Kakava su vaša iskustva s porođaja u KC? Koje najbliže rodilište nudi prirodan porođaj-bez dripa i inih tekovina civilizacije po defaultu?
Kakava su vaša iskustva s porođaja u KC? Koje najbliže rodilište nudi prirodan porođaj-bez dripa i inih tekovina civilizacije po defaultu?
Imaš već tu temu. Ja sam rodila u Kc i nekak mi se čini da ne daju drip bezveze jer su meni čekali više od 24 sata otkad mi je pukao vodenjak i iscurila sva plodna voda, a nikakve trudove nisam imala. Probali su mi staviti prije onaj gel za otvaranje, ali kako nije djelovao od pola noći kako su mi stavili, ujutro u pola osam sam dobila drip. Tak da mogu reći da su ipak pričekali. Prvorotke režu rutinski, to znam jer sam pitala doktoricu dok me šivala. Brijanje isto svima, ali ja sam to radije doma da me tam ne gnjave. Možda ak nećeš ne budu, ne znam. Doktorice su ok - samo jedan doktor je katastrofa, ali ja sam imala sreću da on ide doma kad sam ja dolazila. Hoće si malo popit i valjat neukusne komentare...
Sestre na pedijatriji su ti dobre i pomognu ti oko dojenja ak trebaš. Imaš 24h roomin in. Ak te još kaj zanima pitaj.
Uglavnom, ak hoćeš nešto bolje od Kc odi u Vž.
Gdje već imam tu temu?
Nisam našla...još...Može mala pomoć?
jedno pitanje:
da li se rodilište napokon preuredilo ako netko zna?
izgleda da nije.moja je prijateljica rodila tamo prije nekoliko dana i NJM nije mogao biti tamo.dakle i dalje sve po starom, a mislim da i njima tako odgovara.što će im muževi na porodima? to bi značilo da moraju biti pristojniji prema rodiljama...
sad će ubrzo i ti Evita, pa ćeš nam reći kako je bilo na porodu.ako ćeš roditi u kc, ofkors.
budem u kc,samo me zanima da li ponovo u onoj maloj sobi s 2 kreveta ili su napokon nešto preuredili..... :?
Ja bih osobno otišla u vž.... nekak mi kc više ne bi bila opcija. Mislim da se promjenilo nije ništa glede prostora.
Ma i ja bih,ali kad mi tu doma mogu svaki dan doći mama,muž, moja mala Sara i ostali,a tko će mi tamo doći osim muža?TeinaMama prvotno napisa
Inače,ja mislim da ne bih niti stigla do Vž budući da mi je u 1. trudnoći (prošle god) od početka trudova do kraja poroda trebalo samo 15 min,a vele da je 2. porod kraći. Pitanje da li ću uopće stići u Kc do bolnice...
Meni je od pucanja vodenjaka do poroda trebalo 32 sata pa si nekak mislim da bi stigla. Al istina, nikad ne znaš.
No, mislim, ja nisam bila nezadovoljna doktorima i sestrama u bolnici, al onaj prostor me užasava. Nekak mi je ostalo u sjećanju kak sam nedugo poslije poroda išla do wc-a (onog bez prozora), a unutra je u radijator bilo ugurano hrpetina ugašenih cigareta i sve je tak smrdjelo po dimu da je meni došlo slabo i jedva sam se održala na nogama. A opet oni tuševi gdje sve smrdi po pljesni.... uf!
Ja se toplo nadam (zbog tebe Evita) da su oni to rodilište preselili negdje drugdje i malo uredili jer kolko se sjećam ono je bilo privremeno. Dva tuša na recimo 15 rodilja koliko je možda bilo u tom hodniku nikak ne funkcioniraju i meni se dizala kosa na glavi svaki put dok sam se morala ići tuširati. Brrr...
Al zato mi je osoblje bilo u redu.
ma da,a i onih prvih par cura koje su se tuširale nisu imale toplu vodu zato sam ja išla uvijek među zadnjima. Ne vjerujem da su premijestili. Samo sa nadam da neću imati prijevremeni tako da ću tih 4 dana preživjeti..... (dođi pogledati s Teom vave-odlaze u sub ili ned)
Ima još koja cura da je rodila u Kc da napiše svoje iskustvo?
Čujem da se sad po novom nede roditi onud kud se prije išlo nego drugim putem. Zna li tko koji je taj drugi put?
evita,ne znam odgovor na tvoje pitanje,ali me zanima zan li netko postoji li u koprivničkom rodilištu ijedna osoba sklona prirodnom porodu?
ja sam čvrsto odlučila da me nitko nikad više neće rezati, osim ako stvarno ne pripadam u onih 10% kojima je epiziotomija neophodna.
Ja sam pitala kad sam došla u rodilište da li sve žene režu i dobila odgovor da sve režu osim ako baš nebi stigli.
Samnom je u sobi baš bila žena koja je po 3 x rodila i nisu je stigli rezati. Popucala je i bolilo ju je jače od nas koje smo rezane,a navodno i duže traje oporavak,boli te kod seksa....
I ja bih radije da me ne režu,ali opet riskirati hoću li ili neću popucati....
Mada mislim da ako ti nije prva beba možeš zamoliti da te ne režu, možda i prihvate. To bih i ja napravila,ali se bojim pucanja..![]()
Da odgovorim na svoje pitanjeevita prvotno napisa
.
Pitala sam doc i rekla je da se ide istim putem. Nakon toga sam išla pogledati da li stoje još tamo znakovi za rodilište i stajali su. Tak da mislim da se put ipak nije mijenjao,ali su navodno ipak nešto preuredili u samom rodilištu..... Vjerojatno su 2 rađaone (svaka s jednim krevetom) za razliku od prije kad j bila jedna rađaona s 2 kreveta....![]()
Ja sam brbljala s doktoricom dok me šivala pa sam ju pitala dal sve režu i rekla mi je da prvorotke režu uvijek, a ostale ako treba.buca prvotno napisa
Vjerojatno zavisi tko je od doca tamo.... :/
što to znači? mogu li muževi na porod sad?
a jesu li te recnuli?
Valjda mogu. Prije je rađaona bila u jednoj maloj sobici,jer je operacija bila tam gdje je trebala biti rađaona,a sad su to vratili na mjesto.
Valjda onda muževi mogu jer u rađaoni ima dovoljno mjesta za razliku od one sobice.
cure, dok vas moderatorica ne skuži - zamoljeno je da se ne otvaraju duple teme.
Čak je Felix u jednom topicu probala pobrojati sve linkove sa temama po pojedinim rodilištima, samo da se ne bi otvarale duple teme.
Ako ikako možete vratite se na onaj gore prvi topic o koprivničkom rodilištu.
pisite na jednom ili na drugom, ali ne na obadva u isto vrijeme.
dupli topici se brišu zar ne ?
a ne možeš bristi topic star 6 mj., jer je ovaj dupli a ne taj stari (prema nekoj mojoj logici)![]()
evo i ja sam pred dva tjedna rodila u kc bolnici blizance vaginalnim putem.Od pucanja vodenjaka do poroda trebalo je 10 sati.prema meni su bili svi super i kasnije dok smo čekali da mi djete nakupi kg. Uglavnom ja sm bila ugodno iznenađena(očekivala sam)jedino mi se nije sviđalo rezanje i šivanje
(rezali su me dok je trud prešel pa je bolilo za popizditi). u sobi sam bila sama s djecom ,imala svoju kupaonu :D ,ali imam jednu zamjerku sobi,temperatura je bila +45 a moj tlak 200/100
![]()
Pozdrav mamama, budućim mamama i onima koje su kombinacija tog dvojeJa sam, eto, u 27.tjednu trudnoće s drugom curom i isto me čeka porod u koprivničkom rodilištu....što me ne veseli pretjerano, al sve ima i dobrih i loših strana, jel tak. :/ I mene zanimaju najsvježije vijesti o kc-čkom rodilištu. E SAD koliko ja znam nije se ništ mjenjalo u ove tri godine kak sam JA rodila. Ali, naravno, kak to i inače glasine svakakve kruže, neki dan sam čula da je navodno neka susjeda od neke poznanice
:? ili kak već navodno rodila u bazenu i uz pomoć pilates lopte....Nemrem vjerovati...ali ipak..ono...KOLIKO je to zapravo daleko od istine? Jel moguće da su KONAČNO gotovi s radovima na rodilištu....ili je to još jedna "rekla-kazala" :? :?
DAAAAAAAAAAAAAAAAA, evo sama sebi ću odgovoriti jer sam jučer razgovarala s jednom med.sestrom s gionekologije i da, istina je- u Koprivnici je novo rodilište gotovo, što znači i mogućnost poroda u bazenčiću, pilates loptu i ko zna što još...Mislim da to još treba nekak provjeriti al valjda mora biti istina ak tak kaže teta s ginekološkog. Tak se osjećam da bi odmah sutra otišla roditi ako je to sve istina :D :D
Ne znam kak je vama, drage forumašice, ali mene već sve vuče u neke kupnje, sanjam kak slažem sobu da stane i beba unutra i već sam danas natezala kolica jer naravno treba sve provjeriti i namjestiti da bude spremno...a termin mi je tek 29.4.!! KAMO MI SE TAK ŽURI?? Sve dalje, sve više jedva čekam svu onu robicu i brigu oko bebe, stalno neki mooving...(Prije dva dana me mučila nervoza i polu-depresija, hmmm...Možda su to hormoni :? )
Da nas malo dignem ima tko da u KC rodit i iskustva? Mislim kaj se tog bazenčića tiče nisam ga ni našnjofala, a kamoli vidla, a rodila sam 2008 pred kraj pa gdi ga skrivaju??? Zna ko kaj o tome???
Ovdje je tema
Rodiliste u Koprivnici
ovu cu zakljucati da se ne duplamo.