Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: Prva posjeta bebi s djetetom

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je bilo draze da ne dolaze s djecom, barem prvih 2,3 mjeseca. Ni ja ne idem s H u babinje, ostavim je doma. Mislim da svatko treba napraviti kako misli da je ispravno.
    Naravno da su i meni dosli neki s djecom, i bilo je svakavih situacija. No, oni roditelji koji su i inace odgovorni, tako su se i ponasali kad su dosli s djetetom. Oni "drugi" su dopustali svasta, da sam ja H morala sklanjati u drugu sobu.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Načelno sam protiv posjeta djece maloj bebi, ali... u našem slučaju bilo je nekoliko različitih situacija:
    1. mama (moja bliska prijateljica) je rekla da neće dovodit dijete dok bebica ne ojača (posjeta djetetu od 20-tak dana).Uz to mi je bilo dragocjeno s njom porazgovarati i izmijeniti iskustva što s djecom ne bi mogle
    2. posjeta cijele obitelji s malo većom djecom koja su čekala da se mali (star 10 dana) probudi, a to je meni trajalo predugo...i da je bio netko od mojih lijepo bih ih bila zamolila ...
    3. djeca nisu u igri - ali neki odrasli (k tome još najuža rodbina) koji ne operu ruke i ulaze u cipelama u sobu s djetetom)- to me je posebno izluđivalo pa sam nakon nekog vremena s vrata vikala: Operite ruke...i sl.
    4. posjete s djecom koje mi ni najmanje nisu smetale jer su djeca bila dobro pripremljena na pravila u kući s malom bebom

Bilo je još posjeta bez djece ili s djecom, ali nakon 3 mjeseca (iako sam i tad bila osjetljiva) koje su uglavnom bile u granicama mojih želja i očekivanja.
    Otežavajuća okolnost je bila što je MM bio daleko pa nije mogao igrati obrambenu ulogu i otklanjati neke situacije na koje je meni biloneugodno reagirati.
    Nakon svega, naravno da su mi točka 1. i točka 4. najprihvatljivije, bolje rečeno poželjne,ali mije najpoželjnije da mi drugi put MM bude doma. Onda mi nitko i ništa neće smetati.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ne njegujem odnose u kojima se ide gledati dijete ako se i inače ne družim s tim ljudima, a valjda i odašiljem takve vibre pa nikom tko nam inače ne dolazi nije ni palo na pamet doći gledati moju djecu. vidjeli su ih ili će ih vidjeti u onim prigodama i na onim mjestima(ne kod nas doma) na kojima se inače sretnemo.
    a s prijateljima s kojima se redovno viđamo su nam takvi odnosi da unaprijed znam što bi ih smetalo, ako ne znam otvoreno pitam i dobijem odgovor bez okolišanja (isto mislim da je "ti najbolje poznaješ svoje dijete" lijepo upakirano "rađe dođi bez njega") .
    isto tako i sama im mogu reći što i kako osjećam, bez da se itko ljuti. kad sam rodila prvo dijete, mislim da dva mjeseca nisam htjela da mi bilo tko dođe, a onda nisam primala nikog ko je prošli tjedan jednom kihnuo, s vrata su se prale ruke, dijete se nije diralo po ručicama, kamoli ljubilo. djecu nitko nije imao, ali mislim da onda ne bi bila dobrodošla. i svi su to prihvatili. nitko se nije ljutio.
    kad sam tri godine kasnije rodila, deseti dan smo svi skupa u dvorištu roštiljali, a s mjesec i pol ju je prepipala čitava vrtička grupa moje starije kćeri jer ju svakodnevno skupa vodimo u vrtić. k nama od početka dolaze njeni šmrkavi prijatelji i jurcaju po kući, svako malo dođu do bebe i ljube ju, a meni to (uglavnom) ne smeta. sve si mislim procijepit će se pa kad krene u jaslice neće biti stalno bolesna (starija je uz sve spomenute "sigurnosne mjere" donedavno bila više bolesna nego zdrava)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja u babinje ne vodim svoju djecu zbog eventualnih virusa koje bi mogli prenijeti bebi.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mi smo do sada išli gledati samo jednu malu bebu i tada smo vodili N jer i ti prijatelji imaju veću djecu. kad ćemo biti u prilici gledati prvo dijete u nekoj obitelji, nemam pojam da li ćemo voditi N., ovisi o kome će se raditi i kakve ću vibre imati za te mlade roditelje i moju N (u smislu tko je u kakvoj fazi, dakako). Moram reći da je meni bilo draže da nam prijatelji ne dođu s djecom, ali su uglavnom dolazili. Naime, sve je ok ako roditelji imaju kontrolu nad djecom, ali kad se posjet koji je recimo dobra prilika da se a) mladi roditelji osvjedoče da dileme koji onim imaju su prolazili i drugi, b) da se prijatelji podsjete tih prekrasnih početaka i/ili c) da se svi istračaju o nekoj trećoj temi, pretvori u trčanje za malim gostom po stanu, a on bi mazio bebu, ljubio je i navlačio bebine igračkice, onda mislim da je poanta tog posjeta promašena.
    Btw, i ja mislim da ono što je rekla mama da vi najbolje poznajete svoje dijete, blablabla, znači samo jedno - draže mi je da ga ne vodite, ali mi je to neugodno reći!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo u sve posjete do sada vodili Patrika no on je još mala beba tako da se mi uopće ni ne razdvajamo. Ne znam kako bi sa većim djetetom

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad sam rodila svi su počeli ispitivati kad mogu doći. Rekla sam da dođu kad hoće jer sam se stvarno osjećala dobro. U biti jedva sam čekala da neko dođe!
    Djeca mi nisu uopće smetala, normalno mi je da onaj tko ima djecu dođe s njima. Čak me začudilo pitanje prijateljice da li može dovesti djete.
    Iznervirala me sljedeća scena:
    Prijateljica s trbuhom do zuba jedva hoda, ja (rodila pred deset dana) trčkaram za njenim dvogodišnjakom jer ona više ne može, a NJM zasjeo i pije pivu. Situacija ga uopće ne tangira! :shock:

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje pravilo je da ne posjećujem rodilju prvih mjesec dana tj. 6 tjedana ako je u pitanju bio carski. Nakon toga , posjećujem samo uz prethodnu najavu (primjetila sam da svi ne prakticiraju najavu posjeta, nego da znaju samo banuti) Isto pravilo sam primjenila kad sam ja rodila. Da mi je netko nepozvan došao na vrata bogme i se lijepo okrenuo i otišao doma. Pa makar se nikad više ne vidjeli i ne razgovarali.
    A kad posjećujem, naravno da vodim i svoje dijete ako je zdravo. Ako mi dijete nije zdravo, čekam dok ne ozdravi pa onda idemo zajedno. Ne mogu zamisliti da idem gledati neku bebu a da svoje dijete ne povedem. Zapravo čak mi to nikad nije niti palo na pamet?!? Vjerujem niti ljudima s kojima se družim. Inače ne volim izoliranje djeteta od nekih prirodnih situacija, više volim situaciju prilagoditi tako da bude pogodna i za dijete.
    Naravo da u posjetu rodilji neću ostati 5 sati, jer to nije ispravno ponašanje prema rodilji. A u obzir ću uzeti i uzrast svog djeteta i ocijeniti koje je vrijeme najpogodnije za posjet i ostati ću relativno kratko. Pri tome uzmem igračke, slikovnicu ili crtić, tako da i svom djetetu dam neki sadržaj. Fasciniraju me roditelji koji npr. od 3-godišnjaka očekuju mirno sjedenje 2 sata i onda pričaju kako je dijete nemoguće.

Do sada nismo imali problema s ovakvim načinom posjećivanja.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam jos rodila, ali kad budem imala dijete, ici cu s njim u babinje kad dodje vrijeme za to. Mislim da cu svakako ici malo kasnije, ne nakon mjesec dana, nego nakon par mjeseci. Isto tako pretpostavljam da se ni meni nece najavljivati prijatelji s malom djecom dok je beba jos jako jako mala. A kad budu dolazili, zelim da dodju svi, ukljucujuci i djecu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo bili jučer u posjeti bez Svena. Ispoštovali smo njegovu želju da ne ide sa nama nego da bude kod bake. On je s bakom i tetom uživao u šetnji a mi smo se lijepo ispričali s novopečenim roditeljima i nagledali prepreprekrasnog kosatog dječaka. Bili smo tamo 2 sata i svi sreti otišli kući

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Beba je stara 2 mjeseca i ne namjeravamo se zadržati duže od sat, sat i pol.
    Ja bih išla s djecom, prethodno instruiranom kako se ponaša prema bebi. A mlađu bih držala na oku i to je to.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo bili jučer u posjeti bez Svena. Ispoštovali smo njegovu želju da ne ide sa nama nego da bude kod bake.
    Tako mi i treba kad idem odgovarati prije nego što pročitam topic do kraja.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I mi smo jučer išli gledati jednu medenu djevojčicu staru 3 tjedna (roditelji su nas pozvali, nismo samoinicijativno išli tako (relativno) rano). Išli smo samo MM i ja, a N. je ostala u šetnji sa bakom, didom i svojom sestričnom. Ne moram ni reći da smo svi uživali i bili u cijelosti opušteni, a igrom slučaju je N. ranije tog dana vidjela tu bebu dok smo se šetali u gradu - svi zadovoljni!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Meni su svi dolazili normalno s djecom, jedino mi je bilo bitno da netko dijete nije friško cijepljeno živim polijem.
    Luna Rocco, ovo sam pročitala i čula prvi puta u životu...
    moja Gizel ima malu sestričnu od 3 mjeseci i bili smo kod nje skoro svako jutro par dana... nisu bile u doticaju jer se igrala s bratićem koji je star 2,5godina.

To je bilo prošli tjedan, cjepljena je prije 2 tjedna Priorixom i danas je dobila osip :? ospice :?
    uglavnom, ima nuspojave!
    ima li straha?
    sad mi je tak grozno zbog toga, nisam znala za to ni ja ni mama

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Beba je stara 2 mjeseca i ne namjeravamo se zadržati duže od sat, sat i pol.
    Ja bih išla s djecom, prethodno instruiranom kako se ponaša prema bebi. A mlađu bih držala na oku i to je to.
    potpisujem sanju.
    dite ide sa mnom u svim kombinacijama osim ako je bolesna ili prehlađena (tad ni mi ne idemo nikome u posjetu)
    dovoljno je velika da kuži kako oko malih beba nema skakanja i diranja di ne smije (njoj ih je dovoljno gledat i divit im se )
    meni nije smetalo da mi dolaze sa malom dicom kad sam rodila. ustvari meni su počele babine 10 dana od poroda, odnosno 2 dana od kad je mala došla iz bolnice. i jedva sam čekala da netko dođe vidit moje malo čudo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Meni su svi dolazili normalno s djecom, jedino mi je bilo bitno da netko dijete nije friško cijepljeno živim polijem.
    Luna Rocco, ovo sam pročitala i čula prvi puta u životu...
    moja Gizel ima malu sestričnu od 3 mjeseci i bili smo kod nje skoro svako jutro par dana... nisu bile u doticaju jer se igrala s bratićem koji je star 2,5godina.

To je bilo prošli tjedan, cjepljena je prije 2 tjedna Priorixom i danas je dobila osip :? ospice :?
    uglavnom, ima nuspojave!
    ima li straha?
    sad mi je tak grozno zbog toga, nisam znala za to ni ja ni mama
    Ma, ne, ne, ne brini, kod živog polija postoji mogućnost da se necijepljeno dijete zarazi jer se on izlučuje u stolici i onda ako dijete dođe u dodir sa stolicom cijepljene bebe...Kužiš? Ovo što vi imate je reakcija na Priorix :/ , ima ih po forumu na onom topicu koliko hoćeš istih.
    Sve je ok s Gizel.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala, umirila si me...
    bilo me strah za malu bebicu...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moram se pohvaliti da me moje djete ugodno iznenadilo...bili juče u posjeti jednoj obitelji koja ima troje djece,,,djeca su predivna,a ja se bojala da moja ne pokvari taj kratki posjet,kad ona počela sve redom grliti,ljubiti,maziti...inače uvjek plače na nepoznate likove,a juče sve super :D :D

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno 2 mjeseca???

Zvuči mi nevjerojatno ovo što čitam, da se ide u posjet bebi tek nakn 2 mjeseca... To važi i za bebu prvog rođaka?
    Mali se rodio ima 7 dana carskim rezom, rođak nam je poslao slike ali ne pušta da ga vidimo još bar mjesec dana. Rodbina je konsternirana, prijatelji ga se odriču. Pa nismo šugavi? I nećemo nabacit sjedeljku nego ga samo vidjeti na minut, da upoznamo najmlađeg člana mnogobrojne familije???
    Čak ni rođenoj sestri ne dopušta da ga vidi, a kad ga vidi, ne smije ga taknuti a nedajbože uzeti.
    Nije li to malo paranoično? :shock: :shock: :shock:

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Lovro je neki dan doslovno samo u gacama usetao kod susjede koja je rodila prije 2 tjedna, da malo baci oko na bebu.

Nekim ljudima smeta, nekima ne. Samo treba pitati.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •