-
-
Jesam ja u Getrou, ali budu fantastične i ako ih sama radiš. Doduše, ljeto je gotovo pa ih nemaš gdje sušiti. :/
-
A kako se suše? Da znam za drugo ljeto....
-
Prepoloviš ih (dobro je da su čim manje i čim mesnatije), posoliš, i okreneš odrezanu stranu gore. Kad se osuše, staviš u m. ulje, dodaš malo kapara i to je to. Nekad se zna desiti da popljesnive, pa ili te baciš, ili ostružeš te fleke (mi se nismo potrovali).
-
-
Da, zaboravih to napisati! Nisam nikada probala u pećnici, ali rajčica ionako ima samo po ljeti (misli, pravih, ove uljepšane zimske ne fermam).
-
Bojim se da ću ih ipak kupovati. Mama ih ima domaće u vrtu ali bi ih ja trebala sušiti na balkonu, blizu ceste, izloženo pticama....
-
Pa nek ti ih mama suši...
-
ovo je jedno od mojih najdrazih jela...
doduse, ja kupim susene rajcice u Italiji. onda ih zalijem vrelom vodom i ostavim da nekih 15-ak minuta da malo nabubre i da se skine sol. zatim ih stavim na krpu da se posuse i onda rucno poslozim u staklenku.
nekada stavim kapere, nekada cesnjak, nekada ljutu papriku - zavisi kako mi se svidja. to onda zalijem maslinovim uljem i divota!
sa takvim rajcicama mozete praviti juhu, pripremati umake za tjesteninu, jesti ih kao predjelo, ma svasta.
-
mi ih znamo kupiti u Billi
-
-
Ne radim sušene rajčice, ali ih kupujem i tamanim- bilo same za predjelo uz slane srdele, sir, masline i kapare ili ubacim u tjesteninu i sl.
Mrak mi je okus!
Ima ih za kupiti svugdje.
-
Osoblje foruma
ja sam svoje kupila u Italiji.
Suhe, u vrećici.
Onda se doma preliju kipućom vodom s malo octa i stave u staklenku s maslinovim uljem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma