Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Cep u uhu?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Cep u uhu?

Mislim, ne znam kak da se tocno izrazim, mozda se ne radi o cepu, al nekak mi je taj izraz bio najblizi.

Uglavnom, L. je nesto prehladjen ovih dana. Da prpovjerim trebamo li otici kod doktora kod svake prehlade ja uzmem bateriju pa mu pogledam grlo i usi.

Nista se ne crveni , al mi za oko zapelo sljedece:
    U uhu (samo desnom) sam vidjela kao da smola (zuto-smedje boje) zatvara veci dio ulaza u uho, ali onog dijela koji se ne smije dirati stapicima, znaci unutrasnjeg.

E sad pitanje: jel trebam ukapati malo hidrogena da ispere, al to onda ode unutra, pa nije ni to dobro, ili da pustim da se samo ocisti (al mori me onaj dio sto ne znam kak bi to samociscenje islo :/ :? )

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mony, NIKAD NIŠTA NA SVOJU RUKU NE STAVLJATI U UHO! (namjerno vičem!)

Ako te nešto zabrinjava, idi kod pedijatra. On će isprati uho, ako treba.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma da, necu kapati sigurno, ja panicar ne bi nikad nista bez lijecnicke upute

Samo me zapravo cudi kak to da i mala djeca mogu imati cepove u usima, je li to, zapravo, uopce cep, ili se cep stvara dublje, blize bubnjicu, cuje li on slabije zbog toga, moze li mu nastetiti...

Da se ne bih zbog obicne smole pojavila kod dr. :? :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da bi ti se doktor smijao.... Nista ne diraj!

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

otiđi u pedijatra

(moj bože za kakve sve gluposti je MM išao u pedijatra bez pol muke)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dobro kaže mamma san, ne dirati sama. MM je prošli tjedan vodio kćer kod dr. Marna (orl specijalist) i on joj je iz uha izvadio čep.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo da se ukljućim...
    L. je prije neki dan samo jednom zajaukala kad je zabolilo uho. Odmah smo otišli u pedijatrice, koja je ustanovila da nema upale uha, već da se nakupilo dosta smole u dubini uha koja se pretvorila u tzv cerumen. (tvrde, skoro crne nakupine smole). dala nam je uljne kapi Cerustop koje bi trebale "razbiti" tu nakupinu. Ali, meni i dalje nije jasno kako ćemo to odstraniti. Nju nikada više nije zabolilo osim taj jedan put, ali mislim da bi ipak trebali otići na ispiranje ili nešto sl.
    Inače, usput, molim vas da mi javite kako čistite uši vašoj djeci? Ja se mučim sa štapićima (znam da nije dobro), ali ne znam za drugi način.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Lori, stapicima ni nemoj pokusavat cistit nista iznutra.
    Oni sluze samo da ocistis ovaj dio uha koji se izvana vidi.

Otici cemo kod pedijatrice sutra ipak.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

noa (4.5god) od rodjenja pojacano luci smolu u usima. cesto bi mu, jos kao bebi, ispadale "krpice" smole. i to tamne, skoro smedje boje...

s vremenom mu se visak koji nije izasao van, natalozio na bubnjicima. i nedavno doveo do problema koji je, eto, vec cetiri godine "sazrijevao" - poceo je slabije cuti. poceo je, dok sjedi pored mene - gledati mi u usta dok pricam s njim :/

otisli kod pedijatrice, po njenoj preporuci prvo 4 dana kapali mlako rafinirano maslinovo ulje u usi (dvaput dnevno), peti dan palili one tuljcice za vadjenje cerumena iz uha (isti proizvodjac kao i kapi cerustop). izaslo je malo, ali malo...

opet otisli kod dr, ona dala uputnicu i otorinolaringolog mu toplom vodom iz oba uha isprao cepove dugacke po jedan centimetar!! podne mi doslo kad sam vidjela :shock:

preporucio nam je da dodjemo opet za par mjeseci...

ja sam kupila i cerustop kapi, pokusat cemo bar odgodit ponovno ispiranje (ne da mu je bilo traumaticno, dapace, ali se meni ne da opet petljat s uputnicom, narucivanjem i cekanjem u vjecitoj guzvi na odjelu...)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bili kod doktorice.

Nije cep, samo zdrava smola, koja ce sama iscuriti.

Nisam pitala kako.

Ne trebam kapat, iako mi je u cekaoni dok sam sestri objasnjavala, ona galantno rekla kako uvijek u takvom slucaju ukapam malo hidrogena 3%.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Često sam primjetila da mi N. ima žuto u uho i lagano sam očistila,jer je bilo na samom rubu. A danas kad sam to čistila,povukla sam žutosmeđu kuglicu(kao smola) :shock: i pomislila kako može čuti kroz to. Zanima me dal je to normalno ili to znači da ga uho boli,pa je to neka upala? Prekjučer je jako plakao podne i predvečer,ali sam to zaključila da su grčevi jer sam mu počela davati sirup za željezo. Ali sad ni sama ne znam. Što ako ga je uho boljelo? Inače svaki put kad dugo i jako plače,mu malo stisnem uho,da vidim ako ga ne boli,ali sad se nisam sjetila :/

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu:

Pedijatrica je u nekoliko navrata spomenula da malena ima u desnom uhu dosta cerumena. Zadnji put kad je smo bili na kontroli nakon antibiotika (upala grla, nos...klasika) rekla je da je sve ok, ali da taj cerumen moramo riješiti. Preporučila nam je sprej ili ulje Vaxol (to je nekakva otopina maslinovog ulja koja bi trebala omekšati cerumen i omogućiti da sam isteče iz uha prirodnim putem). Sprejali smo u uho 5 dana jednom dnevno kako piše u uputama, ali čini mi se da se ništa nije dogodilo (koliko ja mogu vidjeti golim okom). Jutros sam sebu posprejala malo u uho da vidim hoće li se što dogoditi (piše da s emože koristiti kao redovna higijena ušiju jednom tjedno) i mene zapravo cijeli dan bole uši . Ne jako, ali onako, dovoljno da osjetim.

Moje pitanje je da li trebam otići kod pedice da ona pogleda pa da nas pošalje na ispiranje ako je potrebno. Ili da ne "talasam" ?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mom djetetu nikakve masti ni sprejevi nisu pomagali u borbi s cerumenom. JEdno ispiranje kod pedice sve je riješilo. Ne razumijem da li je taj postupak (inače kratak i totalno bezbolan) opasan ili rizičan da ga primjenjuju tek nakon što čovjek ostavi brdo novca u apoteci?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To je i MM rekao kad sam mu rekla koliko je taj sprej koštao. Što nije mogla joj to odmah isprat i mir.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

iz mog iskustva, kad mi je jednom lijecnica prala usi, usput mi ih je oprala i svojim rjecima. naime za njih je to prljav i mokar postupak, smoce se cijele dok te operu. moja se pripremala kao da ide oprati najnemirniju zivotinju u kadi. poslije je cak i kutu presvikla. kad ne pomognu likarije iz ljekarne, onda im je valjda to dodatno pranje rijecima jedina utjeha

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne otvaram novu temu:

Pedijatrica je u nekoliko navrata spomenula da malena ima u desnom uhu dosta cerumena. Zadnji put kad je smo bili na kontroli nakon antibiotika (upala grla, nos...klasika) rekla je da je sve ok, ali da taj cerumen moramo riješiti. Preporučila nam je sprej ili ulje Vaxol (to je nekakva otopina maslinovog ulja koja bi trebala omekšati cerumen i omogućiti da sam isteče iz uha prirodnim putem). Sprejali smo u uho 5 dana jednom dnevno kako piše u uputama, ali čini mi se da se ništa nije dogodilo (koliko ja mogu vidjeti golim okom). Jutros sam sebu posprejala malo u uho da vidim hoće li se što dogoditi (piše da s emože koristiti kao redovna higijena ušiju jednom tjedno) i mene zapravo cijeli dan bole uši . Ne jako, ali onako, dovoljno da osjetim.

Moje pitanje je da li trebam otići kod pedice da ona pogleda pa da nas pošalje na ispiranje ako je potrebno. Ili da ne "talasam" ?
    Samo ti talasaj, bar za prvi put... Pedijatar može djetetu isprati uši samo ako ima normalno široke zvukovode. Ako ima uske (kao oba moja sina) teško to ide i na otorinu... Ako djetetu cerumen stvara smetnje (bol ispod uha, nagluhost, čepljenje ušiju) onda treba tjedan dana kapati uljem (mi koristimo Cerustop, ali to je ista stvar - bitno je da ulje može otopiti masne naslage. Ponekad pomogne i 3% otopina hidrogena, a treba kapati tjedan dana...

Ako imaš sreće, obično noću iz uha iscuri gusta žuta mast (i zamaže jastuk, ha ha), a ako nemaš sreće, nakon par dana odeš k pedijatru da ti isperu uho. Ako pedijatar ne može, odmah ćeš dobiti uputnicu za ORL da to tamo riješe. Sretno!

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mogu li pokušat još par dana s tim uljem kapati? Mislim, nema nekih razloga zašto ne bi pokušala ponovo pa ako ne ide ni nakon sljedećih tjedan dana otići kod pedice? Inače, ne primjećujem da joj to smeta. Da pedica nije vidjela ne bi ni znali.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo tako pustili, jer sina nije ništa smetalo, pa se malome nakon kupanju potpuno zaštopalo uho, dijete nije uopće čulo , naručili smo se odmah kod otorinca (privatno), a budući da mali ima jako uske zvukovode, nije bilo šanse da njegovoj pedijatrici dam da mu kopa po ušima.
    Čišćenje je trajalo dobrih dvadeset minuta, kombinacija zraka, vode i one tanke pincete, a takve grozote su izašle iz ušiju, čak i iz onog koje je kao bilo ok , uglavnom dr. je rekao da mu je sluh sigurno bio jako loš zbog tih čepova, tak da ja ipak nebi to pustila sam tak.

Moja preporuka je da ipak odete liječniku.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mom se starijem jednog leta na moru javio bol u uhu.
    Kapali smo mu OtolH,uljne kapi koje MM(koji svako letovanje zaglavi s upalom)uvek nosi na odmor.
    Do povratka kuci je plivao sa silikonskim cepicima.
    Otisli na pregled,i u pitanju je bio samo taj cep,koji se prilikom ronjenja nabio dublje i pritiskao bubnjic.
    Od tada pre svakog letovanja odvedemo oba sina na ispiranje kod Orl,svasta im tamo povade,i -mir

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    iz mog iskustva, kad mi je jednom lijecnica prala usi, usput mi ih je oprala i svojim rjecima. naime za njih je to prljav i mokar postupak, smoce se cijele dok te operu. moja se pripremala kao da ide oprati najnemirniju zivotinju u kadi. poslije je cak i kutu presvikla. kad ne pomognu likarije iz ljekarne, onda im je valjda to dodatno pranje rijecima jedina utjeha

To je i MM rekao kad sam mu rekla koliko je taj sprej koštao. Što nije mogla joj to odmah isprat i mir.
    ako je čep suh i tvrd onda ga je dobro prvo razmekšati uljem ili hidrogenom
    puno se lakše ispere, čep samo "isklizne" van
    nije to još jedna od urota liječnika i farmaceutske industrije

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uffff, ne može se to odmah isprati. To je tvrdo i suho i jaaako bolno. Nemojte riskirati, može se dogoditi da dijete stekne otpor prema ispiranju, a ako ima uske zvukovode (kao moj, koji je imao drastično suženje) ispirati treba i nekoliko GODINA svaka 2-3 mjeseca. Ne pitajte kak znam. Prošli smo to.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Onda ću joj još malo špricati s tim uljem pa ćemo sljećei tjedan ako to ne iscuri otići na pregled kod pedice. Stvarno nisam znala da to može postati takav problem. Možda me zato ignorira kad joj kažem da pospremi igračke
    Hvala cure.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

vidim da nitko nije spominjao tuljke za uši od voska.Mi ih koristimo i super su

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Spomenula mi je to moja sveki. Ona ih koristi. I svekar isto. Ali ne znam kako bi ja malu nagovorila da bude na miru dok to obavimo. Možeš li nam malo objasniti postupak?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Spomenula mi je to moja sveki. Ona ih koristi. I svekar isto. Ali ne znam kako bi ja malu nagovorila da bude na miru dok to obavimo. Možeš li nam malo objasniti postupak?
    nikako drugačije nego kad spavaju. Bolje je kupiti što veći tuljak da što više izvučeKad se zapali,mora biti dobro stavljen u uho,ako dim izlazi sa strane,znači da nije dobro postavljen. Dim treba ići direktno u uho jer ta toplina,vakuum i vosak izvlače cerumen.Za vrijeme gorenja tuljka treba ga svako malo izvaditi iz uha i počistiti štapićem koji dobijete sa tuljcima. Ako su tuljci iz kućne radinosti,poslužiti će štapići za ražnjiće.Da se oslobodi ulaz u tuljak koji cerumen zatvori

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Samo ti talasaj, bar za prvi put... Pedijatar može djetetu isprati uši samo ako ima normalno široke zvukovode. Ako ima uske (kao oba moja sina) teško to ide i na otorinu... Ako djetetu cerumen stvara smetnje (bol ispod uha, nagluhost, čepljenje ušiju) onda treba tjedan dana kapati uljem (mi koristimo Cerustop, ali to je ista stvar - bitno je da ulje može otopiti masne naslage. Ponekad pomogne i 3% otopina hidrogena, a treba kapati tjedan dana...

Ako imaš sreće, obično noću iz uha iscuri gusta žuta mast (i zamaže jastuk, ha ha), a ako nemaš sreće, nakon par dana odeš k pedijatru da ti isperu uho. Ako pedijatar ne može, odmah ćeš dobiti uputnicu za ORL da to tamo riješe. Sretno!
    Podižem.

Zanima me taj Cerustop, vidim da Peterlin to često koristi.

Da li nakon tretiranja uho treba ispšrati toplom vodom kako piše u uputama, a piše još da se
    nakon toga preporuča korištenje Normison kapi radi bržeg sušenja i ponovne uspostave prirodno kiselog zaštitnog ogrtača kože vanjskog zvukovoda.
    Da li koristite Normison?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Danas smo prvi puta ukapali pola kapaljke i isprali malo sa tušom, nadam se da će pomoći
    u omekšavanju i izlasku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •