-
Ne znam dobro namjestiti sling
Imamo sling već jedno 3 mjeseca (beba je 4,5 mjeseca stara), pregledala, tj. pročitala sam skoro sve teme sa problemima kod namještanja slinga, sva uputstva sva koja sam našla, ali opet nam ne uspjeva. Već sam sumljala u ispravnost, ali čini se sve ok, tak da ne kužim da li sam malo glupa za to ili šta je..... :?
Ustvari koji je problem, prstenovi mi padnu prenisko, skroz do njene rukice i ne mogu složiti da ona bude malo višlje (onako u visini mog ramena, ili višlje). Zatezanje mi je jasno, ali dok ju stavim unutra i počnem stezati rubove, prstenovi padnu nisko, onda mi je rame stegnuto i beba mi je nisko..... ispadne čvrsto, ali ona se tako ne želi nositi.
Ajme sad sam sve zapetljala, pa ako je nekome jasno.....molim pomoć!!!
-
probaj ove tri stvari:
- kad staviš sling na sebe, neka ti prstenovi budu na ramenu - tako da ne skliznu prenisko kad zatežeš.
- u slingu ostavi mjesta taman da ubaciš curku, tako da ne moraš zatezati pola metra.
- zateži od sebe, ne prema dolje.
je li tako bolje?
-
Isprobale smo nekoliko puta i tako je dosta bolje! Hvala Ivy!!!
Njena glavica mi sad dođe negdje do ramena, ne mogu ju staviti višlje, a nemogućnost zvjerkanja okolo je glavni razlog zašto se baš i ne obožava tako nositi. Pretpostavljam da će doći višlje dok još malo naraste..?!
Imam još jedno pitanjce. Kad ima gole nogice primjetim da ju ponekad sling nažulja, pa se onda izmiče i skuplja nogice što dovodi do toga da baš i nije najčvršće zavezana....Kako bi to mogla spriječiti? (nosimo se u položaju prsa o prsa) jer mi se nekak ne sviđa dok je onak "sfrkana" u budu iako je to valjda ok....
-
-
Onda je to OK, glavica joj je dovoljno visoko da mogu stalno sliniti po njoj.
Evo sad smo se još malo igrale i puno je bolje, sad još samo malo više prakse pa da i zavoli nošenje u slingu, pa ćemo biti puno mobilnije (a to jedva čekam!!!!). Stvarno si nam puno pomogla.
Hvala, Ivy, vidi se da imaš iskustva!
-
-
ni nama nejde namještanje u slingu, imamo isti problem, a i još jedno pitanje, ne sviđa mi se budha položaj jer imam osjećaj da mu nogice skroz utrnu tako, dali ga smijem nositi onako sa strane, kao da sjedi, ima pet mjeseci
-
kao granica za nošenje na boku obično se navodi dobra kontrola vratnih mišića - dakle, dijete ne mora samostalno sjediti ali mora stabilno držati glavicu. neki pak navode granicu od 6 mjeseci. osobno, što je dijete bliže sjedenju to se lagodnije osjećam noseći ga na boku. dodatni trik je da rub slinga ne ide ispod djetetovih ručica nego preko ramena, da su leđa dobro podržana.
što se buddhe tiče, možda nisi dobro namjestila nožice ili se nosite predugo? ja nisam pobornik nošenja prema naprijed, no kako sam imala malog znatiželjka pribjegavali smo buddhi dok nije bio spreman za bok - ali najčešće po kući i na kraće vrijeme.
o svemu ovome već se pisalo, poslužite se pretražnikom.
i vrlo zanimljiva stranica za sve nosače-početnike: http://www.storchenwiege.com/babycarrierresearch.htm
-
tako je i s nama, nema šanse da bude okrenut prema meni, jer ga sve zanima i sve mora znati i vidjeti, nadam se da ćemo uspjeti uvježbati nošenje bar na boku, tako mi izgleda zadovoljno
-
Moja mrvica je vrlo napredna beba i ima odličnu kontrolu vratnih mišića, pa ćemo barem pokušati s nošenjem na boku, možda da joj jednu ručicu uguram u sling, a drugu ostavim vani za svaki slučaj. D joj obje spremim unutra ne bi izdržale ni minutu.
Njoj se također sviđa buddha položaj, ali meni baš nekako i ne, pa se tak nosimo kratko po kući ili malo po dvorištu (tak da susjedi bulje kaj to radim jadnom djetetu....
).
Ivy, hvala za link!
-
Može jedno pitanje? Zašto mi se ne da lijepo stegnuti sling kad stavim bebu,u čemu je fazon. Na snimci gledam da čim se beba stavi jednom rukomse povuče rep slinga i zategne se, a meni to ne uspijeva, nego moram podignuti bebu jednom rukom, i još s tom rukom pridržati stranu slinga a drugom zategnuti, ako me razumijete?
Beba ima 10 kg i 8 mjeseci, pa nije baš lako, a početnici smo. Jel problem u lepezi, nekako mi se tako čini
-
Milicica, kod nas često ista stvar. Čini mi se da je stvar u lepezi, da mora biti baš uredno složena da se ne lomi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma