Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: osusene rajcice u ulju

  1. #1
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno osusene rajcice u ulju

    probala sam neki dan u jednom restoranu (oni sami rade) i odusevila se
    jel netko kupovao i gdje?

  2. #2
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Jesam ja u Getrou, ali budu fantastične i ako ih sama radiš. Doduše, ljeto je gotovo pa ih nemaš gdje sušiti. :/

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    A kako se suše? Da znam za drugo ljeto....

  4. #4
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Prepoloviš ih (dobro je da su čim manje i čim mesnatije), posoliš, i okreneš odrezanu stranu gore. Kad se osuše, staviš u m. ulje, dodaš malo kapara i to je to. Nekad se zna desiti da popljesnive, pa ili te baciš, ili ostružeš te fleke (mi se nismo potrovali).

  5. #5

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Suše se na suncu?

  6. #6
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Da, zaboravih to napisati! Nisam nikada probala u pećnici, ali rajčica ionako ima samo po ljeti (misli, pravih, ove uljepšane zimske ne fermam).

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno


    Bojim se da ću ih ipak kupovati. Mama ih ima domaće u vrtu ali bi ih ja trebala sušiti na balkonu, blizu ceste, izloženo pticama....

  8. #8
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Pa nek ti ih mama suši...

  9. #9
    momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Postovi
    4,443

    Početno

    ovo je jedno od mojih najdrazih jela...

    doduse, ja kupim susene rajcice u Italiji. onda ih zalijem vrelom vodom i ostavim da nekih 15-ak minuta da malo nabubre i da se skine sol. zatim ih stavim na krpu da se posuse i onda rucno poslozim u staklenku.

    nekada stavim kapere, nekada cesnjak, nekada ljutu papriku - zavisi kako mi se svidja. to onda zalijem maslinovim uljem i divota!

    sa takvim rajcicama mozete praviti juhu, pripremati umake za tjesteninu, jesti ih kao predjelo, ma svasta.

  10. #10
    hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    769

    Početno

    mi ih znamo kupiti u Billi

  11. #11
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    znaci Getro i Billa :D

    ja sam ih jela u sklopu predjela, malo hobotnice, pa incuni, salatica od morskih plodova ... mmmmm

  12. #12
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Ne radim sušene rajčice, ali ih kupujem i tamanim- bilo same za predjelo uz slane srdele, sir, masline i kapare ili ubacim u tjesteninu i sl.
    Mrak mi je okus!

    Ima ih za kupiti svugdje.

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja sam svoje kupila u Italiji.
    Suhe, u vrećici.
    Onda se doma preliju kipućom vodom s malo octa i stave u staklenku s maslinovim uljem.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •