Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: dvomjesečna beba bolesna, antibiotik i uvođenje čaja

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno dvomjesečna beba bolesna, antibiotik i uvođenje čaja

Počelo je sa sekom, temperatura i do 40, kiše, kašlje divljački, povraća... krenulo na mene... malo niža temperatura, bez povraćanja, ali uz grozan produktivan kašalj... i sad on, moj isključivo na zahtjev dojeni sinčić...

Temperaturi se hrva, mada je jučer zakurio na 38. Nisam mu skidala, jesam li trebala?

Ali kašlje, jedva uspjeva nadoći od napadaja kašlja. Kiše... stalno. Nos mu je pun. Pedijatrica na hitnoj savjetovala izvlačiti nosić Arianom, njegova pedijatrica brani time pa smo kupili ono nešto na usta čime ne uspjevamo izvući ništa. Ariana radi jer jedino tako izvučemo nešto da diše. Koristimo ihalator, bude mu lakše, zaspi, ali ga bude kašalj i kihanje...

I jedva da nešto jede. I ono što pojede ispovraća kašljući taj sekret... Užasno se muči...

Pedijatrica prijeti i traži da uvodim vodu i čaj?! Dala mu je i antibiotik, zbog povišenog crp-a, kojeg pljuje jer žličicu dosad vidio nijeNe spavam i užasno sam nesređenih misli.

Kako mu olakšati? Jel ikome tako mali bebač ikad bio tako jako bolestan...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Inhalirati , cisti nos bilo kako makar se cinilo agresivno.
    Antibiotik davati spricom , pravu dozu, inace nema svrhe.
    Dojiti intenzivno. Ako slabije doji , izajati i davati na spricu.
    Steta da niste radili bris , ali vjerojatno antibiotik pokriva vecinu potencijalnih bakterija.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj je čekajući u čekaonici cijepljenje sa 2 mjeseca pobrao virozu. Prošli smo bez povišene temperature i kašlja, ali je trajala dobrih 10 dana, nos pun, kihanje, usisavanje Ariannom...
    Ja jesam usisavala jer drugačije nije mogao cicati (isto isključivo dojen).
    Podigla sam mu madrac da lakše diše i da mu se manje slijeva.
    Ovlaživala zrak u spavaćoj da lakše diše.
    Ispirala fiziološkom.
    Čekala da prođe.

Za kašalj ti jedino mogu dati savjet koji smo dobili u sklopu trudničkog tečaja, a to je da lupkaš dijete naizmjence po leđima (plućni dio), plućni dio ispod pazuha (tako da leži na lijevom pa na desnom boku), prsa... vjerojatno postoji negdje filmić sa uputama. Cilj je oslobađanje sekreta kako bi ga dijete iskašljalo ili probavilo kroz probavni sustav. A savjet je pedijatara pulmologa zbog rastućeg broja respiratornih komplikacija kod male djece (radi čega su to čak uvrstili u tt).

Možda da probaš lijek dati špricom?

Držim fige da brzo prođe!

E, da, čaj, voda!? Ne vidim svrhu. Ja bi čistila nosića da može sisati, to mu je ionako najbolji lijek s obzirom da se i ti boriš sa boleštinom i proizvodiš antitijela.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kao sto kaže sirius- antibiotik davati na špricu i to onako sastane u usnu šupljinu, kod obraza da ne izgura jezikom van.
    Druge savjete nemam, osim sto ja osobno ne bi nikako uvodila ni vodu ni čaj. Samo puno vise dojenja.
    Držite se i brzo ozdravite!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku

I jedva da nešto jede. I ono što pojede ispovraća kašljući taj sekret... Užasno se muči...
    Ako je i dalje tako, morat ćeš bebi nadoknaditi tekućinu. To je od životne važnosti.
    Ako ne jede i/ili ako povraća, moraš davati tekućinu. Prokuhanu i ohlađenu vodu. Uzmi kapaljku i svaki toliko mu kapni u usta nekoliko kapi. Ako proguta i ne povrati, dobro je.

Ako sisa često i ne povraća, tada ne moraš dodavati vodu, ali ako ne jede, tada moraš.

Beba ne smije dehidrirati. Ako nisi sigurna što učiniti, nazovi dežurnu službu. I poslušaj ako ti kažu da nadoknadiš tekućinu. I javi kako je beba.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

S obzirom da ste svi bolesni, meni ovo izgleda kao virusna, a ne bakterijska infekcija. Antibiotici ne djeluju na viruse ni najmanje. Meni je malo cudno da beba od dva mjeseca ima bakterijsku infekciju, a vi ostali, makar bolesni nemate i niste na antibioticima. Da li je pedijatrica rekla o kojoj je bakteriji rijec ili je antibiotik prepisala na "lijepe oci"?
    Ne postoji nista korisnije za dojence od majcinog mlijeka. Kada bebina slina dolazi u kontakt sa bradavicom, tvoje tijelo tocno zna koja antitijela treba proizvoditi kako bi pomogla bebi. Ukoliko maleni vec nije deidrirao, mislim da nema potrebe uvoditi vodu ili caj. Tvoje mlijeko je puno bolje od ikakvog caja ili vode. Moje misljenje je da drzis maloga koliko vise mozes na cici i vjerujem da ce mu biti bolje.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

vidi ovo Ksena

svakako sretno i mi se borimo dobrih mjesec dana sa punim nosićem, taman kad joj počelo prolaziti, seka nas je zaskočila sa svojom "slinavošću" i sad jovo-nanovo fiziološka i arianna,
    vrištanje, plakanje pa smirivanje i po 15 min, ali....mora se, jer čim je i malo začepljena ne doji kako treba, zagrcava se plače...

sretno draga!

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Obavezno sa Ariannom usisavaj, obilno špricaj fiziološku i kupi inhalator ako ga nemaš! Inhaliraj fiziološkom bar 4 puta u 24 sata, nagni madrac. Moj sin je u toj dobi skoro završio na respiratoru-bez temperature i kašlja sa virusnom upalom!!! RSvirus može biti jako opasan! Bebe imaju male alveole i sekret se omota oko njih..Bronhiolitis se razvije u roku od par sati. I moj je pokupio virozu od cura. One sa visokom temperaturom i kašljem on samo slinav! Izvlači sekret i to dugo drži Ariannu na nosiću da povuče dobro. Ne želim da ikada vidiš do kud im gurnu cjevčicu i kako izvlače na bolničkom liječenju..Moj sirotan bi imao mokru kosu koliko bi se preznojio od toga..Srce mi se stisne kad se sjetim..Čim ti dijete ozdravi promijeni pedijatricu. I prati stanje. Radije idi na hitnu nego da mozgaš jel treba ili ne..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja možda jesam paničar, ali poučena vlastitim iskustvom, ne bi se igrala sa takvim kašljem i povraćanjem kod male bebe. Kod njih može naglo doć do pogoršanja i dehidracije i ja bi na tvom mjestu svakako otišla na Srebrnjak na Hitnu. Što se tiče ovog lupkanja po leđima, znam da su nama na Srebrnjaku rekli da se ne radi ako dijete ima temperaturu (mi bili na kontroli, ona je kurila, doktorica napisala da idemo na to u bolnici, i rekla sestri da možemo samo ako nema temperaturu, pošto je imala nismo smjeli ić). I kao što je lisica napisala kod njih se komplikacije zbog uskih dišnih putova mogu razvit za čas, i mislim da se stvarno nije za igrat.

A što se tiče temperature ni ja nisam skidala do 38 ali kad sam došla kod pedijatrice i rekla da joj nisam skidala temperaturu jer je oko 38 rekla je da se kod tak malih beba skida čim prijeđe 37,5 i još me dobro našpotala.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mi smo isto s 2 mjeseca završili u bolnici, pedijatrica (zamjena,mlađa) odmah zbog temperature 38 nam dala uputnicu za bolnicu.
    Doktor na hitnoj nas smjestio u bolnicu i rekao da djecu do 3 mjeseca starosti s temperaturom obavezno hospitaliziraju
    (bio je uroinfekt i dijete nije izgledalo bolesno, ali dr. je rekao ''samo vi govorite za mene lud čovjek strpao mi dijete u bolnicu a nije mu ništa'').
    Tako da dijete od 2 mjeseca s temperaturom nije se za igrat!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, cijela obitelj je na antibiotiku.

Nije mu bolje, al nije ni gore, definitivno je bakterijsko, dileme nema.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, cijela obitelj je na antibiotiku.

Nije mu bolje, al nije ni gore, definitivno je bakterijsko, dileme nema.
    nabavi ovlaživač zraka i nafrlji ga na najjače (pogotovo preko noći). To čini čuda, sav se šlajm počne otapati...nas je to spasilo. doduše, soba noću izgleda ko tropi, ali pomaže!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi nismo imali ovlaživać, ali zato nam je cijela soba i njezin cijeli kinderbet prvih godina njenog života bio prekriven mokrim pelenama, i da obavezno spavanje na povišenom Ja sam to radila tak da sam ispod madraca kinderbeta stavljala presavinute deke, a dok je bila ovak mala i imala te probleme (a obično su trajali cijelu zimu s malim prekidima) preko noći je (na savjet pedijatrice) spavala u onoj autosjedalici - nosiljci "jaje".

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Sad sam se sjetila, sto se zacepljenog nosica tice. Ja nisam imala ovlazivac ali sam imala (kršitelj koda)ov sterilizator koji radi dojenja ionako nisam koristila. Stavila sam u njega vode, kap-dvije ulja cajevca i jednu kap lavande, te ga ukljucila. To je uvijek odcepilo nosic. I naravno, spavanje na povisenom.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ovlaživač nije skup. ja sam naš platila 100kn prije par godina. koristim ga cijele zime, svaki dan, stvarno se isplatio.
    ono što još odštopava nosić je luk, crveni luk. nasjeckat i stavit pored kreveta. smrdi (šta jest jest) ali odštopava nos samo tako. ujutro kad krenu izlazit gadosti iz nosa, ne možeš se prestat čudit

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Beba ne smije dehidrirati. Ako nisi sigurna što učiniti, nazovi dežurnu službu. I poslušaj ako ti kažu da nadoknadiš tekućinu. I javi kako je beba.
    Beti, opet ti

Tekućina je obavezna, naravno.
    Ali je ipak bolje davati tekućinu iz dojke nego tekućinu iz bočice

Dakle, češće mijenjaj dojke, što češće, tako će dobiti više rjeđega mlijeka.
    I neka bude što više na dojci.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

apricot, opet ti

Mogla si citirati cijeli moj post u kome sam naglasila da se tekućina daje ako beba ne siše. A ksena je jasno napisala da beba NE siše, a i ono što posisa, to povrati.

Beba mora dobivati dovoljno tekućine na bilo koji način, I to je bitno naglasiti. Jako bitno za one koje to slučajno ne znaju i/ili ne poslušaju pedijatra da daju tekućinu bebi koja ima temperaturu i povraća.

I treba naglasiti da mi možemo davati savjete, ali liječnik je onaj koji zna što i kako treba. A dehidracija (manjak tekućine u organizmu), je za bebe jako opasna.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znam ja što je ona napisala
    ako povrati tekućinu iz dojke, vjerojatno će povratiti i čaj/vodu iz bočice

ksena, probaj izdojiti i dati na žličicu, pa da vidimo kako će biti

ja pitam, zašto voda i čaj uz majku koja je dojilja?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo sam htjela javiti da smo mi na srebrnjaku od petka, ima bronhiolitis, stanje bas nesto i ne ide na bolje pa čekamo sutra da čujemo prognoze.... drž'te nam fige!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Drzim fige da brzo krene na bolje. Moj je s dva mjeseca isto pobrao nesto virusno, kad je kasljao zvucalo je kao da se utaplja od tog slajma, uzas. Imao i grozan proljev. Skidala sam temperaturu sirupima, onako ga nagnutog glavom prema dolje tapkala po ledjima, s elektricnim aspiratorom usisavala nos (ne arianom), puno je dojio (i svako toliko povratio) ali se nekako izvukao nakon dva-tri tjedna bez bolnice...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •