Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Ne dopadaju mi se patike/pantalone/jakna...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Ne dopadaju mi se patike/pantalone/jakna...

Mislila sam da će nas ova faza zaobići ali nas je tresnula ko grom iz vedra neba i to pravo u pleksus. Sreća te je još uvek problem samo kod jednog mada je on dominantni blizanac i uopšte me ne bu čudilo da se i brat povede za njim.

Dakle, spucah pare na prolećnu garderobu a dasa izjavljuje da mu se ništa ne dopada sem jednog duksa (btw. ultrajeftinog u odnosu na ostatak garderobe). Stare patike mu se raspadaju, očekujem da mu omale u najskorijem roku a nove ne želi ni da pogleda a kamoli da proba. Juče ga je tata ubedio da ih obuje ali je onda pametnjaković skontao da smo ga prešli pa je počeo da kuka kako mu se ne dopadaju, kako ga boli noga, da se valja i da urla da mu ih skine.

Bolelo bi me uvo da je te patike dobio. Bolelo bi me uvo i kad bi bio jedini kome trebam da kupujem. Ali ima ih dvojica i, najiskrenije, finansijski stojimo tako dobro da sam ja celu zimu provela bez čizama (čak ni starih jer sam ih raskupusala prošle zime kad se opet nije imalo para). Gledam da im barem obuća bude kvalitetna (otud akcenat na patike a ne na jaknu koju takođe ne želi) i nemam novaca trenutno da mu kupim druge za koje opet ne bih mogla da garantujem da ih neće iskukati kao i ove.

Ponavljam, ne umem da se snađem sa ovakvim ponašanjem. Moja sveki bi rekla "Ma izmlati ga, bre!" ali ja tu nikad nisam videla rešenje. Ne bih ni da ucenjujem a metoda zvana hoćeš ovo ili ono otpada jer imamo samo jedne patike. Kako preživeti fizički, mentalno i finansijski kad ti Mister Terrible Two udari po fazama vukući za sobom brata blizanca koji samo čeka naredni potez svog vođe :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Joj, nemoj se ljutit sto upadam u topic bez nekog savjeta, al ne mogu izdrzat nakon sto sam procitala tvoj post ti rec kak je meni to tako slatko

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. je imao jednu fazu kad nije bilo dobro ništa što sam ja odabrala za odijevanje. Pristala sam na kompromis: može obući majicu i hlače koje želi; ako mu se neka majica nimalo ne sviđa ne bih ga silila da je nosi. Mislim da ste pogriješili u tome što ste kupili tenisice bez njega - takvi malci isto znaju što im se sviđa, što ne. To je pouka za budućnost, a u situaciji kakva je ja ne bih kupovala nove cipele nego bih pričekala da se predomisli. Kad mu se raspadnu stare cipele uzet će nove.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo ti je skola - ljepo drugi put uzmi klince sa sobom u shoping pa kupi ono sto se NJIMA svidja...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A ko kaže da ih nisam vodila sa sobom? Kako uopšte kupiti detetu obuću ako je ono ne proba na licu mesta?

Dakle, obojica su prisustvovali kupovini, čak su i probali stvari pre kupovine. KLIK se desio po dolasku kući

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    A ko kaže da ih nisam vodila sa sobom? Kako uopšte kupiti detetu obuću ako je ono ne proba na licu mesta?

Dakle, obojica su prisustvovali kupovini, čak su i probali stvari pre kupovine. KLIK se desio po dolasku kući
    Onda je to vjerojatno faza otpora posrijedi. Pusti par dana, nemoj navaljivati, pa će sam uzeti tenisice.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I Lovre je ove zime u nekoliko situacija "snažno iskazivao svoj ukus".

Kažeš KLIK se desio? Za riješiti problem, mi smo bili ti koji su koristili klikove. Tako smo za svaki pojedini odjevni predmet imali posebnu taktiku. Na primjer: neće topericu jer je 'velika i debela' (pri čemu su velika i debela nepoželjne osobine). Od tada nadalje topericu smo predstavljali kao toplu, a činjenicu da je 'mala jakna' poželjna koristili za neku drugu jaknu. I tako dalje.

Jedino univerzalno sredstvo su bili (i ostali) komplimenti! Idemo pokazat' tati kako si zgodan u novoj majici. Ili - nekako ga nagovorimo da se obuče pa ga onda gledamo i divimo mu se...

Možda nije najpametnije rješenje ali nama je pomoglo. Sve rjeđe pokazuje otpor prema nekoj odjeći.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Ne dopadaju mi se patike/pantalone/jakna...

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    a metoda zvana hoćeš ovo ili ono otpada jer imamo samo jedne patike. /
    ne otpada ta metoda.
    rečenica glasi:

hoćeš li u patikama ili bos?

jednom davno - dok sam prodavala cipele u francuskoj - došla je mama s djevojčicom. malena je htjela iste cipelice kao što su bile stare. i imala sam ih - ali premali broj... nastala je vriska, objašnjavanje - a onda sam ja uzela malenu za ruku i odvela ju do ogledala. obula joj jednu "staru" i jednu "novu" cipelu - i objašnjavala zašto su nove cipele bolje. na (tada izuzetno jadnom) francuskom ... i uspjela sam. mama je :shock:

pa možda netko od vaših gostiju može "poželjeti" da odnese patike sa sobom jer su prekrasne...

palčica

Početno

clumsy mom, mislim da je tvoj post toliko komican, da ne odrazava ozbiljnost situacije!!
    dakle, buduci da se ovdje prepoznajem (i ja imam ms terrible od 28 mjeseci koja je u toj fazi vec dobrih pola godine), ne mogu a da ne odgovorim i podijelim s tobom jedinu opciju koja je kod mene upalila. probali smo sve: forsirali, nismo forsirali, davali komplimente, stajali pred ogledalom, nosili drugoj djeci (pa je odmah po kupovini sljedece stvari koja joj se nije svidjela rekla: dacemo ovo xy!! :shock: ), ali nista nije upalilo!!! i na kraju, ja reignirana kazem kako se mama JAKO TRUDILA da izabere lijepe hlace/tene/itd za svoju xy i da nije lijepo od nje sto nece ni da proba... surprise, surprise, ona pristane da to isproba i idemo na ogledalo da vidimo kako joj stoji. najcesce joj se u tom momentu svidi, i poslije ne pravi problem. :D
    mozda ova metoda i nije bas najprihvatljivija jer moze izgledati kao nekakva ucjena. ipak, ja bih rekla da je to neka opsta stvar i da se ne radi o komadu odjece/obuce koji je u pitanju nego o njihovom neprihvacanju novih komada iz nekog misterioznog razloga. mi imamo i omiljenu boju, pa barem sam tu sigurna da ne mogu pogrijesiti.
    kako god, zelim ti svu srecu u pronalazenju uspjesne metode za izlazak iz te faze!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

oh imamo i mi takvih ispada, ali zasad su rijetki. :D
    ali kad se dogode onda su scene za poludit.
    - L. dođi da ti obučem cipele
    - neeeeeću te, ja ću druge
    - ne možeš druge jer ti nisu za tu garderobu
    - aaaaaa, te su mi ružne, ja ću one druge, treće...patike, papuče....
    - ajde fino obuci ove i idemo. ove su ti najlipše
    - aaaaa neću teeeee cipele
    - ok, nećeš, idem po kesu, lipo ćemo ih stavit unutra i odnit ćemo ih aniti (izmislim u trenu neko dičje ime). tebi su ružne, a njoj će bit super.
    - aaaaa, ne odnit aniti, daj mi moje cipele. te su mi prekrasne. ja ih volim najviše na svijetu.

riješen problem. samo malo spomenem kako će ostat bez toga šta u tom trenutku ne želi. da vidiš kako promini škrtica ploču onda joj je to najlipše i najdraže i sve naj naj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •