvodina
    Postovi
    94

    Početno a kako se prave kasice na adaptiranom mleku???

    Oleg ima sada 9 meseci i uvece mu dajem one mlecne kasice, do sad smo uglavnom kupovali one koje se prave sa vodom...
    e, sad vidim da ih ima dosta koje se prave na mleku, ali kako da ih napravim na adaptiranom??? Kravlje koliko znam ne dolazi u obzir do 1 godine???
    A kako onda adaptirano?? Prvo se smucka adaptirano mleko pa se doda u kasicu ili???

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Italia
    Postovi
    113

    Početno

    Da, prvo napravis mleko po uputstvu i dodas kasici potrebnu kolicinu.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Backa Palanka, Vojvodina
    Postovi
    94

    Početno

    o.k. hvala

  4. #4
    dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    975

    Početno

    taniaz, vidim da dojis...
    u tom slucaju adaptirano mlijeko ti u zivotu uopce nije potrebno.

    dojis koliko trazi, a kasice pravis na vodi i sve 5!

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Backa Palanka, Vojvodina
    Postovi
    94

    Početno

    Citiraj dijanam prvotno napisa
    taniaz, vidim da dojis...
    u tom slucaju adaptirano mlijeko ti u zivotu uopce nije potrebno.

    dojis koliko trazi, a kasice pravis na vodi i sve 5!
    da, ali kako da mu spremim griz, ili neke druge kasice koje su bljak bez mleka??
    A dojim, da, i sika nam je i dalje najomiljenija, jede on i ovo ostalo, ali kad mu posle par kasikica dosadi odmah prelazimo na siku

  6. #6
    dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    975

    Početno

    ako jos uvijek jede male kolicine, skuhas zitarice na vodi i malo se izdojis u to.

    ako ti izdajanje ne ide, nista za to, skuhas na vodi do zeljene gustoce i u to dodas voce ili povrce koje si vec uvela u dohranu i nista nije bljak.

    Prosrvljaj malo po ovom podforumu, vidjet ce da nas puno kuha (ili samo umoci) zitarice u vodi (palentu, rizine pahuljice, zobene pahuljice...).

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,884

    Početno

    Citiraj taniaz prvotno napisa
    da, ali kako da mu spremim griz, ili neke druge kasice koje su bljak bez mleka??
    S rižnim ili zobenim mlijekom.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,884

    Početno

    Još nešto, s tim ubiješ dvije muhe jednim udarcem - ne koristiš adaptirano, niti trebaš zasladiti griz - rižino mlijeko je slatko i griz na njemu je prefini.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,841

    Početno

    To što je nama nešto bljak, ne znači da je i djetetu. Griz ili palentu skuhaš na vodi, dodaš voće, i gdje ćeš finijeg od toga?

    Uvoditi adaptirano pored majke dojilje je zaista nepotrebno.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,841

    Početno

    Ne želim povlačiti rasprave, ne želim da se uvrijede mame čija djeca piju adaptirano, ali moram dodati i ovo: tanjaz, ne znam jesi probala neko ad. mlijeko, kakvog je to okusa? Pored toga je i palenta na vodi fina.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Backa Palanka, Vojvodina
    Postovi
    94

    Početno

    pa da ja sam u glavnom njemu palentu pokusavala da proturim na vodi, ali posto nije hteo tako samu, onda sad u to dodam povrce ili neko meso...
    pokusacu i sa grizom, ali sa vocem

  12. #12

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    karlovac
    Postovi
    1,756

    Početno

    Iako nas dijeli još mjesec i pol do početka dohrane, pomalo vas već pratim. Nije mi jasno - zašto se kašice - rižine pahuljice npr. - ne bi mogle napraviti na izdojenom?

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,841

    Početno

    Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Iako nas dijeli još mjesec i pol do početka dohrane, pomalo vas već pratim. Nije mi jasno - zašto se kašice - rižine pahuljice npr. - ne bi mogle napraviti na izdojenom?
    Ja radim na izdojenom, ali ima cura kojima izdajanje ne ide (i meni je dugo trebalo da se uštosim sa izdajanjem - mlijeka ima, a ja ga izdojiti ne mogu). Jedina mana je (rižinih pahuljica na majčinom mlijeku) - što ih treba dosta brzo pojesti, jer se nekako otope i postane skroz rijetko. Ali onda dodaš još mrvicu pahuljica i opet se (na neko vrijeme) ugusti.

    Problem je kad kuhaš žitarice - mlijeko ne smiješ kuhati, pa se zato npr. palenta radi na vodi (eventualno kad je gotovo možeš dodati malo svog mlijeka).

  14. #14
    Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Nova Gradiška
    Postovi
    286

    Početno

    Molim mame koje prave pahuljice na izdojenom mlijeku da mi napišu recepturu. Izdojeno mlijeko se ne smije grijati ili smije? Znači, onda dodajem pahuljice u hladno izdojeno mlijeko ili kako? Hvala

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Izdojeno mlijeko možeš grijati pod mlazom tople vode.

  16. #16
    Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    830

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Izdojeno mlijeko možeš grijati pod mlazom tople vode.
    A zašto se izdojeno mlijeko ne smije kuhati? Zato što se gube hranjiva svojstva ili ima još neki razlog?

  17. #17
    elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    2,282

    Početno

    Citiraj martinaP prvotno napisa
    ne znam jesi probala neko ad. mlijeko, kakvog je to okusa? Pored toga je i palenta na vodi fina.
    u, ja jesam, fino je. Ja ga stavljam sebi u kavu i od tad mi je krvna slika super (što se željeza tiče, nisam više anemična).
    Međutim, meni nekaj drugo nije jasno: zakaj se izdojeno mlijeko mora zagrijavati. Ja kad sam izdajala (dok sam još imala mlijeka - što je bilo kratko) sam primijetila da je to mlijeko toplo. Brijem da se kašica bez problema može napraviti i na izdojenom mlijeku bez zagrijavanja. Što se tiče ad. mlijeka ja radila bez problema kašice po potrebi. Doduše, ja sam uvijek kombinirala voće, ad. mlijeko i rižine pahuljice.
    Evo recepta:
    - 50 ml mlijeka (ne vidim zakaj ne bi moglo i izdojeno)
    - 1/2 banane
    -žlica (onak da je puna, ali ne da ispada, sad sve ovisi kako dijete voli jesti, neka vole rjeđe, pa onda tome i prilagodiš) rižinih pahuljica.
    Moja je to papala i bilo joj je fino.

  18. #18
    elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    2,282

    Početno

    Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    Izdojeno mlijeko možeš grijati pod mlazom tople vode.
    A zašto se izdojeno mlijeko ne smije kuhati? Zato što se gube hranjiva svojstva ili ima još neki razlog?
    vidiš dobro pitanje, niti meni to nikada nije bilo jasno, ne samo izdojeno, nego niti ad. mlijeko se ne smije kuhati (kad ga jedno napraviš). Moguće zbog bjelančevina koje sadrži, ne znam, to je jedino čemu se domišljam.

  19. #19
    Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Nova Gradiška
    Postovi
    286

    Početno

    Ja se izdojim i takvo toplo mlijeko pomiješam sa rižinim pahuljicama, ne grijem ništa. Je li rano dodati bananu u rižine pahuljice ako bebač ima 5,5 mjeseci? Dodala bi ja jabuku, ali nekako me strah ovih kupovnih, pune su kemije.

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a banane su friško ubrane, tu kod tebe, u Gradišci
    prerano je...

  21. #21
    Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Nova Gradiška
    Postovi
    286

    Početno

    Ma nisu ni banane najnaj, ali jabuke su strava od kemije. Banana bar istrune ak se ne pojede, a kupovnu jabuku možeš čuvat danima (možda i mjesecima).

  22. #22
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ne znam jesam li nešto propustila i jesi li pisala o tome...
    kada si uvela dohranu i što si joj do sada davala?

  23. #23
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj Juls prvotno napisa
    Ma nisu ni banane najnaj, ali jabuke su strava od kemije. Banana bar istrune ak se ne pojede, a kupovnu jabuku možeš čuvat danima (možda i mjesecima).
    jabuka je poznata i od prije kao voće velike trajnosti

    moji frendovi imaju voćnjak: ne prskaju, ne gnjoje umjetnim gnjojivom
    jabuke nakon branja stoje i po 3mj u šupi bez da strunu ili se pokvare

  24. #24
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa jabuke su se oduvijek čuvale po cijelu zimu: nisi prije mogao za Božić otići u voćarnu i kupiti jagode, ili za Uskrs dobiti naranče netom ubrane na Siciliji.

    glasam za jabuke ispred banana.
    puno ispred.

  25. #25
    Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Nova Gradiška
    Postovi
    286

    Početno

    Tek smo krenuli sa dohranom, jedemo rižine pahuljice.

  26. #26
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    ja nigdje nisam našla te rižine pahuljice, cure kako to izgleda?
    Sjećam se da sam to jednom vidjela prije, bile su ono kao kuglice, je li to to ili su plosnate?

  27. #27
    Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Nova Gradiška
    Postovi
    286

    Početno

    Rižine pahuljice imaš u DM-u. Izgledaju kao prah, bijele boje.

  28. #28
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj kikic prvotno napisa
    ja nigdje nisam našla te rižine pahuljice, cure kako to izgleda?
    Sjećam se da sam to jednom vidjela prije, bile su ono kao kuglice, je li to to ili su plosnate?
    ja sam davala iz bio&bio. izgledaju kao ona riža iz čokolade s rižom.

  29. #29
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a po čemu su one bolje od obične riže u zrnu? :/

  30. #30
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    a po čemu su one bolje od obične riže u zrnu? :/
    pa nisu, ali rižu u zrnu sam davala s povrćem, a ovu s voćem. ne znam zašto, ali tako smo radili.

  31. #31
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Ma pitam zato jer moj malecki neće nikako rižu, eventualno ako stavim samo mrvu (doslovno mrvu) i pomješam s voćem skroz, pa sam mislila probati s tim pahuljicama. Inače po DM-ovima u Zadru već tražim danima i nema je.

  32. #32
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    palenta?

  33. #33
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Tashunica prvotno napisa
    ali rižu u zrnu sam davala s povrćem, a ovu s voćem. ne znam zašto, ali tako smo radili.
    ja mislim da je to samo zato što rižu običavamo jesti kao slano jelo.
    meni nekako draže dati namirnicu u prirodnom obliku, a ne u ekstrudiranom i pretvorenom u pahuljice/prašinu :/

    Zrinu dajem rižu u kombinaciji s jabukom, kruškom, suhom šljivom (to troje za doručak) ili s tikvicom, mrkvom, korabom, bučom (za ručak).

  34. #34
    elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    2,282

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    palenta?
    u da, jako zdravo i moja obožava. Za kontinentalce prijevod: žganci. Ja ih mojoj kombiniram sa mlijekom, vrhnjem (ona je već veća) i povrćem.
    Evo i još jedne kombinacije koju je moja jako voljela: oguliš i skuhaš tikvice na pari ili u vodi (cca 8 minuta za skroz malu bebu, za one veće može i kraće) i dodaš pola banane i izmiksaš. Nećete vjerovati, ali banana i tikvica se super komplementiraju. Naravno, kad počinješ tek sa dohranom treba uvoditi jednu po jednu namjernicu, tak da je ova kombinacija za bebe koje su i bananu i tikvicu već probale.
    Što se tiče jabuka, postoje i zimske jabuke, a ove špricane (99% je takvih, nemojmo se zavaravati) većina otrova zadržava se u kori. Tak da oguliš, skuhaš (ovo za skroz male jer je kašastije, moja nije htjela sirovu jesti jer nikada joj nisam mogla napraviti skroz kašasto) i njam. Ne treba dodavati mlijeko, može i voda od kuhanja da bude što kašastije. A možeš staviti i malo žganaca ili na vodi na kojoj si kuhala jabuke skuhaš i žgance pa dodaš malo jabuci. Ili kombiniraš žgance i tikvice (tikvice sadrže u sebi dosta vode, pa će biti kašasto kad zmiksaš). Eto, bezbroj kombinacija i bez mlijeka, a osim toga kad tek počinješ sa dohranom ne treba očekivati da će dijete pojesti više od jedne žličice onoga što si napravila.

  35. #35
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    elin?!
    stvarno si :D

  36. #36
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Tashunica prvotno napisa
    ali rižu u zrnu sam davala s povrćem, a ovu s voćem. ne znam zašto, ali tako smo radili.
    ja mislim da je to samo zato što rižu običavamo jesti kao slano jelo.
    da vjerojatno.
    ali sjetila sam se još jedne stvari, on je meni od riže uvijek imao zatvor tako da sam je davala stvarno rijetko, a ove kuglice iz bio&bio je obožavao.

  37. #37
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    upravo zbog toga (a riža i mrkva stvarno zatvaraju), rižu dajem u kombinaciji sa suhom šljivom, korabom ili kruškom koje otvaraju.

  38. #38
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Moje je obožavala žgance s kruškom.
    Danas, s 4.5 godine se smije kad joj pričam što je sve voljela jesti.
    Sad ih jede samo s mlijekom ili jogurtom.

    Neke su kombinacije, iskreno, i meni bile nezamislive. Npr. riža ili žganci s voćem. No, cure su to sve voljele jesti.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •