...cure pomoć!! pijem osmi dan yasmin, prvi put u životu, i imam sve simptome kao da sam trudna: mučninu, nagon na povračanje, gadi mi se neka odeređena hrana. Između ostalog već osmi dan imam smeđi iscjedak. Je li to normalno?? :shock:
...cure pomoć!! pijem osmi dan yasmin, prvi put u životu, i imam sve simptome kao da sam trudna: mučninu, nagon na povračanje, gadi mi se neka odeređena hrana. Između ostalog već osmi dan imam smeđi iscjedak. Je li to normalno?? :shock:
Mislim da je, neke žene teško podnose antibebi, doduše takve simptome su žene prijavljivale više za stediril - taj spotting i mučnine. Ako to potraje (a postoji šansa da simtpomi nestanu kad se tijelo navikne), javi se doktoru pa ćete probati naći neke antibebi koje ti pašu. Ja sam ih pila u sklopu liječenja neplodnosti 2 mjeseca i nisam imala te simptome (povraćanje, muku itd. - žene koje su pile u istu svrhu stediril su mi rekle da su te simptome imale), ali sam se malo napuhala (jako napete i bolne prsi i trubuh) i dobila 2 kg. Kako sam s time prestala, nestalo je tih 2 kg i simptoma. Inače su te yasmin kao blage i baš izdizajniranje za nedobivanje kila. Dok ne probaš, ne možeš ni znati kako ćeš reagirati na koji lijek, uključivo antibebi.
Da, ono što sam ja primijetila na sebi vezano za yasmin je da mi je totalno ugasio libido, želja za keksom nikakva, doslovno kao da mi je netko zatvorio neku pipu u glavi, tako da kod mene u svrhu kontracepcije to ne bi dolazilo u obzir.
... za reći istinu meni je pomisao koja mi je prvo pala na pamet da sam trudna...!?
Pa ako ima kave šanse da jesi, trudna mislim, obavezno idi ginekologu. Ako si uzimala kako treba i nisi imala odnose bez zaštite malo je vjerovatno.
Vidiš i meni je yasmin nakon godinu dana (koliko sam ga uzimala nekon carskog reza) totalno ugasio svaku želju. Prestala sam ga uzimati ćim prije i sve se vratilo odmah u slijedećem ciklusu. Ne bih ga opet uzimala ako ne bih morala.
... ma uzimam ga osmi dan već i uopće nisam imala odnose u ovih osam dana. Da li je moguće da krvarim svih tih osam dana i da sam trudna?
Ni ja, ni ja. Nisam vjerovala da je to tako dramatično ono, doslovno, kao izbrisano iz glave - želja za sexom - što je to? Mislim, niko me nije na pad libida upozorio - ne piše na kutijici mislim, a ovo sve drugo sam više-manje očekivala. Fakat nama upravljaju ti hormoni, i zeznuto je pit hormone ako ne moraš. Barem, ako si ja.
I da, a ciklusu bez yasmin - sve normalno - pojačani sex drive u vrijeme ovulacije, u ostalo vrijeme normalno. Zato sam ja za mehaničku kontracepciju - na meni ova "pilularna" ne bi radila, tj. ugasilo bi mi cijeli fun.
.. ali ja sam se nakon dvoje djece odlučila na taj korak, između ostalog radi sigurnosti, ali i zato jer sam strašno patila od boli za vrijeme ciklusa i za vrijeme ovulacije.
Yes, meni je menstruacija bila manje bolna i obilna, o. bol ni osjetila. Vidit ćeš kako ti dalje bude bilo, ako će ti "ubit" sex drive, vidi sama... Nisu sve žene iste, ali kod mene je to bilo fakat dramatično, plus prsi su mi bile duple i bolne.
Ozut, mislim da ipak nisi trudna već je došlo do dibalansa hormona zbog početka uzimanja pilula. Ako si zaista jako zabrinuta ipak se javi ljekaru, makar telefonom i pitaj za savjet.
Ja sam prije trudnoće jedno vrijeme (dok nisam diplomirala) uzimala Stediril i nisam imala nikavih nuspojava (barem subjektivnih). Kako su kasnije nastali problemi sa začećem ja sam dio krivice svalila i na pilule pa ih zato u opšte ne volim. Yasmin mi je predložio gin nakon poroda carskim zbog osiguranja pauze od godinu dana. Moj gin je bio oduševljen Yasminom. Ja vjerujem da oni koji ga i proizvode neće navesti ubistvo libida kao nuspojavu jer ga onda neće nikom prodati, a ljekari vjerovatno nemaju još dovoljno iskustva jer je tek krenuo (relativno tek).
Znači sa stedirilom ti nije bilo "ubistva libida"? Meni je to bilo prvi put da pijem antibebi, a i yasmine i stediril su na mariborskoj IVF listi, iako ću se vjerojatno opet odlučit za yasmin jer kao manje debljaju. Strawberry, jel' možeš usporediti stediril i yasmine po pitanju debljanja - kako je tebi bilo? Ja sa yasmine 2 kg, bojim se da je sve bilo u prsima i trbuhu, nestalo čim sam prestala.
molim da mi neko kaže za yasmine-nisam popila dvije tablete po redu, po strelicama....?
nisam dobro pogledala i ono-danas tek vidim što sam učinila!!!
ima to veze ? kako da sad nastavim!?
molim pomoć!!!![]()
Nema nikakve veze, dani su ti navedeni da tebi bude lakše pratiti, sve su tabletice iste, samo nastavi piti dalje po redu.
Ina33: nisam vidjela tvoje pitanje ranije pa ne odgovorih.
Što se tiće debljanja ne znam šta bih ti rekla, ja sam se nakon udaje znatno udebljala (sa 54 na 64) u roku od 1,5 godinu, nisam to dovodila u vezu sa pilulama jer sam počela znatnije i da jedem uz MM (uvela sam "nazovi povremene" večere) i to se odraziloNikad nisam razmišljala o tome da bi to moglo biti od Stedirila, a možda je i bilo. Najprije sam uzimala Stediril m, zatim nakon nekog vremena Stediril s, jer sam prokrvarila u sred ciklusa. On mi definitivno nije ubijao libido. Sad ne uzimam pilule, a nakon početnog nabacivanja kilaže, trudnoće i skidanja sad sam na 61. Ali ja sam gurman i teško se suzdržavam
![]()
Slijedi King Extra, ali moram paziti da se ne uflekam![]()
Thnx, Strawberry, ma nije ti to meni toliko bitno jer ja kljuckam antibebi samo mjesec do dva prije IVF-a (to su neki takvi protokoli).
mene je Yasmin psihički uništavao...ja sam bila fakat luda od tih tableta....nakon nekoliko bitnijih halucinogenih seansica koje sam doživljavala na tim anti-baby-LSD pilulama otišla sam po hitnom postupku do svog ginekologa po recept za Diane 35 (koje kao nisu prvenstveno kontracepcija u pravom smislu već tablete za problematičnu kožu)...znam mnoge žene kojima Yasmin nije bio dobar i loše su se osijećale od njega.....![]()
Mislila sam da me hvata nekakva viroza, no sada kad ovo čitam vidim da je sve to od Yasmina.
Ozut sve što si napisala osjećam i ja. Mučnine, nagon za povraćanjem, slabinu, vrtoglavicu.
Katastrofa.
Jedva čekam rujan i da ih prestanem piti
Tia, možda se još navikneš. Meni su curke koje su pile stediril pak rekle da su povraćale itd. Tako da ništa na kraju čovjek ne zna dok ne proba. Ajde, sretno!
ja pijem yasmin vise od 2 godine i prezadovoljna sam. nikad nikakve mucnine, niti sam se udebljala.
Svakome bih preporucila :D
pila sam logest 2 god , pa mi više nije odgovarao , pa zati yasmin 4 mj. Imala sam užasne migrenozna glavobolje onih 7 dana pauze.Više ne pijem ništa.Radimo na bebici :D
Evo i od mene: Od Stedirila sam dobila skoro 10 kg u godinu dana, od Diane 35 sam pala u depru da sam htjela...neću ni reć; od Triquilara su mi oči bile užasno suhe (nosim kontaktne leće) a od Cilesta sam izgubila svaku želju. I da, sjećam se bolnih grudi, ali više ne znam od kojih.
Sad imam spiralu.
ja sam pila yasmin prije trudnoće i skinula koju kilicu jer mi se smanjila želja za hranom,libido mi je bio u početku na nuli a kasnije kad se tjelo naviklo vratio se u normalu,planiram ga opet početi uzimati nakon ove menstruacije.
Pila sam Jasmin 3 mjeseca zbog ciste na jajnicima, prva dva mjeseca imala sam manje migrene, treci mjesec od migrene i povracanja zavrsila na hitnoj. Gin preporucio da ih vise na koristim. Pokusat cu sa necim drugim
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo sa vama. Prvo sam pila Triquilar (2-3mj.) i većinu tog vremena sam krvarila. Onda sam po preporuci ginekologa prešla na Yasmin (navodno imaju jako malu razinu hormona) i evo mojih simptoma: nagle promjene raspoloženja, libido nula, gljivice non-stop, slabost i bol u području srca.
Tako da iz svog iskustva nebi nikome preporučila.
Pozdrav!![]()
uh , tek sad ovo vidim:shock: .
ja sam yasmin jucer pocela piti i to zbog protokola u mariboru, i vec danas me boli glava , vrti mi se i osjecam se kao slomljena :? .
inace ja sam ih kupila ovdje u italiji i bas sam citala upustva i pise da je moguca nus pojava i smanjen libido . i ovako nisam bas aktivan tip jos da mi se smanji i ovo malo libida, gdje cu zavriti?!
jadan moj muz!![]()
![]()
ajmeeee! kad sve ovo čitam :shock: :shock:
a meni dermatologica preporucila yasmin zbog akni (imam ih malo ali razina estradiola mi je jako niska) pa valjda da mi se poveca estrogen :?
pojma nemam jel bi uopće onda počela to uzimat. ginićki nisam ni išla jer kao vjerujem da derma kuži o čem priča al ću ipak prvo ginićki na konzultacije.
derma mi je rekla da zbog niske razine estradiola vjerojatno ne bih mogla sad imat djecu da želim sad pa će mi yasmin pomoć i u tome a ne samo s aknama :? :?
Podižem ovu temu jar sam i ja počela uzimati Yasmine. Ne osjećam se kao da sam trudna ali imam neke čudne nuspojave: počela sam piti na 1. dan menstruacije i ta m. je trajala desetak dana ali ne obilno kao inače nego malo krvi, malo sukrvice. Uz to osjećam se kao na speedu, puna sam neke čudne energije, ne mou se smiriti, kao da sam popila 10 kava (a popila možda jednu), i loše spavam. Ili ne mogu dugo zaspati ili se probudim usred noći budem budna 2-3 sata. Sve bi to bilo podnošljivo da mi koncentracija nije u komi. Zapravo se svaki dan osjeća kao da sm bila na tulumu do sitnih sati i onda popila previše kave. Uz sve to sam imala nekoliko dana neku čudnu tuou glavobolju, ali to je možda bilo od južine.
Kako je s vama koje ste započele ovu temu? Javit se, baš sam znatiželjna da li su se simptomi smirili.
Pila sam Yasmin prije tri godine (punktirana cista) i bio mi je savršen! Menstruacije nisu bile ni bolne, ni duge, ni obilne, tri-četiri dana, a nisam imala ni prištiće koje imam otkada i endo-ciste.
Frendica je od njih imala užasno lupanje srca i preznojavanje, nikako ih nije podnosila, eto, vrlo individualno.
E, sad, trebala bih ga opet uzimati 2,3 ciklusa da mi se smiri stanje nakon missed. ab-a, tj. da ciste opet ne polude, ali čitam da ga ne bi smjele uzimati osobe s problemima sa zgrušavanjem. Kako je meni dijagnosticiran APS, nemam pojma sad je li pametno uzimati kontracepciju i koliko-toliko utjecati na to da ciste ne buknu do IVF-a najesen, a riskirati probleme sa zgrušavanjem ili ne uzimati Yasmine i nadati se da će potencijalna endo-žarišta mirovati?
Cure, s autoimunim problemima, kako ste reagirale na kontracepciju? :?
Sve su nuspojave, za sve pojedine vrste kontracepcijskih tableta (a cesto i drugih lijekova) vrlo, vrlo individualne.
Ginekolog mi je prije 6-7 godina prepisao Triquilar, koji sam spletom okolnosti morala prestati uzimati nakon samo 11 dana. Nisam imala vremena primijetiti nikakve nuspojave ili pozitivne strane u tako kratkom roku.
Trenutno sam na cetvrtoj kutiji Yasmina, kojeg sam dobila radi policisticnog jajnika i jedne vece ciste. Nakon samo dvije i pol kutije, policisticni jajnik je postao jajnik bez cisti, osim te jedne, koja se smanjila za 1.5mm. Ginekolog mi je najavio dosadno krvarenje cak i do tri mjeseca od pocetka uzimanja pa nekako smatram da sam imala srece kad je ono u potpunosti nestalo s nestankom prve menstruacije na tabletama - dakle, 31. dan.
Od negativnih strana Yasmina moram samo spomenuti malo smanjenje libida, i to tijekm drugog pakiranja. Sad se stanje normaliziralo. Popis pozitivnog utjecaja svakako je duzi: nestali su mi (alergijski) lisajevi s lica, diureticno svojstvo toliko je izrazeno da sam na WC-u cesce nego prije, a i gleznjevi mi nikada nisu bili ovako tanki (bavim se uredskim, sjedecim poslom i znala sam imati problema s oticanjem nogu), i dalje skidam kile bez strogih dijeta i nemam nikakvih problema s apetitom. Menstruacija mi vise ne traje 8 dana, za koje sam trebala najmanje 3 paketa nocnih ulozaka i konjske zivce, vec samo 4-5 (ginekolog je najavio da ce se i to, najvjerojatnije, skratiti za jos jedan dan). Moram priznati da su mi prva dva dana malo bolnija nego prije (odnosno - nisam nikad ni osjecala menstruacije, a sad osjecam laganu nadutost prva dva dana), no sve je to u granicama normale.
Mucnina, glavobolja, nedostatak libida, promjene raspolozenja itd. sasvim su individualne i najcesce nestaju nakon prvih nekoliko ciklusa. Naravno, postoji mogucnost da pojedinim osobama nikako ne odgovara pojedina vrsta pa je onda, u razgovoru s ginekologom, treba zamijeniti nekom drugom.
Sto se tice svih navedenih katastroficnih i zabrinjavajucih stanja, razgovarala sam o tome s ginekologom prije no sto sam pocela piti tablete (imam visak kilograma, bivsi sam pusac, 30 mi je godina, itd) i uvjerio me da, uz normalnu i redovitu kontrolu, uz Yasmin ne moram brinuti jer je razina hormona vrlo mala.
Sve u svemu, zumbulmama, savjetovala bih da se javis svojem ginekologu. Strucnjak ce svakako znati sto od toga bi mogao biti ozbiljan simptom, a sto ide, kako neki kazu, u rok sluzbe i ubrzo ce nestati. Isto tako, kad je rijec o necemu novome i kad bi to novo moglo imati nuspojave, nekako je normalno da cesto pridodajemo 'stetna' i 'losa' znacenja nekim sitnicama ili pojavama koje s tim nemaju nikakve veze.
(Uhh, a jesam se raspisala.. =))
Koliko dugo bi trebala trajati terapija Yasminom? Može li se pauzirati već nakon 3 mjeseca?
Zbog policisticnog jajnika i jedne ciste od 28mm, ginekolog mi je preporucio Yasmin na tri mjeseca. Na kontroli, s obzirom da sam rekla da ne planiram prinovu barem godinu dana, rekao je da produzim uzimanje do listopada (dakle jos 5 mjeseci).fee prvotno napisa
Mislim da je svakako najbolje razgovarati s ginekologom.
ja si nekada napravim pauzu tj kada mi je zadnja nastavim piti slijedeću turu i taj mjesec preskočim menstruaciju(recimo radi mora).koliko se to često smije napraviti?
Donna, meni je ginić rekao da to nije baš pametno raditi, samo onda kad se baš mooooraaaa!
Da malo podinem temu o Yasminu.Pijem ih već nekoliko mjeseci i ,koliko mi je bilo Ok u početku,toliko mi je sad strašno.Imam svakodnevne glavobolje,libido nemam,menga traje 5,6 dana i to sa urednim PMS-om prije..sve u svemu katastrofa.Popit ću ih do kraja mjescea što im mi onda prestati.Samo što sam ne znam bi li prešla na neke druge ili da smislim neko treće riješenje
pijem yasmin već 4 mjeseca i ovaj mjesec sam počela imati mučnine, nagon na povračanje i određena hrana mi se gadi do sad nisam imala nikakvih nuspojava
pila triquilar (možda krivo napisala) i bilo mi loše, nisam ni dovršila kutiju do kraja, diane 35 bolje podnosila, ali libido 0, a depresija i pucanje od bijesa, grozno.
i onda yasmin- oduševljena-nikakve posljedice, umanjile bol, izregulirale mjesečnicu, i sad kako ih ne koristim mjesečnica je redovita, pms sveden na minimum
Potpisujem! A ni krvarenja nisu obilna kao što su bila (dok sam pila Yasmin).spunky125 prvotno napisa
![]()
Ja sam nastavila sa yasminom, evo, četvrti mjesec i moram reći da je nakon prvog kaotičnog mjeseca dalje sve 5!
Cure,i ja sam danas dobila menzes,ali oko 16h,slabo početno krvarenje,pa neznam dal da računam kao 1.dan ili tek od sutra, pošto moram početi uzimati Yasmin od 7.dc zbog Mariborskog protokola
Nisam ga nikad uzimala zbog protokola, ali prvi dan ikad sam pocela bas tako, na dan slabog pocetnog krvarenja koje je pocelo u 18h.
Mogu vam se malo ubaciti, ne trošim Yasmin već Jaz, tj. počinjem večeras. Napravila sam prije sve krvne probe, ali me zanima da li ih trebam ponoviti ili ne nakon 3 mjeseca? Kako ste vi? Moj gin. kaže da ne treba jer su mi nalazi ok, a Jaz ima najminimalniji udio hormona, ali ja sam paničar u duši!
ima li itko recept za yasmin jer mi najviše paše, a ne mogu se natezati više s doktorom i njihovim preferancama, logest mi ne štima ali evo ako netko treba a da pak njega nikako da dobije..
Podižem temu! Imam pitanje!
Naime... inače imam problem s PCOS i nemam mengu bez Duphastona. Prošli mjesec mi je doktorica rekla da uzimam tbl yasmin, 21 dan..prije ulaska u MPO. 3 DC trebam ici k njoj. E sad, mene je strah da neću procuriti uz yasmin, pa ako netko zna..jel to moguce? Inaće bez Duphica nema menge..pa mi je to valjda sad u podsvjesti.... Nakon koliko dana bi trebala doć menga?
nemoj uzimat yasmin tablete, probaj nešto drugo ako več moraš!
Prije inseminacije mi je rečeno 21 dan da pijem yasmin. Pitala sam jel može šta drugo...Diane ili što god, ali rekla je yasmin.
kuma moje male dobila plučnu emboliju od tih tableta i jedva izvukla živu glavu zato me na to ime hvata jeza
Je postoji opasnost od plućne embolije i tromboze navedene su tamo a ima još tih nuspojava koje mi se čini prestrašnim... ali izgleda da naši MPO specijalisti smatraju kako je to medijski preuveličano vezano za Yasmin i ja sam se s mojim raspravljala oko pilula on kaže da je kod svih pilula jednaka opasnost, meni je preporučeno uzimanje zbog endometrioze i ja sam baš pitala mogu li dobiti Cilest ili nešto slično na što mi je dr. odgovorio ne uzmite Yasmin ili Yaz (jer su valjda novije, kombinirane pilule) i na kraju mi je napisao preporuku za Yaz tako da ne možemo ni mi previše utjecati tu odluku bilo mi je ili to ili ništa, sad ih pijem i samo se nadam da me neće strefiti nešto tako strašno. Za sad me muči samo taj spotting kojeg sam imala oko tjedan dana pa onda mengu u pauzi tako da eto meni je sve počelo još pod pilulama.
Mislim da se oko krvarenja ne bi trebala brinuti jer to nisu regularni ciklusi sa pravom mengom koliko sam svatila mi krvarimo zbog niske doze hormona. Obično kažu da započne negdje 3 dan nakon prestanka uzimanja aktivnih pilula, meni je tad recimo i bili prava menga iako je trajala samo taj jedan dan ovo sve ostalo mogu nazvati spottingom.