Mali Mimi prvotno napisa
Je postoji opasnost od plućne embolije i tromboze navedene su tamo a ima još tih nuspojava koje mi se čini prestrašnim... ali izgleda da naši MPO specijalisti smatraju kako je to medijski preuveličano vezano za Yasmin i ja sam se s mojim raspravljala oko pilula on kaže da je kod svih pilula jednaka opasnost, meni je preporučeno uzimanje zbog endometrioze i ja sam baš pitala mogu li dobiti Cilest ili nešto slično na što mi je dr. odgovorio ne uzmite Yasmin ili Yaz (jer su valjda novije, kombinirane pilule) i na kraju mi je napisao preporuku za Yaz tako da ne možemo ni mi previše utjecati tu odluku bilo mi je ili to ili ništa, sad ih pijem i samo se nadam da me neće strefiti nešto tako strašno. Za sad me muči samo taj spotting kojeg sam imala oko tjedan dana pa onda mengu u pauzi tako da eto meni je sve počelo još pod pilulama.
Mislim da se oko krvarenja ne bi trebala brinuti jer to nisu regularni ciklusi sa pravom mengom koliko sam svatila mi krvarimo zbog niske doze hormona. Obično kažu da započne negdje 3 dan nakon prestanka uzimanja aktivnih pilula, meni je tad recimo i bili prava menga iako je trajala samo taj jedan dan ovo sve ostalo mogu nazvati spottingom.