Mislila sam da će nas ova faza zaobići ali nas je tresnula ko grom iz vedra neba i to pravo u pleksus. Sreća te je još uvek problem samo kod jednog mada je on dominantni blizanac i uopšte me ne bu čudilo da se i brat povede za njim.
Dakle, spucah pare na prolećnu garderobu a dasa izjavljuje da mu se ništa ne dopada sem jednog duksa (btw. ultrajeftinog u odnosu na ostatak garderobe). Stare patike mu se raspadaju, očekujem da mu omale u najskorijem roku a nove ne želi ni da pogleda a kamoli da proba. Juče ga je tata ubedio da ih obuje ali je onda pametnjaković skontao da smo ga prešli pa je počeo da kuka kako mu se ne dopadaju, kako ga boli noga, da se valja i da urla da mu ih skine.
Bolelo bi me uvo da je te patike dobio. Bolelo bi me uvo i kad bi bio jedini kome trebam da kupujem. Ali ima ih dvojica i, najiskrenije, finansijski stojimo tako dobro da sam ja celu zimu provela bez čizama (čak ni starih jer sam ih raskupusala prošle zime kad se opet nije imalo para). Gledam da im barem obuća bude kvalitetna (otud akcenat na patike a ne na jaknu koju takođe ne želi) i nemam novaca trenutno da mu kupim druge za koje opet ne bih mogla da garantujem da ih neće iskukati kao i ove.
Ponavljam, ne umem da se snađem sa ovakvim ponašanjem. Moja sveki bi rekla "Ma izmlati ga, bre!" ali ja tu nikad nisam videla rešenje. Ne bih ni da ucenjujem a metoda zvana hoćeš ovo ili ono otpada jer imamo samo jedne patike. Kako preživeti fizički, mentalno i finansijski kad ti Mister Terrible Two udari po fazama vukući za sobom brata blizanca koji samo čeka naredni potez svog vođe :/

Odgovori s citatom
Idemo pokazat' tati kako si zgodan u novoj majici. Ili - nekako ga nagovorimo da se obuče pa ga onda gledamo i divimo mu se...