Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 121

Tema: ZPB 2005. (11. dio)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Točkice,i ja bi voljela ukinuti mlijeko jer se nalijeva bez veze,a i ima 17 kg,pa mu to ne treba jer jede kvalitetno sve ostalo,a i bočice mi je preko glave već .
    Super je što ti je Lea dobre volje do kasno,moj postaje živčan oko pola deset pa gosti htjeli ili ne moraju otići .
    A što se tiče sandalica,molim da mi netko javi kad nađe neke frajerske dok se ne rasprodaju....

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

U vrtiću njih već u 12 pripremaju za spavanje, i Ivanu to nije nikada bio problem bilo da se budi u 6 ili pola 9
    Doma je već druga priča, rijetko ide prije 13h i onda odspava sat i pol-dva i navečer je u pola 9- 9 opet spreman...kad bi spavao tako kasno kao vaši klinci niti on ne bi do ponoći u krpe

ne znam kako drugi ali ja sam prezadovoljna sa jaslicama, od onda on ima ritam, puno je veseliji, naučio je dijeliti, povećao riječnik, stalno dolazi sa nekim pjesmicamam, mislim da uživa u društvu i toliko ga veselog nađem kad popodne dođem po njega a oni u parkiću sa tetama, a da vam ne pričam koliko mi je to olakšanje sada kada nemam baš elana satima šetat i trčati za njim, a tek kad dođu topliji dani
    a i one sitne boleštinice su čini se iza nas

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

traktorka Kristijan je na tatu....to su moje velike spavalice
    MM bi spavao do podne da ga ne budim (mislim na vikend, inace ustaje oko pola 7 a radno vrijeme mu je klizno pa dodje uglavnom oko 7, nekad i prije ali rijetko)
    ja sam se uvijek rano dizala ali sad vise ne jer ne da mi se ujutro sama piti kavu pa ako nemam obveza spavam do kad i Kristijan bilo to do pola 8 ili 9
    eto juce ga hvalila a on danas poranio u pola 8 i popodne jedva nekako oko 3 da je htio ici spavati i u pola 6 se probudio
    navece ide najkasnije oko pola 10 u krevet bili gosti ili ne, naravno da se nekad buni ali uglavnom su nam gosti obitelji sa malom djecom pa ne ostaju dugo...
    za ovdje ti je to i previse kasno jer mame ovdje stavljaju djecu vec u pola 8 ili 8 navece u krevet (Njemice to pogotovo prakticiraju)

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zaboravih jos nesto napisati

Kristijan pije rizino mlijeko i zna se isto nalijevati sa njim pa poslije ne zeli jesti jer naravno mlijeko ga zasiti

yasmin bas super da ste zadovoljni sa jaslicama, pogotovo mi se svidja to sa dijeljenjem stvari

Kristijan je jedno vrijeme imao fazu ljubomore bas prema curici iz zgrade sa kojom se svaki dan igra, mladja je 9 mjeseci i postao je ljubomoran kad je ona prohodala, do tada je bilo sve o.k i lijepo su se igrali... on je znao sjediti njenoj mami u krilu a ona kod mene dok u zadnje vrijeme nije me smjela ni pogledati a kad bi me dotakla on u plac ... a kad se ne vide dugo onda ju grli i ljubi.......

prema starijoj djeci je uvijek "prijateljski" raspolozen

inace Kristijan se poceo u zadnje vrijeme tako maziti da se sva rastopim

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

cure drage, samo da vam svima zahvalim na čestitkama, i pošaljem jednu veeeeliku rođendansku našem Lovri
    strgana sam, idem odmoriti, moramo još ovaj vikend feštati 8)
    volimo vas sve! :D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hej Josie, pa vi slavite (tj. upravo zavrsili, al dobro)!
    Sretan rodjendan malom osisancu!!!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hej, ne kuzim ova vremena na postovima? Sad je ponoc i pol, upravo sam postala, a pise 10 i 30 na mom postu!
    Heeloo!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

traktorka, ja isto ne znam kad ćemo se mi uspjeti riješiti bočice i tog silnog mlijeka (ponekad i litra i pol na dan), ali dijete tako gušta piti mlijeko, a za spavanje je obavzeno, tako da pokušavam ne razmišljati o tome jer nam za sad pomoći nema. Svjesna sam da o skidanju pelena uopće ne možemo niti razmišljati dok se ne riješimo bočice, ali što je tu je, one step at a time. Isto bi puno lakše bilo i u jaslicama (u koje btw ne ide već dva tjedna - što zbog bolesti, što zbog praznika) bez bočice jer moguće je da su stalno bolesni upravo zato jer te bočice kolaju uokolo od jednih do drugih - ovaj uzme ovome, ovaj onome i eto stalno u krug.
    yasmin, i ja sam primijetila velike promjene u Patrikovom ponašanju otkad je krenuo u jaslice. Pogotovo sa spavanjem - vrlo brzo smo potpuno ukinuli unedogledno uspavljivanje - ono u kolicima, nunanje, njihanje, nošenje i sl. i dogodilo se upravo ono što do prije koji mjesec nisam mogla niti sanjati - da legne u krevet (naravno s bočicom) i zaspi :shock: .
    Isto je počeo i samostalno jesti jer je najstariji u grupi pa tete očito moraju hraniti mlađe, a njemu daju da jede sam. Sad ne znam baš koliko i uspije pojesti, ali doma se zna sam i najesti što rukicama, što beštekom.
    Doduše uz sve pozitivno što je pokupio u vrtiću, ipak puno češće nažalost pokupi bolesti - već smo popili 4 antibiotika što radi streptokoka, što radi upala uha, ali nadam se da kad ova prva godina prođe, kao i većini i nama će biti puno bolje.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja Ivana uspijem nahraniti samo ujutro dok je snen...
    sve drugo jede isključivo sam i to već jako dugo, no od tada i bira što će jesti i najčešće ako je ručak u pitanju pojede samo meso :/ još muku mučimo sa povrćem kojeg gotovo i ne jede, voće slabo, banane i sok od svježe iscijeđenog voća, variva par žlica
    u vrtiću naravno jede puno bolje, pa čak i ono što doma neće ni primirisati
    a stvarno je bio svejed, ne znam jesam li i gdje pogriješila, voljela bih da se isto ne desi s drugim djetetom

e sad, ono što već dugo hoću napisati a stalno si mislim kak je zapravo glupo je činjenica da od kad je postao tako izbirljiv za hranu, i slabo jede voće i povrće (ima tome već tri mjeseca) on je zapravo puno zdraviji...
    muku smo mučili sa proljevastim i čestim stolicamam, kao novorođenče, sada mu je stolica normalna, ni pretvrda ni premekanan, proljeve odonda nema, a nije niti bio bolestan (curenje nosa ne računama)
    je li moguće da on bira jel onako negdje u sebi ne osjeća potrebu za nekom namirnicom (opet mi zvuči glupo)
    jer on nije postupno prestao jesti nekek stvari nego se to desilo odjednom,
    npr. juha sa komadima povrća i proso umjesto rezanaca- davio se u tome, i odjednom rez- niti pomirišati, sad želi bistru juhu bez povrća sa malo rezanaca (meso je dobrodošlo)

Stijena mi smo onda imali sreću sa flašicom, od kada je u vrtiću ima čašu s kljunom, ali moram priznati da nakon što je prošla adaptacija nisam u njegovoj grupi vidjela bočice okolo, tete ih sprema u ormarić i ponude ih par puta tokom dana upravo da izbjegnu širenje beštija

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

aaaaa, kod nas u jaslicama kad uđeš, naletiš na takvo brdo flašica da se stvarno, ne koji put, nego uvijek, pitam je li moguće da te tete stvarno zapamte čija je koja jer npr. samo moj Patrik ima dvije - za mlijeko mora biti s dudom jer se to pije ležećki, a za vodu isto od samog početka ima bočicu s kljunom. Iako lijepo on pije na čašu (a učili smo u kadi gdje nije bio bed ako se polije), ali nije mi problem ako se doma zalije, presvučem ga i mir, ali u vrtiću bome ne znam da se tetama da svakog klinca koji se neznamkolikoputa dnevno zalije svaki put presvlačit.
    ovo s hranom je bilo i s Patrikom slično, jedno vrijeme, tamo poslije godine dana kad smo mu lagano počeli davati svega i svačega, sve je jeo dok je bilo zanimljivo. kasnije si je probrao - mlijeko, juhe, variva, voće i to je uglavnom to, osim što od kad ide u jaslice a tamo ih znaju trpati s grickalicama, hoće i to, samo doma to rijetko dobiva, ev. štapiće (kad je neki proljev ili sl.). Ne radim iz toga paniku jer ne gubi na kilaži i lijepo napreduje, a energije ima i previše.
    Malo je sitnije građe pa sad ima oko 12,7 kg i cca 86 cm, nogica 23 - sve nekako u srednjim gabaritima za svoju dob, ali zato škemba strši...smiješan je

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Malo je sitnije građe pa sad ima oko 12,7 kg i cca 86 cm, nogica 23 - sve nekako u srednjim gabaritima za svoju dob, ali zato škemba strši...smiješan je
    Sve isto samo je Lea centimetar viša 20 ak dkg teža, ovo za škembu isto stoji !

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Citiraj Stijena prvotno napisa
    Sve isto samo je Lea centimetar viša 20 ak dkg teža, ovo za škembu isto stoji !
    i tri i (skoro) pol mjeseca starija, ali je ipak curica, tako da ćemo je uskoro stići, aha
    a ne bi čovjek rekao kako u ovoj dobi (a ranije pogotovo) koliko mjesec, dva, tri puno znači u razvoju, vještinama, govoru, gabaritima...tako da mi ovdje skoro najmlađi skoro smo vam svima za petama :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

...sorry dva i pol mjeseca starija, ja zabrijala da je Lea 01.02.
    ah, zanemarite me, kao i uvijek

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A šta da ja kažem,visok oko 95 cm , težak oko 17 kg , broj cipelica 25,5.

Do prije pola godine ga nošala za uspavljivanje ( bio je oko 15,5 kg ) , a ja 55 kg, na 175 cm. Kičma mi puca,izgledam ko Popajeva Oliva, samo plava .
    Eto mi jedino nemamo problema s jelom,mali tamani sve,pa mi nekad po skrivečki jedemo u kuhinji

Ja sam razmišljala o jaslicama,ali odustala jer ja ne radim pa mi je glupo,a i dugo spavamo,pa da se ne moramo rano ustati,e to mi je najveća tlaka. Vjerojatno će ići nagodinu u vrtić sa 3 i pol.
    Super je to što stvarno nauče nekog reda....
    Šaljemo svim jasličarima (ili kako se već zovu djeca koja idu u jaslice) .

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

traktorka, ne znam dokle vi spavate ali mi ivana nikada nismo budili za jaslice
    tete postave neki limit da dođe do 9 sati ali i to je "negotiable"
    naravno to i ovisi što radiš, ja npr. dok radim ne počinjem nikada prije 9 i 15, a najčešće tek od 10 pa mi to super odgovara

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    A šta da ja kažem,visok oko 95 cm , težak oko 17 kg , broj cipelica 25,5.

Eto mi jedino nemamo problema s jelom,mali tamani sve,pa mi nekad po skrivečki jedemo u kuhinji

Vjerojatno će ići nagodinu u vrtić sa 3 i pol.

Šaljemo svim jasličarima (ili kako se već zovu djeca koja idu u jaslice) .
    Tako i kod nas, malo veća noga, malo višlji, al to je to.

Ja se pogotovo skrivam kad jedem nutellu .

Jaslice ćemo ipak izbjeći pa na jeden 2008. krenuti u vrtić.
    Pozdrav svima...do ponedjeljka.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Spava najmanje do 9,a najčešće do 10,a kao što sam napisala,ja uzela 3 god. porodiljni pa je smiješno malo da ga dam u jaslice,iako mi nekad dođe
    Ustvari mi je super što smo skupa samo ponekad bi malko odmorila,ali tko me pita...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa traktorka vaši gabariti su suuupeeeer
    da je bar tako i kod nas, a ne dijete malecno, ali zato mama sve nadoknađuje i ja bih radije da je obratno (iako nisam baš luda za nutellom, ali jedem sve ostalo), pa svoje mjere nekako baš ne bih navodila
    mi isto Patrika rijetko moramo buditi za jaslice jer se probudi i sam, a isto ne moramo doći u 8, nego dolazimo oko 9. Sva sreća da MM i ja radimo u svojoj firmi pa nam nije tlaka malo i "zakasniti" na posao, tako da nam buđenje i nije neka briga.
    E a kad baš ne bih radila, ne bih dijete davala u jaslice (prvenstveno zbog bolesti, a još je tako mali). Jest da to sve skupa ima dobrih i lošijih strana - i jedna i druga opcija, ali stigao bi ići u vrtić pa neke stvari nadoknaditi.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ja sam upravo prijavila Leu za vrtić, jesen 2008! :D
    Zapisani smo redovno jer nisu još pretrpani prijavama ( za ovu jesen je cca 40 djece na listi čekanja ) i jedva čekam da krene, mislim da će to biti pravo vrijeme.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Točkice, zar se već sad moraju prijaviti djeca za 2008. godinu?!
    Ja sam planirala Lovru prijaviti za jesen (čisto kao rezervnu varijantu) a stvarno ga 'poslati' tamo negdje na proljeće. Nije valjda da sam profulala za cijelu godinu?!

Što se dimenzija tiče: 90cm/14 kg/nogica broj 24. Ali sve je ovo vrlo 'odokativno' jer se odavno nismo službeno mjerili (izbjegavamo pedijatricu jer odgađamo cijepljenje). Ali definitivno spadamo u neku mini kategoriju - iskustveno (u teoriji smo taman po sredini ljestvice).

Ritual za dnevno spavanje: preko tjedna baka legne s njim, malo popričaju, pomaze se i zaspe (sve ide brže ako se prije naigrao); vikednom smo uvijek vani tako da za dnevno spavanje zasne u autu na putu doma. Navečer - legnem s njim, popričamo, pročitamo priču, podojimo, malo se mazimo (čitaj: čupa me) i zaspe. Još uvijek su ta zaspivanja prilično raznovrsna. Ako me nema kući, tati zaspe bez problema, ali ako sam ja tu, tata se ne smije ni približiti.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam željela upravo taj vrtić a znam da je navala pa sam požurila. Naš mali susjed je trebao krenuti ovu jesen ali po svemu sudeći neće jer je 48. na listi čekanja ( a primaju 15 djece) pa sam htjela to izbjeći.
    Nisam nosila dokumente za upis, to tek slijedeće godine ali na listi jesmo.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kako si uopće došla do tog određenog vrtića?
    Naime, nemam pojma odakle da krenem s istraživanjem. Prijateljice s nešto starijom djecom su uglavnom na suprotnom kraju grada i nisu pretjerano oduševljene svojim vrtićima. Na forumu sam otvorila topik na ovu temu, međutim nisam dobila previše povratnih informacija.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moram i ja naše gabarite spomenuti...

dakle još malo pa 2. rođendan

13 kg, 90cm, ali zato cipela 24.
    A nije čak ni mršav, s obzirom na malo kila.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Kako si uopće došla do tog određenog vrtića?
    Naime, nemam pojma odakle da krenem s istraživanjem. Prijateljice s nešto starijom djecom su uglavnom na suprotnom kraju grada i nisu pretjerano oduševljene svojim vrtićima. Na forumu sam otvorila topik na ovu temu, međutim nisam dobila previše povratnih informacija.
    Pa mislim da bi ti najbolje bilo krenuti s vrtićima koji ti odgovaraju lokacijom. Iako ima i ono nekakvo ograničenje s obzirom na mjesto stanovanja (bar u zagrebu), ali ako u vrtiću ima mjesta, primaju u bilo koji.
    onda kad skupiš neke informacije o njima, bar imena, postavi topic s konkretnim pitanjem o iskustvima u konkretnim vrtićima, pa možda dobiješ i konkretniji odgovor.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Viškovo nije velika općina,ima par vrtića a ovaj je privatni i na dobrom glasu, usput nam je pa je odluka bila jednostavna. Naravno, otići ću ja tamo uskoro u izvidnicu pa ći imati, nadam se , potpunu sliku.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi se upravo spremamo na vikendicu na cijelodnevno roštiljanje, vrijeme je super,možda moja aristokratska put uhvati malo boje

A jedva čekam sutra da nam wana kaže gdje je krstarila sve ovaj vikend !!!???

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dobro jutro!
    Jučer smo bili u Zadru - bilo je to Lovri prvo malo duže putovanje (otkad je 'veliki'). Bio je odličan! I u autu i kasnije kod bake (odnosno prabake). Više od dva sata se igrao 'sam' (svako malo bi u igru uključio nekog od odraslih članova obitelji - djece nije bilo u blizini). Ovo nam je bilo kao test-putovanje: spremamo se u Zagreb vidjeti vaš zoološki vrt.
    I da, nakon što nam se nekoliko puta desilo da se na plaži/igralištu skidamo u bodi, jučer smo oprali ljetnu garderobu! Ljetna sezona počinje!!

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    A jedva čekam sutra da nam wana kaže gdje je krstarila sve ovaj vikend !!!???
    traktorka

Na sveopće razočarenje, ostali smo u Splitu.
    Uz standardni subotnji đir pazar-ribarnica-kava-kući ništa posebno.
    U nedjelju smo otišli na marjan i vozili se bocoklama do instituta, uz zaustavljanje na punktu Bene radi malo igre.
    Bilo je predivno, Jure (a i tata) posebno oduševljenji, ALI (uvijek ima ali)

Popodne je J dobio fibru 38,8?!
    Jutros se probudio s 38,7 i LAVEŽOM. (moja dijagnoza: laringitis )
    Ped nam radi popodne pa cu ga zovnim da potvrgi moje sumnje, do tad ga inhaliram i snižavam temperaturu.
    Ovo nam je prvi put, ali moj brat koji ima blizance i profesionalac je u preboljenim laringitisima s dječicom, kaže da nema mjesta panici.

Dakle, oduševljenje vožnom na bicikli (čitaj jurnjavom s MM) dobrim dijelom je urodilo laringitisom :/

Za neke ljepše vijesti i zanimljive izlete, malo ćemo se strpiti.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uspijete popiti kavu sa malenim???
    nama to ne uspijeva od kada se rijetko vozimo kolicima (prošlo ljeto je to još koliko toliko funkcioniralo, a sada...)
    ima ga svugdje samo ne na terasi, ako spazi kakve stepenice, gotovo je

ja već tjednima zahvaljujem bogu na našem velikom dvorištu, tu sam mirna, ima trave, drveća (jedva čekamo marelice i jabuke) betona (možda i malo previše), tu i tamo koja stepenica, brdo triciklića, romobilića i igračaka, mali pješčanik, ljuljačka i ploča za crtanje pa u zadnje vrijeme svi piju kavu kod nas sa dječicom
    na žalost ima još i puno posla koji nikako da dovršimo (gradnje, dogradnje, pregradnje) no bit će i to jednog dana, to više meni bode oči nego dječici

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

yasmin, baš vam zavidim na dvorištu. Ovakve (slične) seanse kao vi smo mi znali imati doma (child-proof/safe environment).

Mi kavu pijemo isključivo 'u smjenama' i na Bačvicama, Ovčicama gdje su štekati odmah uz plažu: netko se igra, netko pije kavu. Vrijeme kad smo svi troje za stolom je jaaako kratko (samo dok Lovre 'popije svoju kavu').

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Wana-uh,baš mi je žao što se Jure razbolio,a možda ipak ne bude laringitis,a i nadan se da će brzo proći,šalje Roko veliku .
    Yasmin-ovo što si napisala zvuči savršeno,i ja bi dvorište...,a ne stan,srećom na prvom katu,u centru grada,uh...
    Maruška-tako je i kod nas,kava se uglavnom popije,ali moramo birati određena mjesta,sa velikom terasom,ogradom ili sl. , inače odeeee Roko i ne vraća se više .
    Kad idemo solo na kavu onda je dobar,ali kad imamo društvo,i još dječji, katastrofa,počinje bježanje između stolova,stepenica i ne bude baš dobro, a tako bi nekad u miru sjedila,uglavnom su kave od pola sata-45 minuta maximalno....

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Izgleda da je ipak laringitis.
    Zaletila sam se do doma. inhalrala ga 10-ak minuta, malo brisala vlažnim ručnikom i dala mu dalsy, jer mu je temp bila 39,1. Sav je skuhan, oči vodenaste, kmeči i traži spavat(htio je da ga pokrijem dekicom?!).
    Teta čuvalica je rekla da će ga svako malo kontrolirat da li je vruć ili ne.
    Ma bit će dobro.

Inače, mi imamo stan s vrtom veličine 18m2, ali nije baš tako idilično kako zvuči .
    Popločali smo ga i ostavili bazene s cvijećem (po kojima "Jure bob graditelj" kopa bagerima). Ozbiljno razmišljamo o kupnji tobogana i ljulji, a ljeti ubacimo bazen na napuhivanje. Ma uživancija za Juru. Doduše, lijenosti radi, još uvijek nismo montirali tendu i stolić za pit kavu, al uskoro ćemo i to...

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi živimo u riječkom zaleđu, u zgradi iza koje je šuma, ispred nas predivna livada, stavili ljuljačke, guštamo svaki dan......ali......
    Jučer došle doma sa pregleda autosjedalica i pol sata nakon što smo parkirale zove me susjeda da mi zmija viri iz felge!!!! :shock:
    Skupili se susjedi, ona se zavukla u motor, pa istjeruj van, konačno ispadne i ekipa je zatuče, međutim ono što je strašno je da su zaključili kako je to poskok, malen ali ipak poskok!
    I kako da sad uživam u prirodi, užasavam se zmija a kažu da će ih ovo ljeto biti jako puno..... To mi je totalno upropastilo vikend i stvarno sam zabrinuta.
    Inače smo u subotu bile na 2. predstavi u životu, gledale Vuka i 7 kozlića na čakavštini, prvo sjele u 1.red pa mi je Lea odmah rekla da idemo i da neće gledati (iako se cijelo jutro veselila), preselile smo se iza i sve 5.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme točkice,pa kud baš zmija,ja sam alergična na sve kukce,bube i gmizavce...bljak,dobro da je tako završilo. Mi obožavamo prirodu i imamo vikendicu sa bazenom,ljuljačkom i pješčanikom u blizini Osijeka tj. blizu Kopačkog rita,ali me kao što rekoh životinjice užasavaju. Jučer je Roko iz pijeska izvukao žabu i stavio je na bager da ju vozi okolo,e pa skoro sam se onesvijestila ...to nije za mene...

Pusa za Jureta (jesam dobro napisala ?) !!!!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

puse za Juru, traktorka
    i puse svim bubancima.

životinje, hmmm, pa nastojim ne dramatizirati.
    ne podnosim skakavce i debele kreketuše, ali to neću J. pokazati.
    neki dan kod mojih na ranču je lovio žabu sa didom i to mi je bilo baš slimpa i slatko (ne toliko da bi je sama lovila)
    pauke spašavamo iz kuće i puštamo na slobodu, muhe isto.
    ne želim mu pokazati nikakvu ekspresiju gađenja, straha ili nedajbože agresije.
    mislim da je sve to zdravo i neka istražuje i uživa

Maruška, nema u zološki da se nama ne javite, niti mi nismo bili

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

prije par dana nasla sam krpelja Kristijanu na trenerki :shock: , a setali samo oko zgrade....sta bi bilo da smo isli u malo vecu prirodu

u nasem kraju su najavili da ce ih ove godine biti uzasno puno i stalno na tv pustaju emisije vezane uz temu "krpelji" tako da smo se konzultirali sa pedijatrom i obavit cemo cijepljenje sto prije

mi bili u ZOO tjedan prije Uskrsa, od svih zivotinja Kristijanu se najvise svidjelo trcati po travi i gledati fontane, fontanice i druge "bare", uzeli smo godisnju kartu pa cemo nadam se uspjeti vidjeti i koju zivotinju ...bili smo sa kumovima koji imaju dvije curice 1 god. i 4 god. naravno da je trcao non-stop za starijom, curica je do kraja i bjezala od njega

od danas sluzbeno posjedujemo vrt sa malom kucicom :D tako da nas ocekuje uzivancija u prirodi i trazenje krpelja

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sto imate, osim ljuljacki, bazena itd. u svojim dvoristima tj. vrtovima?
    mislim na cvijece i drvece...
    nas vrt je dosta velik i planiram zasaditi malo jagoda, salate, luka, spinata, rajcice...ono dok smo tamo i rostiljamo da imamo salate

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ni mi još nismo službeno posjetili zoološki , samo smo znali obilaziti i šetati oko njega, čak smo jednom i ušli na mostić, ali već je bilo prekasno (ma svaki put nađemo savršeni izgovor), ali svakako ga i službeno namjeravamo posjetiti što prije. svaki vikend je onaj sljedeći jer eto zaredalo lijepo vrijeme pa i mi, ne budi lijen, zapičili na viksu u zagorje - roštiljali, sunčali se...patrik je cijepao drva za roštilj, kosio travu, okapao gredice, zalijevao voćke.... ha,ha,ha, no dobro, ali trudio se. Nas troje imamo stančić s malim balkončićem, ali zato imamo bake i dede s kućama, dvorištima, vrtovima, vinogradima, voćnjacima, vikendicama po zagorju, moru....tako da sad kad je konačno ta zima (uh jake zime) okončala, svaki put se nekamo uvalimo. osim što smo na zraku, nema niti kuhanja i suđa :D
    i mi smo neki dan kad je bio u vrtu s bakom našli jednog malog, nasvusreću, hodajućeg krpelja na nogici, ali nije ga ugrizao i sad svaki put kad dođemo iz vana dobro pregledavamo jer je važno krpelja izvaditi što prije. Čak, navodno da mu treba i do 48 sati da ispusti virus ili bakteriju u krv, pa nije bed niti ako ugrize, ako se što prije ČITAV izvadi.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja ga sigurno ne bi sama vadila...pusti vraga
    a i ako ga vadis sam treba ga odnijeti doktoru da vidi jel sve izvadjeno
    u svakom slucaju treba biti oprezan a i nisu svi "jako" opasni

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja ne sadim ništa od povrća, nisam baš taj tip
    u vrtu imamo mladu marelicu i tri stabla jabuke no isto su mlada stabla pa tek očekujemo prve plodove, imamo red čempresa da nas malo zakloni od pogleda i travnjak (doduše ne baš engleski, ali eto)
    imamo dva mala vrtića gdje sadim cvijeće, to volim jako i baka (sveki) ima svoj cvjetnjak (priej bih to nazvala đunglom ali nju veseli )

živimo u kući, mi smo u potkrovlju, svekiji dolje a u kući pored šogiji i nećak tri mjeseca stariji od ivana, svi imamo zasebna domaćinstva i ulaze i super se slažemo
    moji roditelji žive u zg, na selo idemo u Slavoniju kod moje rodbine, no ne baš često, kumovi imaju viksu u Kašini pa ponekad idemo tamo
    a na ljeto u vikendicu na Viru

ipak, san mi je kućica prizemnica , dvorište ne mora biti tako veliko, ali bilo bi super zgodno da se kroz ogromna balkonska vrata izlazi na travnjak i ograđeno dvorište kako bih mogla imati ivana na oku, a ne opet cijeli dan biti samo na dvorištu
    od kada je lijepo vrijeme ivan non stop želi biti vani, ništa ne stignem napraviti :/

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Traktorka, hvala na pusama za Juru a hvala Josie na pravovremenom ispravku.
    Uvijek se sjetim kako naši komentatori nemaju pojma o gramatici pa kad počnu: Idemo u Kaštele, bili smo u Kaštelama...a meni mrak na oči, pa dajte ljudi, mislim si, naučite već jednom .

Popodne, nakon buđenja, ali 3 sata nakon dalsya temp 38,2, odmah sam skidala s lupocetom, sad je malo bolje. Al kašlje-laje.....i sav je žblj!

I ja, naravno, sanjarim o kućici s vrtom, tu negdje blizu Splita (možda Rupotine-Solin), pa u dogledno vrijeme...tko zna.
    MM je tip za sađenje i okopavanje pa je prošle godine došao na ideju zasaditi u našem mini vrtu-vrtiću 6 poma, mislim stvarno, ali moje svekoliko negodovanje ipak je urodilo plodom 10-ak paradajza, ma strašno, seljačina, hvala Bogu, ove godine odustao je od takovih podviga, za sad smo na cvijeću.
    Poljubac svima za podršku i zdravima i bubanima!

haribo- a možda jedna mala kamena "kućica" u kutu parcele sa ugrađenim roštiljem...ne znam znaš li na što mislim, al susjedi na šolti imaju nešto presavršeno pa ako te zanima mogu poslikati

By the way, imamo psa, i nikad ne pregledavamo ni Juru ni psa, radi krpelja...mislim da je vrijeme da počnemo :/

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Wana - Velika pusa za Juru !!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pusa Juri!

Hvala svima na čestitkama za rođendan.

Ah, kukci i slično. Danas sam skakala jer mi je na majici koju sam uzela bila stonoga. Umirem od straha kad ih vidim. A protiv krpelja smo istretirali psa s ampulom Frontlinea pa se nadam da ih neće pokupiti. A nadam se da se neće ni na mene prikeljit. Kao prvi i jedini put do sad - na dupe.

Lovro me izluđuje sa svojim buđenjem po noći. Minimalno dva puta za cicanje. A Leda zato spava cijelu noć.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam baš neki gadljivi tip... ali kad je prošlo ljeto Lovre kornjači oteo kruh iz usta... fuj!!! Kruh je bio natopljen vodom, mljeckav, ona ga je već čupkala s jedne strane... A ništa - preživili smo.

Nažalost, nemamo selo gdje bi se mogli sresti s domaćim životinjama ali to djelomično nadoknadimo u splitskom zoološkom vrtu. Tko je bio, zna o čemu govorim. Našim zoološkim vrtom dominiraju ovce, magarci, kozlići... Lovri su omiljene rode 'jer klapaju'.

OT: iako se wana ljuti i prigovara, pome u njenom vrtu su bile baš baza!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

wana i ostale cure svaka ideja je dobrodosla

rostilj vec ima, ali mislim da cemo ga premjestiti, ne svidja nam se da stoji gdje vec je...
    vrt su do sada posjedovali isto nasi ljudi (mislim Hrvati su, stariji i odlaze u mirovinu) pa su ga sredili po svom ukusu a mi planiramo preurediti po nasem
    danas smo Kristijan i ja odselili tamo mali (manjeg nema) tobogan, plasticne djecije stolice, loptu i jos sitnica ako bude za vikend lijepo planiramo rostiljati :D
    a sto se kuce tice i mi planiramo jednog dana imati svoju kucu kako yasmin kaze sa ogromnim balkonskim vratima i izlazom na terasu 8) , plan je da to bude dok Kristijan ne krene u skolu, pa sad vidjet cemo

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Haribo-mi na vikendici imamo svašta,možda i previše ;
    Ogromni voćnjak-jabuke,šljive,marelice,breskve,kruške...zatim jagode,lubenice,maline i kupine
    Jako puno povrća da ne nabrajam sad sve.
    Naravno ništa bez roštilja ,a nedavno smo kupili i peku :D
    A osim velike ljuljačke za odrasle,i bazena, neki dan nam je završena sjenica koja je fenomenalna...Budem vam uskoro to pofotkala.
    Imamo i jako puno cvijeća i malih kamenjara sa usađenim cvijećem,ma raj na zemlji samo nema mora za kojim toliko patim ( mora da sam u prošlom životu bila Dalmatinka )

Ovo sve ,naravno,održavaju i obrađuju svekar i svekrva a mi dođemo na uživanciju... 8)

Wana -kako je Jure?

Jeluška-gdje si,ima šta novoga?

PUSE svima!!!!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sinoć se Lovre prvi put igrao 'papige'.
    MM je bio u kuhinji, ja u dnevnom boravku, Lovre između nas - blagovaonici (a sve to je unutar ista četiri zida 8) ). MM i ja smo nešto pričali a Lovre je ponavljao sve što bi rekli! Kad mu se nakon nekoliko takvih rečenica MM obratio: jesi li ti moja mala papiga?, nije se smeo nego je i to ponovio i umro od smijeha!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hej dragi naši dečki i cure.
    evo malo fotkica da vidite kako nam je bilo na roćkasu, i molim bez komentara na frizuru

roćkas

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

josie ma svejedno je Jakov presladak
    torta je za 5
    slikice su super, vidim bilo je veselo

traktorka - nema sumnje u proslom zivotu si sigurno bila Dalmatinka

Maruska ovo s papigom je bas simpa.... i Kristijan je u fazi "papiga"

haribo avatar
    Datum pristupanja