-
Loki, VV je uveo plaćanje participacije za žene iznad 38 godina.
Iako po zakonu žene imaju pravo na besplatne postupke uz uputnicu, na VV to nije tako.
Ukratko ICSI koji je najskuplji se "participira" s 4.750 kn casha.
-
didicro, to bez lijekova? Ups, valjda je njihova strategija da ipak svi pređemo preko 38 privatno, cijene su li-la ili?
-
I "participiranje" se naravno ne može overridat privatnim zdravstvenim ili tako nečim... Pitam, ne skitam, postat će mi uskoro relevantno...
-
Osoblje foruma
Cure, znate li jel se ova participacija plaća samo za 38+ ili ju plaćaju i svi oni koji su "ispucali" 3 postupka?
-
Vjerojatno plaćaju svi, ali nisam sigurna.
-
Ina, pa to je već stara stvar. U primjeni više od godinu dana na VV!
Da li plaćaju svi koji ispucaju svoja 3 postupka ne znam, jer sam ja već imala 38 godina kada sam platila tu "participaciju". Iako do tada nisam iskoristila 3 besplatna postupka s lijekovima.
Kada sam išla prvi put propisao mi je Gonal F koji tada nije bio na listi HZZO pa sam ih morala sama platitit, drugi put i jedini put sam dobila Gonal F preko bolnice pa nisam ništa platila. Treći put sam već imala 38 godina pa sam platila i lijekove i postupak. A i embriotransfer smrzlića sam platila oko 1.300 kn.
Znači postupak se "participira" iako još donesem i uputnicu od svoje dr. Račun sam priložila u svojoj poreznoj prijavi pa ćemo vidjeti da li ću dobiti povrat poreza.
Zaključak: ako se ide na stimulaciju onda se financijski isplati jer je sam postupak ipak jeftiniji od privatnih klinika i Maribora.Ako se ide u prirodni postupak bez stimulacije onda je to slično s privatnim klinikama a opet jeftinije od Mb.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma