Citiraj apricot prvotno napisa
Tražeći po tvojim starim postovima, izračunala sam da bi beba trebala imati nešto više od mjesec dana, jel tako?

1. Koliko beba ima mokrih pelena dnevno?
2. Koliko je beba dobila na kilaži prvi mjesec?
3. Zašto misliš da je beba gladna?
4. Koliko puta dnevno daješ adaptirano i koliko je to količinski?
5. Prije nego ste počeli davati adaptirano, je li beba pila čaj ili bilo koju drugu tekućinu na bočicu?
6. Kad beba sisa, osjetiš li let down?
7. Jesi li ti pod stresom?
Malac ima 6 tjedana
1. pet-sest i nekoliko stolica (dakle, uz dohranu)
2. u prva dva tjedna dojenja 500 gr.
Znam, reci cete da nije bio gladan, ali nije se skidao s cice. Ili je plakao ili cicao. I mislim da pravilno vukao, ali su svejedno bradavice bile otkazale, i uz svu stimulaciju - neprestano cicanje - mlijeka je nestajalo, satima ne bi bilo nicega i on je plakao, pa smo mi krenuli s dohranom da preduhitrimo gubitak na tezini koji bi sigurno uslijedio.. lijevu dojku gdje je bradavica bila skroz neupotrebljiva sam izdajala, ali nije bas bilo puno mlijeka. Sto moja nespretnost, sto valjda manjak stimulacije... Desnu je uglavnom sisao sam.
3. sad nije jer dohranjujemo, ali u prva dva tjedna plakao je stalno nakon dojenja iz obje dojke. dremnuo bi tu i tamo pol sata i opet dojenje.
4. svaki put iza dojenja iz jedne dojke svaka 2-2,5 sata ako je budan ili vise sati ako zaspi) popije razlicite kolicine, ali ukupna kolicina adaptiranog sada ne prelazi trecinu ukupne dnevne preporucene doze. (u pocetku je bilo ukupno pola dnevne doze)
5. ne
6. da
7. ne

- U kojem trenu odbija dojku - da li ne zeli ni prihvatiti dojku ili je prihvati pa kad osjeti da ne ide kao iz bocice onda odbije?
Vuce pet ili deset minuta i onda krene sou program - pljune bradavicu,place, opet je uzme malo prozvace, pljune... uz energican plac. ako je spavao duze vrijeme pa je jako gladan - vjerojatnije je da ce se to dogoditi. Nije svakiput, ali sve cesce... :shock: Bojim se kako dalje ako bude tak jako plakao... budemo se trudili...