Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Što s ožiljcima od kozica?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Što s ožiljcima od kozica?

Dakle, ovako: Fiona je preboljela kozice, imala ih je jako puno po cijelom tijelu i sad su krastice otpale i na svakom mjestu na kojem je bila kozica nalazi se ružičasta točkica.

Flora i ja još uvijek imamo krastice koje polako otpadaju i ulaziimo u Fioninu fazu.

Postoji li neka uputa za njegu ožiljaka od kozica? Što činiti, čime mazati, što izbjegavati?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Te točkice će nestati. Problem su rupice, a lijeka koliko ja znam nema. Eriku su ostale, ali na sreću po trbuhu 2-3.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

H je preboljela kozice sredinom sijećnja, i jos ima 20tak vidljivih oziljaka. ostali su vec polako nestali. No, ima 1 na vrhu nosa, pa sam se i ja pitala da li bi mozda bilo dobro barem ove na licu s necim namazati, da ne ostanu vidljivi oziljci? Sjecam se reklame za neku kremu koja ubrzava da oziljci zacijele bez tragova, nekako sa C...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zasad nitko od nas nema rupice, nego samo promjene u pigmentaciji.

Deaedi, misliš na Contratubex? To je krema koja se koristi protiv ožiljaka nakon operacija i sl., mislim da ožiljci moraju biti reljefni (trodimenzionalni) - kužiš što mislim?

Zapravo me najviše zanima smije li se igrati vani i ako ju tako točkastu ulovi sunce hoće li joj ostati trajne flekice.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I moja Fiona ima jos crvene tocke posvuda i na zalost i nekoliko rupica na licu. A od kozica je proslo skoro mjesec dana.
    Zar stvarno nema pomoci za rupice?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj deedee prvotno napisa
    Za rupice probaj Contratubex.

Mene zanimaju točkice, smije li se igrati vani? Naravno da je većinom u hladu, ali neminovno je da ju uhvati i sunce.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i meni Marija ima jednu veliku rupu 5 mm u promjeru točno između obrva , a siroče stvarno se nije grebla, bila je ful disciplinirana, a Tomica ima 3 manje po 1,5-2 mm na vrhu nosa! Kupila sam Contractubex, ali piše da s time na koži treba izbjegavati sunce, a lijepo je vrijeme i puno su vani, tako da mogu mazati samo navečer. Ne znam koliko će to pomoći. Imaju i par komada po tijelu, ali te me toliko ne brinu.
    Što se točkica tiče, mislim da će one biti osjetljivije na sunce, tako da će vjerojatno poslije ljeta biti drugačije boje od ostale kože, ali nama je dr rekla da već slijedećeg ljeta ne bi trebalo biti razlike.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Citiraj deedee prvotno napisa
    Za rupice probaj Contratubex.

Mene zanimaju točkice, smije li se igrati vani? Naravno da je većinom u hladu, ali neminovno je da ju uhvati i sunce.
    sanja, zara i sada, 3 mjeseca nakon kozica , ima roze flekice po licu i tijelu.
    mislim, kad bih joj branila sunce, do kad bi to bilo???

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, mi smo friški. Za sada sve lijepo prolazi, one koje su bile najjače srećom nisu na vidljivom mjestu i još ima dvije tri baš onako jako velike kraste. Ove na licu se lijepo povlače i nadam se da će se povući do kraja. Baš danas idemo kod doktora pa ćemo vidjeti kaj će nam reći.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mislim, kad bih joj branila sunce, do kad bi to bilo???
    Pa to se i ja pitam, jer nemam pojma koliko tim točkicama treba vremena da nestanu. Kažeš, tri mjeseca i još uvijek se vide?

Jedna mala iz Fioninog vrtića (od koje ih je Fiona dobila) se vratila u vrtić nakon dva-tri tjedna bez ijedne jedine točkice!

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Baš danas idemo kod doktora pa ćemo vidjeti kaj će nam reći.
    Kaj vam je rekla?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo preboljeli kozice prije 10ak dana, imala ih je stvarno milijun i po licu i po tijelu, krastice su otpale. Po tijelu se tockice jos vide a po licu nista!! Predivno je vrijeme, ja joj stavim sesir i dobro. Neces je valjda sad mjesecima drzat u kuci? tockice ce nestat, sigurno, vazno da nema rupica (moja sestra ima jednu nasred cela vec 20god!!)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja curica je bila puna točkica i rupica. Prebolila je kozice u 4. mjesecu a ljeti su još bile vidljive bijele točkice i jedna rupica navrh nosa. Mazala sam contratubeksom i sada, godinu dana kasnije, više nema nikakvih tragova, čak ni rupice koja je bila dosta vidljiva. Na suncu sam je mazala kao i obično visokim zaštitnim faktorom, a kapica je kod nas obavezna već od proljeća, nevezano za kozice.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea ima ožiljke, po tijelu, a uope nije grebala krastice, nije imala rupice, ma ništa. Vajda će joj proći dok se bude ženila.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam baš danas išla kupiti kremu za ožiljke i u ljekarni mi između nekoliko ponudili conntracel jer on jedini kao može za malu djecu..
    Nama treba za bradu koju je rasjekao prije dva tjedna pa da je manji ožiljak. U uputstvima ne piše da se mažu i ožiljci tipa koje ostavljaju kozice..neznam..
    Mi smo trenutno deseti dan od izbijanja i ima puno tijelo sasušenih krasta. Počele su se smanjivati jedino one na licu.
    Koliko su vam djeca bila doma s kozicama?

