Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: naši smrzlići?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno naši smrzlići?

čula sam od sveki da je jučer u emisliji exploziv bilo nešto o tome kako će se u nekoj bolnici, nije zapamptila kojoj , smrzlići "bacati"nakon dvije godine čuvanja ukoliko nitko ne prijavi da će doći po njih u neko pristojno vrijeme :shock: :shock: !!!! zna li neko nešto o tome? sad me strah, moji smrzlići tamo su već dvije i pol godine,, nikom nisam rekla da ću doći po njih( to se podrazumijeva) ,ali sad ne znam ....o čemu je ona to pričala!? koliko znam, jedino na VV smrzavaju, ili?! uglavnom, radi se o bolnici u Hrvatskoj. zna li iko nešt o tome?!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam, nataša, nisam slušala...ali mene su moji čekali sve do sada. I ne vjerujem da će to itko napraviti bez da te prije kontaktira...to bi bilo zadiranje u tvoja jako osobna prava...mislim da tu nešto ne štima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da u našim bolnicama isto postoji rok čuvanja smrzlića, ali nisam se toliko za to zanimala jer ja svoje sve iskoristim odmah nakon IVF-a, kako mi dosad nijedan nije uspio. U Mariboru u Sloveniji napišu da se smrzlići čuvaju (mislim) 5 godina, isto nisam sto posto sigurna jer ih namjeravam iskoristit prije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BHany, isto mislim i da na VV-u nije neograničen vijek čuvanja, tj. upoznala sam ženu koja mi je rekla da je mislila da su joj čuvali smrzliće, ali nisu, pa je nakon uspješnog jednog IVF-a išla u novu stimulaciju i uspjela i u novoj. Problem je što kriotank nema neograničen kapacitet i što na VV-u ima jako puno smrzlića jer smrzavaju sve - u Mariboru uglavnom samo blastociste pa je i broj zamrznutih embrija manji. Treba se raspitati na VV-u, to je najbolje.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni su (doduše prije četiri godina, prilikom zamrzavanja) rekli da je rok čuvanja 10 godina...možda to čak negdje i piše na onim papirima što smo potpisivali :? ...ne sjećam se više.
    A evo...meni su ih čuvali od siječnja 2003. do ožujka 2007.

Ali slažem se s inom da je najbolje nazvati i pitati.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja se doista nadam da neće doći do toga bez da se kontaktira ljude.
    Međutim kako vidim čini mi se da sve bolnice i privatne polikl.imaju drugačiju politiku oko toga.
    Eto meni je baš neki dan dr.P. u Citu rekao da ih oni čuvaju 5 godina.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nadda, nisam sigurna da kontaktiravaju ljude, konkretno je ta pacijentica s VV-a bila iznenađena. Znači, koliko god to možda okrutno zvuči, treba sam misliti o tome i ubilježiti negdje doma, a ne pouzdati se u to da će stići poziv.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da ,danas čovjek na sve mora sam misliti.Nataša mislim da bi trebala ti zvati VV jer da se nebi dogodilo ne daj Bože pa da nebi svi plakali sa tobom zato telefon u ruke i pitaj di su tvoji maleni i jesu li na sigurnom?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ljudi , provjerila sam na VV , i u čudu su me pitali :"otkud vam to?" , tako da nema frke, naši smrzlići su na sigurnom, a ja po svoje idem u 9 . mjesecu!!!!!vjerovatno je to bilo nešto što nema veze sa životom, toliko o tome koliko se moja svekrva uživljava u moju buduću djecu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jesu ti rekli koliko dugo ih čuvaju?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nije mi rekla ništa konkretno, ali je rekla da se slobodno opustim i dođem kad budem spremna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •