Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: zadak

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno zadak

evo mene u 36tj a moj frajer na zadak
    e sad me zanima do kad su sanse da se okrene

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nekis e okrenu na dan poroda. Ja sam sad u 32. tjednu i isto smo još na zadak. Ali imamo nešto više vremena nego ti i tvoj bebač. Držim fige da samo "kasno pali".

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A cuj, moze se okrenuti zadnji dan, a i ne mora. Meni je ginekolog rano rekao da misli da se nece okrenuti jer da ima premalo mjesta. I bio je u pravu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovisi o tome koja ti je trudnoca.
    Ako je prva, onda su trbusni misici i tetive tvrdji, i sansa da se beba okrene sama od sebe je mala. Mozes ju povecati vjezbama, akupunkturom, homeopatijom. Pretrazi malo forum imas sve detalje.
    Ako nije prva, onda su tetive i misici meksi i sansa da ce se beba okrenuti sama je veca. Ali bih ti svejedno savjetovala da pokusas s homeopatijom ili akupunkturom.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja beba je isto na zadak, a ja sam danas točno 38 tjedana i šanse da se okrene su male. Druga mi je trudnoća i dr. veli da carski ne dolazi u obzir ako krene prirodno. Ja se strašno bojim komplikacija, a stvarno bih voljela još jedan prirodni porod poput prvog.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma i prvi mi se kasno okrenu al me onda bilo bas briga carski ili ne
    za njega su govorili da se nesce okrenut al je
    a sad si nemogu priustit carski

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja se nije okrenula, a bila je velika, plus maternica lagano podijeljena. išla sam na dogovoreni carski. gin nije ni očekivao da će se okrenit, onako na V je popunila sav prostor. na zadak je bila od 20og tjedna, koliko se sjećam.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: zadak

Citiraj ja_mama prvotno napisa
    evo mene u 36tj a moj frajer na zadak
    e sad me zanima do kad su sanse da se okrene
    sansa postoji sve do poroda iako vrlo mala.
    puno ovisi i o velicini bebe i kako je tocno okrenuta,a i kolika ti je sirina karlice.

na kakav beba ide zadak kompletni ili nekompletni?
    jesi li radila RTG karlice?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma bila kod svog ginica da mu donesem nalaze uzv iz bolnica, pa ga nagovorila da mi on napravi uzv da vidim napokon spol a on ce meni" nisu vam nista rekli u bolnici? beba je na zadak"
    napiso mi uputnicu za bolnicu i to za 2 tj

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ja_mama prvotno napisa
    napiso mi uputnicu za bolnicu i to za 2 tj
    za dopunske pretrage ili je vec odredio da moras na carski?
    pa ako je na zadak ne znaci da si automatski kandidat za carski,iako se u tom slucaju puno sporije otvaras nego kad glava ide prva.
    ako ti mjere karlice nisu manje od mjera bebe moze ona izici i normalno bez carskog.

meni je moj gin radio uzv i rekao mi spol,ali i to da je beba na nekompletni zadak.znaci da nije bila u polozaju zadak i nogice kao tursko sjednje,vec je glava ispod moje desne sise,guza dolje,a nogice ispruzene pod moju lijevu sisu.
    ponovio uzv nakon tjedan dana,beba uvijek u istom polozaju i nije imala namjeru da se okrene.
    rekao je da cemo najvjerojatnije na carski,ali da bude siguran 100% je li stvarno neophodno(jer prethodna dva poroda su isla normalno)poslao me na rentgen stomaka i karlice.
    kad je vidio slike s rentgena i stvarni polozaj bebe (mladi gospodin je stvarno sjedio u stomaku,s ispruzenim nogama,i palcem u ustima)i izmjerio kolika je njegova glava,kolika je moja karlica,rekao ja da nece riskirati da se beba zaglavi jer joj prvo izlazi guza,a glava i noge zajedno i uputio me na dogovor s anasteziologom i zakazao carski za 38.tjedan trudnoce.
    isli smo na carski, sve je dobro proslo i malisa cak nema noge kao kauboj,naravno kad se u stomaku rasirio koliko mu je trebalo.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

za dopunske

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja je bila na zadak do par dana prije termina, onda joj je dosadilo i okrenula se. isto nismo znali spol jer je bila cijela skvrčena i nije se ništa vidjelo. na kraju je sve super prošlo...
    za vas

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kazu da se okrenu na glavu tamo negdje s 32tj i tako ostane do poroda. A da li isto vrijedi i kad je beba na zadak,ne znam. Sa mnom je u sobi bila mama koja je svoju curku rodila vaginalno na zadak i mogu ti reci da je beba bila okej a i mama je prije stala na noge od mene iako je imala puno duzi, tezi i kompliciraniji porod. Sretno!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ova je tema postala aktualna za mene.
    sad sam u 33 tjednu, drugi porod me čeka
    pomaže li kretanje u okretanju bebe?
    i može li se roditi zatkom na stolčiću?

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

riana, moja je bila na zadak do 35. tjedna pa se okrenula. guglanjem sam naišla da položaj kad si na sve 4 i klečiš na podu, ali tako da ti je guza viša od ramena (klekneš i postaviš se na laktove umjesto na dlanove) pomaže kod okretanja. ja sam tak ćubila svaki dan po sitno (slagala sa starijom legiće u toj pozi, zapravo je prilično ugodna za leđe ). jel' to pomoglo, ne znam, ali bila je na zadak od 27. tjedna pa sve do tog 35.-tog kad se nakon par dana takvog klečanja okrenula. nadam se da će tako i ostati.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da, vidjela sam tekst i 2 vježbe na portalu, morat ću ih isprobati..

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja se malena carica isto nije htjela okrenuti iako sam se ja do zadnjega nadala da ipak hoće. nema toga što nisam radila. svaki sam je dan nagovarala, našla sam na netu i glazbu koja bi je stimulirala, 2x na dan po 20 min. vježbanja... čak sam i ganjala štapiće od divljeg pelina (spominju se u tekstu dolje). danas da sam u istoj situaciji još bih probala s homeopatskim pripravcima.
    negdje sam pročitala da se bebe smjeste u položaj na zadak ako mama puno sjedi (onako zavaljeno na trosjedu), međutim, ja ne samo da nisam taj tip već sam redovito vježbala kroz cijelu trudnoću i bila stvarno jako aktivna.
    uglavnom, na kraju sam imala carski...barem sam dobila spinalnu i svoju malu caricu

našla sam par zgodnih tekstova. možda nekome pomogne:

Andrea Robertson: Beba u položaju zatkom

vježbe- poliklinika harni

porod kod položaja na zadak

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj se bebac okrenuo nakon 37. tjedna
    nosila sam grah zaljepljen na akupresurnoj tocki, uranjala okomito u vodu, ema mu je pjevala da se okrene, vizualizirala sam ga okrenutog

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

počela sam vježbati, šetati, puno samležim na lijevoj strani, malaena zove bebu da se okrene, pa vidjet ćemo

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja se djevojčica okrenula krajem 35-tog tjedna. Već sam mislila da mi nagovaranje ne ide od ruke, ali, valjda je i dijete skužilo da ću je tako lakše roditi....

Riana, bojim se da stolčić ne dolazi u obzir kod poroda zadkom.... barem ja nisam našla drugačije primjere... sve što sam pronašla ukazivalo je na dugotrajniji porod, uz ležanje na leđima i s obveznim urezom međice... :/

Jedna naša forumašica je prije par mjeseci imala dogovor za vanjski okret bebe koja je u 37 tjednu još bila na zadak (u Varaždinu) ali su je trudovi iznenadili i imala je CR.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja sam imala dogovoreno da pokušamo s vanjskim okretom, međutim bebica je imala omotanu pupkovinu oko vrata (i to navodno nekoliko puta) pa su odustali...dr. koja je radila carski rekla je da nije bilo pupkovine oko vrata.

od samog početka trudnoće i mm i ja smo se pripremali za prirodni porod i bila sam prilično razočarana što moram na carski. zato sam do kraja i "izvodila" svašta ne bi li se okrenula... a onda sam se pomirila sa situacijom (a što drugo!). valjda je to bilo najbolje za moju bebicu i mene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •