Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Maslinovo ulje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Maslinovo ulje

Molim pomoć. Neke od vas su spominjale maslinovo ulje bez mirisa kojeg ima po apotekama. Bila sam u par apoteka i pogledali su me :shock: ko da sam tražila prah gušterovog repa i zmijskih očiju u kapsulama.
    Pomagajte, već mi je stvarno neugodno ući negdje i pitati. Gdje toga ima?? :?

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja nikada nisam cula za maslinovo ulje bez mirisa :? :?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto nikad cula
    a kaj ce ti maslinovo ulje bez mirisa

MIRANDA

Početno

Maslinovo ulje ne može da nema miris,onda nije maslinovo ulje?Da li ti možda tražiš djevičansko? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Htjela sam Maji za kožu, da ju ne mažem kojekakvim glupostima. Ali ja ne podnosim miris maslinovog. Bila je rasprava na nekom topicu, pa je čini mi se Davor napisao da ima bez mirisa.
    A kaj djevičansko nema mirisa ? Sori, ja sam totalni antitalent za maslinovo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, meni maslinovo ulje iz dućana tj. ovo 'industrijsko' gotovo da nema mirisa, ja koristim (tj. koristila sam) to ulje za kupanje bebe, i u usporedbi sa domaćim uljem koje koristimo za kuhanje a koje je jako intenzivnog mirisa ovo iz dućana je gotovo bezmirisno. E sad, kakvo bi tebi bilo, obzirom da ne podnosiš maslinovo, to ne znam. Meni što jače miriše to je bolje

MIRANDA

Početno

Slažem se s Mimom,ovo iz dućana ti uopće nema mirisa(a to ionako nije pravo maslinovo ulje),a pravo m.ulje bez mirisa masline nigdje nećeš naći!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dapače, djevičansko ima intenzivniji miris jer je prešano na hladno.
    Davor je, mislim, govorio o bademovom ulju koje stvarno nema miris, a isto će ti pomoći.
    Ako stvarno ne podnosiš miris maslinovog ( ), uzmi bademovo, isto će djelovati.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem apricot.
    mislim da je za tebe ipak bolji izbor bademovo ulje (nema mirisa ), ja ga koristim za baby masazu i za mazanje grudi, odlicno je za suhu kozu!
    u biti, od kad sam ga nabavila svi se s njim mazemo :D .
    mada jos uvijek kapamo i maslinovo u kadu (u mojoj familiji se na taj miris naviknes jos u maternici )... pa pored octa za pelene netko bi mogao pomislit da u kupaoni radim salatu .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mamma Ju, off topic: kako se rješavate masnoće sa igračaka s kojima se cure kupaju - Orka ih ima cijelu diviziju i nema šanse da sve ne završe u kadi!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

he, he, isti problem :D ...ma ja to ispirem s obicnim djecjim samponom i cetkicom, a moze se i sa spuzvicom natopljenom u malo (opet ) octa.
    a kad mio se zuri, samo s vrucom vodom, pa sljedeci put.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako to mislite da ovo iz dućana nije pravo maslinovo ulje?

Ja uvije kupim hladno prešano, ekstra djevičansko koje je uvijek najskuplje.
    Pa nije valjda da dajem lovu bezveze.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne beri brigu - odnos je kao i domaće mlijeko-kupovno mlijeko; domaći kruh-kupovni kruh...
    A oznaka "extra vergine" ipak nešto znači.
    Čini mi se da je to bolje nego kupiti od nepoznatoga na placu, a kod njega omjer 50-50 (maslinovo-obično).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je isto sve to kupovno bez mirisa. Od domaćeg miriše cila kuća,a kupovno trebam stavit ispod nosa da bi nešto osjetila.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A možda ovi po tvornicama "reduciraju" miris (bez lošeg utjecaja na kakvoću) kako bi i onima koji ne podnose miris omogućili da se fino i zdravo hrane.
    Nemojte bedirati one koji nemaju mogućnosti nabavljati domaće ulje - ja sam uvijek za provjereno (pa makar i industrijsko) nego neko "ispod pulta" - tkoznakakvo!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Extra vergine znači da je to ulje dobiveno od prvog prešanja, a istina je da industrijsko maslinovo ulje garantira neki nivo kvalitete. No, istina je i to da je dobro domaće ulje prema kupljenom kao nebp i zemlja (ili kao Bog i šeširdžija ). Samo, točno, to se ne kupuje na placu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala ti, Bože, na šogorici-proizvođaču!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    A možda ovi po tvornicama "reduciraju" miris (bez lošeg utjecaja na kakvoću) kako bi i onima koji ne podnose miris omogućili da se fino i zdravo hrane.
    Nemojte bedirati one koji nemaju mogućnosti nabavljati domaće ulje - ja sam uvijek za provjereno (pa makar i industrijsko) nego neko "ispod pulta" - tkoznakakvo!
    Uvijek sam za opciju kupovine provjerenog.

Pepa

Početno

Mi imamo svoje domaće i stvarno je savršeno!

Miris,boja...sve je super osim branja maslina.Ali eto ja imam malu bebu,pa ne mogu ići

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vergine i extravergine se razlikuju u postotku nekakvih masnih kiselina - mislim da one daju onaj ljutkasti (ne onaj užegli, nego jačinu) okus ulju.
    A ljekarne imaju maslinovo ulje samo ako od njega rade nekakve kremice. To je onda ono bez mirisa. Radi se o neutraliziranom m. u. koje je bez tih masnih kiselina.
    Uglavnom, pitaj u ljekarni koja radi svoje preparate. Mnogi privatnici se u to ne upuštaju pa ni nemaju.
    Ali ne znam da li će ti prodati, to im nije u kompjuteru kao roba. Jedino ako ti poklone. Tako sam ja jednom na jedvite jade nažicala vazelin za bijele sandale.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ako tražiš maslinovo bez mirisa za kožu /inače DA, DA TO POSTOJI - ne vole svi miris maslinovog, ali na žalost ne znam gdje ga možeš kupiti ://, još ti je bolje jojoba ulje - NIKAKVOG mirisa, a fenomenalno za kožu zbog svojih svojstava, to će ti reći svaki farmaceut - mazala sam se s njim čitavu trudnoću, niti jedne strijice nemam, a najbolja je fora i što nije skupo. imaš za kupiti od Biofarma.
    a ako mene pitaš; miris maslinovog mi je mmmmmmmmm ja baš kupujem kozmetiku koja je na bazi maslinovog i miriši po njemu, obožavam ga "i u se i na se"... :D 8) :D

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo, izvlačim na površinu ovu temu jer sam upravo danas u apoteci kupila čisto maslinovo ulje bez mirisa za koje sam čula dobre preporuke. I apotekarica mi je danas potvrdila kako je jako dobro upravo za male bebe kao dodatak hrani jer je skroz čisto. 1 litra je oko 114 kn, a ja sam kupila pola l i to je oko 65 kn. Našla sam u prvoj apoteci u gradu u koju sam ušla - ljekarna "Kazalištu" u Rijeci 8) . Evo to je dokaz da tako nešto ipak postoji i sigurno ima i drugdje, samo treba znati gdje.

Početno

Interesuje me da li je zaista extra virgin maslinovo ulje kancerogeno kada se przi?Zelim da przim jaja na njemu.da li bih smela?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi imamo svoje domaće i stvarno je savršeno!

Miris,boja...sve je super osim branja maslina.Ali eto ja imam malu bebu,pa ne mogu ići

Ja obožavam ići na branje maslina. Čak i moja Gabi ide "kao pomoć" i uživa. Moj brat je muku mučio sa psorijazom (ne znam jesam li točno napisala naziv). Dermatolog mu je prepisivao svašta, ali ništa nije pomoglo. I onda je negdje čuo savjet da se maže maslinovim uljem sa soleom. Potpuno se izlječio. I ja volim miris maslinovog ulja i mažem cijelo tijelo, a kada koža upije više se uopće ne osjeti miris. I nema suhe kože i kojekakvih kozmetičkih dodataka. Ipak je malo previše cca 70 kn za pola litre maslinovog ulja bez mirisa. Pogotovo ove godine kada su masline rodile ko lude pa se lijepo može kupiti kvalitetno domaće maslinovo ulje za 80 kunića.

Početno

Citiraj melodija prvotno napisa
    Interesuje me da li je zaista extra virgin maslinovo ulje kancerogeno kada se przi?Zelim da przim jaja na njemu.da li bih smela?
    U specijaliziranoj emisiji o prehrambenim namirnicama na talijanskoj televizji nutricionisti čak preporučaju prženje svega i svačega na maslinovom ulju...ali samo jednom. I to zato jer onda nije više dobar okus. Ali kazali da je temperatura izgaranja nešto viša nego kod suncokretovog..tko laže..ne znam Očito ne treba, kao ni sa kojim uljem kuriti sto na sat.

Ja ne mogu zamisliti prženo jaje bez maslinovog ulja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •