Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Gdje uramiti slike?

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Gdje uramiti slike?

Već dugo se spremam uramiti dvije slike dobivene na poklon,pa nikako...Koje su otprilike cijene,trebam li na nešto specijalno pripaziti ili pitati?Imate li kakvu preporuku gdje to obaviti,odgovaralo bi mi u Sesvetama,Dubravi,ali i Novi Zgb dolazi u obzir.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sve ovisi kaj hoćeš i o kojoj tehnici se radi.
    cijena ovisi o dimenzijama slike i o kvaliteti okvira. najskuplji su oni ručno rađeni.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja imam heklanu posljednju večeru, ali je ogromna, cca 1x2m
    htjela bih ju uramiti, ali to je jako teško zbog veličine, nezgodno je za nategnuti u pravilan pravokutni oblik, ne bih htjela da izgleda krivudavo, ugl. gdje god sam pitala svi su bili skeptični pa mi treba netko jako dobar, pogotovo ako znate da su već uramljivali takve stvari

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

probajte kod Brafra u Utrinama

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bauhaus.....

Imaju dosta veliki izbor okvira, naprave za pola sata i stvarno je lijepo. Ja sam jednu staru sliku dala na uramljivanje. Bila je i iskrivljena i jadna i dečko je sve to lijepo nategnuo :D

Cijena ovisi o okviru koji izabereš. Samo ne znam dal rade i kad slika ide pod staklo....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

aries, pa ko je to naheklo?

da nije možda goblen?

imaš frajera u samoboru, šestin ili tak nekak, nemam sad kod sebe broj, ali bum ti pogledala. tebi prvenstveno treba podokvir, koliko sam skužila, na koji buš napela to, a tek onda okvir.

ima i galerija u onim zgradama u horvaćanskoj (one sive na koje odmah nabasaš kad se spuštaš sa savskog mosta iz smjera novog zagreba); oni isto rade dobre podokvire po mjeri.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

u sesvetama na luci postoji jedna galerija u kojoj smo nekoliko puta uramljivali slike i bili smo zadovoljni.čovjek se zbilja potrudi.

u bauhausu je povoljno,ali ja ne bi više tamo nosila jer trgovac nema pojma niti zna dati preporuku, a ne zna ni kaj je paspatu.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    aries, pa ko je to naheklo?

da nije možda goblen?
    moja mama
    i ja bih bila, da sam imala vremena, obožavam heklati, dobro je za živce

i ne, nije goblen, baš je heklano i to najtanjim koncem tako da su to najmanje moguće dimenzije, da je bio imalo deblji dobili bi "tabletić" za nogometno igralište
    to bi trebalo lijepo pravilno nategnuti na neku tamnu podlogu, karton ili neko platno pa onda na to staklo i okvir
    to natezanje je najveći problem jer je rad na strani gdje je započet širi nego na drugom kraju, rasteglo se dok se radio ostatak, ako me kužite
    mi probale same, štirkaj pa rasteži, namještaj, al ne ide, zato i tražim nekog iskusnog

anki ajd pliz pogledaj broj tog tipa, iako mi nije usput provjerila bih, a ako i napravi za transport uokvirene slike ću trebati kamion

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ajde svaka čast mami; mora da je nakon toga bila mirna ko da je sa tibeta došla

čekaj, čekaj, ti bi to na platno ili karton stavljala? onda ti to ne bu napravili u galeriji, za to ti treba restaurator.
    ja sam mislila da treba samo napeti na podokvir....
    ti onda s tim imaš posla....prvo staviti na platno, pa onda napeti pa onda uokviriti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bauhausu je najbolje i najbrže rješenje veliki izbor okvira stakla i sve što treba ( iako i manji privatnici imaju slične cjena i kvalitetu ) !

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za postere i slične masovne slikarije dobro je kupiti gotove okvire (Mercator, Bauhaus i sl.).

Za umjetničke slike jednostavno je šteta ne uramiti ih kako treba. Ja imam odličnog uramljivača i mogu ga preporučiti - na dnu Voćarske, kod kružnog toka sa Srebrnjakom i Petrovom.

Evo kontakta, upravo sam ga prekopirala s t-comovog telefonskog imenika:

BP ATELIER , galerija, vl. Perović Bruno
    10000 Zagreb, Voćarska cesta 3, (098) 1780 402

Mi smo kod njega uramljivali hrpe slika i uvijek su odlično ispale. Par puta nam je dao sugestiju koja nam se na prvi pogled nije svidjela, pa nam je rekao da imamo povjerenja u njega i dozvolimo mu da napravi po svom ukusu te da će nam, ako nam se ne svidi, besplatno napraviti novi okvir po našoj želji - no svaki put nam se svidjelo.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Greška, izletio mi je Mercator, a htjela sam napisati Mercatone (ipercoop). Mi smo tamo kupili divne okvire za postere.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala svima na preporukama,odmah u ponedjeljak ću se uputiti na biranje okvira

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da se nadovežem na temu! Naime, dobila sam krasan svileni ćilim koji bi htjela imati na zidu a ne na podu. Isto tako želja mi je da bude u staklu zbog prašine (da ga ne treba stalno klofati) ali on je dosta velik u odnosu na slike (2,0x1,5m). Stoga me zanima da li znate nekoga da je to uspio napraviti i ako da gdje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •