-
Moja kći od skoro 4 godine obožava glumiti da je neka životinja. Najčešće je to konj jer ih voli iznad svega, često idemo na hipodrom jahati i u susjedstvu imamo 2-3 kom. Također oponaša likove iz crtića koji su redom svi životinje ( Bambi, zebra trkačica, Garflid ...) Doma imamo i psa i mačku oduvijek i zbilja ih voli oponašati, pokušava jesti kao oni ližući, umivati se kao mica isl. Najgore mi je kada počne lizati sve oko sebe, a to podrazumijeva: nas, stolce, zidove, pod itd ( da ne nabrajam, mislim da sam dočarala). Srećom nije još počela lizati njih, ali stalno su joj pod rukama, mazi ih, navlači, naganja u čemu imam dojam da oni oboje uživaju, pogotovo mačak koji je mazohist. Kuja ima s njom bezgranično strpljenje i razumijevanje i dozvoljava joj skoro sve, jedino je pred kraj skotnosti jednom potiho zarežala na nju kada ju je ova dok nisam gledala pokušala zajahati što inače dopušta, nikakva druga reakcija. Sada kada ima bebe ( 5 tj stari) ne stvara opet nikakve probleme i svi klinci iz susjedstva dolaze vidjeti malce ( ne dam dirati ipak su premali za toliko žnjaranje po rukama) i kuja ne radi nikakve probleme, čak se i ona dođe obavezno pomaziti i igrati s tim klincima, a susjedovoj maloj je izlječila kronični strah od pasa.
Mislim da sam skrenula s teme, ali također mislim da je to jednostavno faza koju dijete mora proči. Kako se identificira s roditeljima i drugim članovima u široj obitelji kako bi izgradilo svoj vlastiti karakter, tako se mora poistovijetiti i s ostalim čalnovima kučanstva, pa makar to bili i pas, mačka, kokoši, papigice, ribice isl. Nakon nekog vremena će proći, jedino se treba izbjegavati neka pa zdravlje štetne navike ( lizanje ljubimaca, puzanje po cesti, penjanje po stupovima ( mačje ponašanje), skakanje s jedne stvari na drugu isl. Ne odvajajte dijete od ljubimaca zbog takvog ponašanja, jer dokazano je da ljudi koji imaju ljubimce i koji su odrasli uz bilo kakovu životinju, puno se bolje prilagođuju u životu i puno su zdraviji i sretniji ljudi, bez strahova i raznih alergija i boleština.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma