vec tocno 7 mjeseci muku mucimo sa kasljem koji ne prestaje.
prvo je bio kao prehladjen i dobili smo upute da mazemo sa eucaliptusom, cistimo fizioloskom i sve super. to je bilo u desetom mjesecu prosle godine. bili smo u hvaru i kasalj se rastegao na mjesec dana i nesto malo vise. cim smo se vratili u zgb isli smo pedijatru i bez razmisljanja nam je dala klavocin, jer traje toliko dugo i natekli su mu bili limfni cvorici.
onda mu se kasalj smirio na jedno 15-20 dana i poceo ponovo. opet u doktora pregledi ona nas uvjerava da je upala pluca u djiru i da za to jedino sumamed. ja sva u komi jer je prije niti mjesec dana popio klavocin. uvjerava me da s obzirom da sad ima i temperaturu (do tada je uopce nije imao) da je to to i gotovo. u dogovoru sa njomodlucim sacekati hoce li mu biti bolje medjutim, on od kasljanja cesto povrati, ima stalno temperaturu ne jede nista i zapravo stalno place i na kraju mu damo taj sumamed. kao i kod lavocina oni najgori simptomi prestaju ali i dalje povremeno kaslje. ima par dana da se ponovo pogorsalo stanje, radili smo bris grla i nosa sve je cisto. temperaturu nema ali kaslje. na noc ga po tri puta probudi kasalj, stalno pije sinecod sirup. svo ovo vrijeme me pedijatrica uvjerava da je kasalj normalna reakcija organizma kojom on izbacuje ono sto mu smeta.
ja nisam zagovornik ljekova i ne pijem ni andole a kamoli da bi dijete sopala ljekovima. ali ovo traje vec mjesecima. za bris sam ja morala inzistirati da mi da uputnicu. kad ga pregleda napravi to ofrlje, za antibiotike nije trazila ni krvnu sliku.
njemu su zljezde na vratu velike da se vide golim okom. stalno srce neke siupe. vise ne znam kako da mu pomognem.
ima li neki privatni pedijatar.?
ima li netko iskustva sa ovakvom situacijom sa kasljem?
pocela sam sumnjati i na alergije. imao je atopijski dermitis kao mali, a ova zima je bila topla i sve je cvalo. cini mi kad se smuca po vrtu i vocnjaku da mu se kasalj pogorsa.
pomozite nekim savjetom idejom, cim bilo.
vec sam prilicno zabrinuta, a doktorica mi nije od neke koristi. sta da joj trazim da napravi, koje pretrage, neko testiranje na lergije??