Uopće nije dirao kozice, zahvalna kremi od Uriage, super suši i smanjuje svrbež...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Baš danas idemo kod doktora pa ćemo vidjeti kaj će nam reći.
    Kaj vam je rekla?
    Sve je super, može u vrtić, o ožiljcima mi nije ništa govorila, samo da mu lijepo prolaze. Ali nekako mi se čini da ima samo flekice, da nema rupica.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa
    Koliko su vam djeca bila doma s kozicama?
    Evo nama će prekosutra (subota) biti dva tjedna kako nam je izbila prva i od ponedjeljka može u vrtić, još prije nekih tjedan dana mu je izbila zadnja i od onda se samo suše. Od neki dan smo polako počeli van, uglavnom predvečer kada nema sunca, sada već smiemo i na sunce.
    I Janko je bio jako fin, uopće se nije dirao ni čohao, čak je nama govorio kad smo mu htjeli pogledati koze govorio "ne diraj kozu".
    Nije ni temperaturu imao (jedan dan 38), a imao ih je puno, preko 100.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Od neki dan smo polako počeli van, uglavnom predvečer kada nema sunca, sada već smiemo i na sunce.
    Mi smo stalno bili vani??, Kaj smo morali se držat unutra?

Misli nije bio na suncu nekom, al smo bili puno vani...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa
    Od neki dan smo polako počeli van, uglavnom predvečer kada nema sunca, sada već smiemo i na sunce.
    Mi smo stalno bili vani??, Kaj smo morali se držat unutra?

Misli nije bio na suncu nekom, al smo bili puno vani...
    Nam je rečeno tek od prošle subote, znači tek nakon nekih tjedan dana koza da može malo van, po 15-ak minuta, i nikako ne na sunce. Mi smo se toga držali. A i naravno, ne u kontakt s drugom djecom...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A sad je gotovo, bio je dosta vani i ne čii mi se da je tijek zbog toga drugačije išao..nije bio u kontaktu s djecom,osim nama bliskim prijateljima koji su imali kozice...

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Obje curke su mi imale kozice prije cca 1,5 mjesec. Starija je nakon 10 dana bila ko nova, imala je još samo veliku krastu na guzi i to se još uvijek vidi, ali šta onda... I tada, 10 dana od izbijanja, smo bili kod pedijatrice koja nam je rekla da joj super prolaze, nema onih roza flekica koje se nekoj djeci čak znaju poznati i godinu-dvije nakon kozica :shock: (ne ožiljci nego fleke!) - i da to samo od sebe ipak prođe. Eto. Možda ima veze što je tamnoputa (već se negdje o tome raspravljalo)?
    Mlađa zato ima flekice po nogama i po guzi, a znaju joj se poznati i po faci kada jako plače.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sanja, meni su ovdje rekli da je jako vazno u prvo vrijeme uvijek namazati neku dobru zastitnu kremu protiv sunca (visoki faktor).
    moja je curka isto u ovo proljetno vrijeme prije dvije godine prebolila kozice, a imala ih je stotine od vlasista, lica, guze, pise....

mi smo joj mazali lice, stavljali sesiric i pazili da u pocetku bas ne bude na jakom suncu.
    sve je nestalo, osim jednog maleckog oziljcica iznad obrve (skoro se ne vidi), jer je to bila rupica, a i ona ce jednom nestati, nadam se.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

paci ne bih rekla da ima veze s tenom jer je moj Janko jako svijetle puti pa mu opet ne ostaju fleke.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ana.m - pa nemam pojma, samo nagađam. Doduše, i mlađa curka mi je tamnoputa, možda kasnije bude još tamnija od starije, i njoj su ostale flekice. Tko bi ga znao, samo velim - pedica kaže da ako ostaju, mogu se vidjeti još jako dugo.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, nema vam ten veze s flekama. Fiona je jako svijetloputa i iza svake kozice joj je ostala ružičasta točkica.

Evo kako je bilo jučer: otišla je u vrtić sa šiltericom na glavi. Na sreću, ona oduvijek ima naviku da se bez kape ili šeširića ne ide van i voli ih nositi. Ispalo je da smo preduhitrili vrtić - od ponedjeljka, naime, će biti pravilo za svu djecu da na igru u dvorište mogu isključivo s glavopokrivalima.

Seni, i ja sam si mislila staviti joj neku kremu za sunčanje s jačim faktorom (ali to ionako prakticiramo).

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Seni, i ja sam si mislila staviti joj neku kremu za sunčanje s jačim faktorom (ali to ionako prakticiramo).
    ma i mi. ali, tada smo bas jako pazili (faktor 50, debelo namazan, lice joj se sve bjelilo)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    (faktor 50, debelo namazan, lice joj se sve bjelilo)
    Kužim što si mislila, vjerojatno ćemo i mi postupiti jednako - moramo danas kupiti odgovarajuću kremu, ove naše imaju faktor 40 i lako se razmazuju, pa je nemoguće staviti deblji sloj. Treba mi baš neka masna.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U nasoj kuci kozice traju od pocetka aprila - najprije ih je imala srednja, a sada ih ima mlađi. Srednja je imala oko 150 kozica, a maleni ih ima najviše što ih se može imati, valjda preko 500.

Srednja još uvijek ima ožiljke po licu i leđima. Ima čak i 4 ožiljka sa rupicom, mada se nije češala. Pedijatrica kaže da će to polako prolaziti i preporučuje da sve promjene na koži tretiram Bephantenom. U vrtić je krenula tek tri tjedna nakon izbijanja prvih kozica, jer je pred kraj bolesti dobila grozni kašalj i šmrcanje.

Malenom se kozice upravo počinju guliti u velikim količinama. Ni on se nije drapao, ali kako je opsjednut puzanjem, neminovno je da dolazi do trenja po stomaku, nogama, licu... Iza kozica ostaju crvene fleke na koži, ali srećom bez rupica. I njegove flekice mažem Bephantenom.

Eto, to je naše iskustvo, hvala Bogu onaj stariji ih je prebolovao ranije. MM i ja takođe. Najviše sam problema imala baš sa malenim - 5 dana temperature, 5 dana nespavanja i upitnog pogleda - šta mi se ovo dešava i zašto mi ne pomognete NIšta nije htio jesti ni piti, samo je dojio i dojio.

Sad je već mnogo bolje (11. dan od izbijanja prvih mjehurića), počeo je normalno spavati, ima ogroman apetit.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I L. su još ostale te male roskaste točkice po cijelom tijelu i licu. Mažem i ja Bepantenom, evo već 2 dana, ali ne vidim nikakve promjene. Jučer smo u bake posudili Zepter Bioptrom lampu, pa smo od sinoć i s njom "u pogonu". Vidjet ćemo.
    Sunce i dalje izbjegavamo, a od danas (puna 3 tjedna) je ponovo i u vrtiću. Jedva je dočekala.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ima li tko iskustva s Cicalfate losionom?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li tko iskustva s Cicalfate losionom?
    Za ožiljke od kozica?

Za ovo ne znam. Kontratubex je odličan, ali je skup ko vrag. Bar je bio. To je moj tata koristio za ožiljke po licu (nakon uklanjanja kožnih tumora) i odlično mu je, ništa se ne vidi.

Kod tih lijekova treba provjeriti da li su za djecu i kako idu u kombinaciji s izlaganjem suncu, ali većina tih sitnih ožiljaka s rastom jednostavno nestane.

Moj E. je imao dvije "rupice" od kozica na obrazu. Nemam pojma da li mu se još išta vidi, mislim da ne - do škole sam još kužila gdje su, kasnije ništa. Sad ima pubertetski nečistu kožu, pa se borimo s tim, ali to je druga priča (prčka po tome, a ne bi trebao). Sorry na offt.

Od domaćih lijekova - dobro ti je kantarionovo ulje jer omekšava kožu/ožiljke.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima i losion? ja znam za kremu,ali iskreno mislim da vam neće ništa trebati, sad ne na sunce

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Macerat od smilja je odlican za oziljke. ( samo se ne smije na sunce nakon mazanja).
    Nisam ga isprobala na kozicama ( njih nisam uopce tretirala, stalo je dva tri oziljka ), nego na rezu nakon operacije.
    Macerat je bio iz kucne radinosti, marta ga je muckala.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ovo je preporučio dermatolog za prvu fazu.

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Osobno sam čula za teoriju da neka mast od puža je odlična za te rupice i općenito ožiljke. Čak ako su ožiljci stari. Zna neko nešto više o tome?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •