Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Cep u uhu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu:

Pedijatrica je u nekoliko navrata spomenula da malena ima u desnom uhu dosta cerumena. Zadnji put kad je smo bili na kontroli nakon antibiotika (upala grla, nos...klasika) rekla je da je sve ok, ali da taj cerumen moramo riješiti. Preporučila nam je sprej ili ulje Vaxol (to je nekakva otopina maslinovog ulja koja bi trebala omekšati cerumen i omogućiti da sam isteče iz uha prirodnim putem). Sprejali smo u uho 5 dana jednom dnevno kako piše u uputama, ali čini mi se da se ništa nije dogodilo (koliko ja mogu vidjeti golim okom). Jutros sam sebu posprejala malo u uho da vidim hoće li se što dogoditi (piše da s emože koristiti kao redovna higijena ušiju jednom tjedno) i mene zapravo cijeli dan bole uši . Ne jako, ali onako, dovoljno da osjetim.

Moje pitanje je da li trebam otići kod pedice da ona pogleda pa da nas pošalje na ispiranje ako je potrebno. Ili da ne "talasam" ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne otvaram novu temu:

Pedijatrica je u nekoliko navrata spomenula da malena ima u desnom uhu dosta cerumena. Zadnji put kad je smo bili na kontroli nakon antibiotika (upala grla, nos...klasika) rekla je da je sve ok, ali da taj cerumen moramo riješiti. Preporučila nam je sprej ili ulje Vaxol (to je nekakva otopina maslinovog ulja koja bi trebala omekšati cerumen i omogućiti da sam isteče iz uha prirodnim putem). Sprejali smo u uho 5 dana jednom dnevno kako piše u uputama, ali čini mi se da se ništa nije dogodilo (koliko ja mogu vidjeti golim okom). Jutros sam sebu posprejala malo u uho da vidim hoće li se što dogoditi (piše da s emože koristiti kao redovna higijena ušiju jednom tjedno) i mene zapravo cijeli dan bole uši . Ne jako, ali onako, dovoljno da osjetim.

Moje pitanje je da li trebam otići kod pedice da ona pogleda pa da nas pošalje na ispiranje ako je potrebno. Ili da ne "talasam" ?
    Samo ti talasaj, bar za prvi put... Pedijatar može djetetu isprati uši samo ako ima normalno široke zvukovode. Ako ima uske (kao oba moja sina) teško to ide i na otorinu... Ako djetetu cerumen stvara smetnje (bol ispod uha, nagluhost, čepljenje ušiju) onda treba tjedan dana kapati uljem (mi koristimo Cerustop, ali to je ista stvar - bitno je da ulje može otopiti masne naslage. Ponekad pomogne i 3% otopina hidrogena, a treba kapati tjedan dana...

Ako imaš sreće, obično noću iz uha iscuri gusta žuta mast (i zamaže jastuk, ha ha), a ako nemaš sreće, nakon par dana odeš k pedijatru da ti isperu uho. Ako pedijatar ne može, odmah ćeš dobiti uputnicu za ORL da to tamo riješe. Sretno!

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mogu li pokušat još par dana s tim uljem kapati? Mislim, nema nekih razloga zašto ne bi pokušala ponovo pa ako ne ide ni nakon sljedećih tjedan dana otići kod pedice? Inače, ne primjećujem da joj to smeta. Da pedica nije vidjela ne bi ni znali.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo tako pustili, jer sina nije ništa smetalo, pa se malome nakon kupanju potpuno zaštopalo uho, dijete nije uopće čulo , naručili smo se odmah kod otorinca (privatno), a budući da mali ima jako uske zvukovode, nije bilo šanse da njegovoj pedijatrici dam da mu kopa po ušima.
    Čišćenje je trajalo dobrih dvadeset minuta, kombinacija zraka, vode i one tanke pincete, a takve grozote su izašle iz ušiju, čak i iz onog koje je kao bilo ok , uglavnom dr. je rekao da mu je sluh sigurno bio jako loš zbog tih čepova, tak da ja ipak nebi to pustila sam tak.

Moja preporuka je da ipak odete liječniku.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Samo ti talasaj, bar za prvi put... Pedijatar može djetetu isprati uši samo ako ima normalno široke zvukovode. Ako ima uske (kao oba moja sina) teško to ide i na otorinu... Ako djetetu cerumen stvara smetnje (bol ispod uha, nagluhost, čepljenje ušiju) onda treba tjedan dana kapati uljem (mi koristimo Cerustop, ali to je ista stvar - bitno je da ulje može otopiti masne naslage. Ponekad pomogne i 3% otopina hidrogena, a treba kapati tjedan dana...

Ako imaš sreće, obično noću iz uha iscuri gusta žuta mast (i zamaže jastuk, ha ha), a ako nemaš sreće, nakon par dana odeš k pedijatru da ti isperu uho. Ako pedijatar ne može, odmah ćeš dobiti uputnicu za ORL da to tamo riješe. Sretno!
    Podižem.

Zanima me taj Cerustop, vidim da Peterlin to često koristi.

Da li nakon tretiranja uho treba ispšrati toplom vodom kako piše u uputama, a piše još da se
    nakon toga preporuča korištenje Normison kapi radi bržeg sušenja i ponovne uspostave prirodno kiselog zaštitnog ogrtača kože vanjskog zvukovoda.
    Da li koristite Normison?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •