kao prvo cestitam!
Citiraj devet_mjeseci prvotno napisa
Bojim se da neku buduću majku slučajno ne prestrašim ili da ne budem «osuđena» kao žena koja je «pustila da je voda nosi», pa se tako nije borila za što prirodniji porod zbog čega je «dobila što je zaslužila».
hej, od nas sigurno neces biti osudjena. nitko ne ocekuje od zene u trudovima, posebno induciranim, da se bori. nitko to ne bi ni smio ocekivati. a NITKO nije zasluzio los porod. nitko!
Najgore mi je bilo što sam cijelo vrijeme morala ležati priključena na CTG i to na lijevom boku. Tako se porod navodno ubrzava, no bol je veća.
opet jedna besmislica i neistina... samo zato sto je tako njima lakse, prisiljava se zene da budu u najneudobnijem mogucem polozaju
To sam shvatila kada sam prilikom pregleda legla na leđa u polusjedeći položaj. Trudovi su u tom slučaju bili apsolutno podnošljivi i imala sam jak nagon da čučnem.
tvoj je nagon bio potpuno u pravu! stajanje i cucanje, opcenito uspravni polozaji, odlicni su za ubrzavanje poroda i otvaranje, a trudovi su u njima puno podnosljiviji. eh, da se slusalo tvoj nagon, vrlo moguce da ne bi bilo problema pri izgonu...