Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: gubim bitku s blisterom

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno gubim bitku s blisterom

Drage rodice,

mislila sam da sam doktorirala na blisterima, odnosno imala sam jako puno zastoja uzrokovanih blisterima, ali toliko sam se ispraksirala, da bih ih uvijek riješila u kratkom roku i nikada nije došlo do mastitisa.

Od jučer imam jedan blister, kojeg ne mogu "srediti" ne pomaže ni igla ni nokti, ništa... Cica je već crvena a ja se tresem od groznice. Nemam pojma što dalje............

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne znam sto si tocno radila, ali postupak ide ovako:
    - namocis dojku u toploj vodi
    - rucnikom probas malo postrugati, za piling koze na tom mjestu
    - onda probas istisnuti

Ponekad za omeksavanje blistera pomogne i kad neko vrijeme nosis na tom mjestu kuglicu vate natopljene u maslinovo ulje. Isperi prije podoja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi li uspjela?

Može li ti i ovaj tekst pomoći?
    http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/nipplebleb.html

Ukoliko se upala počela razvijati i raste ti temperatura ( http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1124 ) svakako se obrati svome liječniku.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam još uspjela...
    Trudim se ali ne ide, jer je izgleda blokada malo dublje... Imam temperaturu, išla sam kod liječnika i naravno dobila Ceporex.

Evo dojim skoro 8 mjeseci, i baš mi je krivo da sad moram na antibiotike.
    Vrijeska, pročitala sam malo ove tekstove, i malo se nalazim u tome, preforsirala sam se zadnjih dana jer osim što radim, upali su nam neki gosti, pa ručkovi, večere, ne idu kući do kasno, a ja padam s nogu....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam još uspjela...
    Trudim se ali ne ide, jer je izgleda blokada malo dublje... Imam temperaturu, išla sam kod liječnika i naravno dobila Ceporex.

Evo dojim skoro 8 mjeseci, i baš mi je krivo da sad moram na antibiotike.
    Vrijeska, pročitala sam malo ove tekstove, i malo se nalazim u tome, preforsirala sam se zadnjih dana jer osim što radim, upali su nam neki gosti, pa ručkovi, večere, ne idu u sobu do kasno, a ja padam s nogu....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedan Ceporex, ako je nužan, neće naškoditi dojenju, stoga nemoj se previše uzbuđivati, i pokušaj se odmoriti tijekom vikenda.

Javi kako ide.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marie, nakon negdje 6 mjeseci uspješnog dojenja, prvi put mi se dogodio, takav "dublji" zastoj. satima sam se masirala i nikako, pokušavala izvući izdajalicom i nikako, kupus, topla voda...............ništa, pomogao mi je Fran. Znam da sam ga namučila tu noć, jer sam mu stalno gurala cicu u usta, ali uspio je.
    I to tako da mu nisam davala dojku u uobičajenim položajima, već je on ležao, a ja sam bila iznad njega na rukama i koljenima i davala mu je, tako da ju prima u različitim položajima. tako je svojim usnicama "masirao" svaki puta drugo dio dojke. Mislim da nam je to pomoglo. Sljedećih nekoliko mjeseci sam provjeravala da li mi je ravnomjerno ispraznio dojku.

I još nešto važno. Pazi kojom jačinom masiraš upaljeno/tvrdo mjesto. Ja sam u nekim trenucima bila toliko očajna da sam živčano i grubo masirala, misleći da će mi možda to pomoći.
    Temperatura je rasla a ja nisam postizala nikakav rezultat, no kao što sam rekla grubost mi također nije pomogla.

Nadam se da si do sad već uspjela

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Preživjela sam noć, situacija se bitno nije promijenila, ali evo sad sam opet uzela antibiotik pa ćemo vidjeti.

Sad sam primijetila da je mlijeko iz upaljene cice sasvim druge boje, nije bijelo već nekako žuto :? Je li netko zna što je to i da li je opasno za bebu?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto ne nazoveš SOS telefon?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u 9.0 sati ću zvati SOS, nema mi druge.

Do tada još da kažem da cijelo vrijeme nemam neku klasičnu kvrgu već samo natečene žlijezde koje bole čak i više nego kvrga.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Marie nije opasno za bebu slobodno ga doji, i kao što ti je tweety napisala nudi mu dojku čim više i čim češće. Nema te izdajalice koja može isprazniti dojku kao beba. I nemoj zanemariti drugu dojku da nebi tamo došlo do nekog zastoja.

Mlijeko bude žućkasto kad duže ostane u dojci - promjeni mu se koncentracija - i dalje je za bebu najbolja hrana

Drži se i nazovi SOS, puno je lakše direktnim razgovorom riješiti neke nedoumice.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mozda zvuci malo weird, al meni je blister muz isisao
    jednom sam ga uspjela iglom, drugi put ne.
    bila sam paranoicna pa sam mu isti dan kad se pojavila kvrga dala sisat.
    bolilo je, al se jako smanjila, dovoljno da sutra bebo moze povuc.

inace, sve kvrge na lijevoj bi bebo sredio bez problema, al na desnoj nikako.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a je li netko možda probao otići doktoru da proba on otvoriti kanalić ? Ja bih otišla i do KBC Rijeka ako treba. Ne mogu više sama kopati jer sam već napravila ranu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svakako odi, ako ne uspijevaš sama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni su nakon pustog čeprkanja i drugih, do tada uspješnih metoda, na desnoj strani ipak 3 kanalića ostala zauvijek zaštopana (ne istovremeno, naravno).
    Mlijeko je svaki put nakon više dana i nakon početnog zastoja, nekako ili pronašlo alternativni put vani ili se prestalo stvarati u bolnim kvrgama :?

Vibram da si uspjela, i da ti je bolje.~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure, hvala Vam na podršci, lakše mi je kad vidim da nisam jedinstvena i da ima puno sličnih slučajeva.
    Temperatura mi je pala, blister je još tamo, ali mlijeko kaplje pomalo, valjda negdje sa strane. Znam da je iz tog kanalića, jer je skroz žuto, a iz ostalih je bijelo!!!!
    Pozdrav

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dobro je da to mlijeko ipak nekako izlazi van, super da nema više temperature

Marie, kakvo je sad stanje?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

temperature nema, mlijeko izgleda nekako pomalo izlazi van, još boli na dodir i natečeno je i crveno. Blister je još tu i ne mogu ga više dirati jer već imam ranu od čeprkanja.
    hvala na svim savjetima curama, a također i sos savjetnici kojoj nisam zapamtila ime.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

To sam bila ja

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

onda hvala Morwen
    pisat ću još kako se razvija situacija.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj Pipi ima već 7 mjeseci i od početka se svađamo s blisterima. Bilo ih je zaista odurnih, takvih kao tvoj sada, ali dobili smo svaku bitku do sada. Jedini način koji meni pomaže je direktan pritisak na bradavicu, ponekad laganiji, ponekad jači, a ponekad suze cure, ali izađe. I jučer smo jednog otjerali, a mlijeko je bilo baš takvo kao što si rekla: žuto kao dukati, ali i nekakve nakupine kao kiselo vrhnje. Opet sam pritiskala bradavicu, masirala, izdajala na gazu kad Pipi više nije htio i nekako uspjela. Želim ti uspjeh!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, hvala, baš mi je drago čuti da smo tako brojne mi BLISTERICE.
    Bolje mi je, skoro da uopće više ne boli, tek na pritisak, i bolje se osjećam.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja se pridružujem blistericama,tek tako da vidiš da nisi jedina.
    Nadam se da ćeš ga se ubrzo riješit,jer znam kako boli

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kako si Marie?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam dobro hvala, ali mali ima proljev. Mislim da je od Ceporexa. Dajemo mu ProLife, ali baš ne koristi. Sve razmišljam da prekinem Ceporex, nemam pojma.......

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Haj Marie.
    Pratim tvoju borbu, i vidim da ti super ide, i da je najgore proslo.
    Zao mi je sto je mali dobio proljev, stalno nesto...eh.
    Zasto mislis da je proljev od Ceporexa? Kakve su mu stolice, koliko ih ima?
    Proljev obicno nije opasna nuspojava antibiotika, a obzirom na situaciju, mozda bi ipak trebala dovrsiti terapiju. Prati da mali pije puno tekucine, i svakako napisi kakva je stolica, koliko ih je....
    I cuvajte se

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ej marie, evo me napokon!
    drago mi je da je tebi bolje i istovremeno žao da beba ima proljev. Proljev je česta nuspojava antibiotika.
    Molim te odgovori mi kakav je to proljev, ustvari da li je čest- koliko stolica dnevno?
    Ne bi bilo dobro da prekineš terapiju na svoju ruku, trebalo bi se konzultirati sa liječnikom, možda čak otići do pedijatra po mišljenje.
    piški li beba dovoljno? -Kod proljeva treba pripaziti na te znakove dehidracije, doji čim češće.

Ajde opiši nam malo taj proljev pa da vidimo šta dalje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam mogla prije, stalno je neka gužva, ujutro na poslu, a popodne se pojavili gosti.

Evo detalja:
    mislim da je od Ceporexa jer je kao nuspojava na ceduljci kao prvi naveden proljev.

Stolice su žute i vodenaste, jako jako smrde, a ima ih jedno 3-4 velike, te nekoliko malih dnevno. Pod male smatram onako kao prdac s malo kake.

Trudimo se puno piti, čaj baš ne volimo, pa onda cikimo.

E sad što se tiče Ceporexa, prvo sam dobila jednu kutiju koja traje 4 dana, a onda sam dobila još jednu kutiju, toga sad još ima do subote ujutro.

Mali uzima Pro- Life, jednu bočicu dnevno. Ponaša se oubičajeno, ne primijetim da je nešto posebno drugačiji nego inače.Cure što vi mislite?

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iako me nitko nije niš pitao, ja ću te pitati (ne znam koliko je beba stara) a da mu daš malo Linexa? Kažeš da čaj baš neće, a jesi li probala šipkov (znaš ono: u vodu staviš šećera da se prokuha zajedno s vodom i onda šipak)? Isprobano, prestaje proljev.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A da ne zaboravim reći da mi je doktor izričito zabranio dojiti na dojku koja je bila upaljena. Naravno da ga nisam poslušala, ali se čovjeku poljulja povjerenje. Inače mi je doktor jako drag , cijenim ga, i vrlo smo dobri poznanici, pa mi je zato još teže s njim se dokazivati. Situacija je bila malo glupa i neugodna, jer kad sam mu rekla da ja ipak dojim na tu dojku, ispalo je kao da sam ja loša majka koja djetetu hoće prenijeti neku grdu bakteriju, a možda da je i od tog mlijeka dobio proljev.

E da mi je znati da li tu među našim forumašicama ima nekih liječnica i što one misle o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čaj od šipka smo probali bez šećera, što smijem mu dati i sa šećerom ? Jer tako bi sigurno bolje išlo. Taj lijek nismo probali, ali mogu sutra pitati doktora da li može.

A bebač ima 8 mjeseci.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne moraš pitati jer to je recept moje pedijatrice koja je izuzeetna pedijatrica. Moja djeca imaju 7 godina jedno, a drugo 7 mjeseci i oboje sam liječila tako kad god su imali proljev. Fora je u tome da šećer tako prokuhan u vodi poboljšava rad crijevne flore, a ako imaš domaćeg šipka učinak je još bolji i nevjerojatno brz! I, by the way, i ja sam moje dijete dojila s upaljenom dojkom (već tri puta je bila upaljena) pa mu niš nije bilo, samo je brže prošlo. I meni su rekli da ne, ali ja jesam i nije dobio proljev. I da, možeš staviti šećera da bude skroz slatko, važno je samo da prokuha u vodi! Sretno i javi!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probat ću odmah sutra ujutro pa javim

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probat ću odmah sutra ujutro pa javim

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

vezano uz dojenje na upaljenu dojku kopiram ti dio teksta s portala

Možda ste već čuli da bebu ne smijete dojiti kad imate temperaturu, da je ne smijete dojiti kad imate zastoj mlijeka jer mlijeko «ne valja», a kamoli kad u mlijeku nađete tragove krvi, ili ako uzimate bilo kakav antibiotik protiv upale. NIŠTA od navednog nije točno. Niti eventualni tragovi krvi, niti majčina temperatura, neće naškoditi sastavu mlijeka. Vaša beba ga SMIJE jesti. Daleko je lošije da beba ne dobiva vaše vrijedno mlijeko i antitijela koja mu predajete, a bakterije koje eventualno imate već su joj ionako prenesene prije nego se problem s mastitisom otvoreno pokazao. Pogotovo je loše za vas da beba ne prazni vašu dojku u kojoj je zastoj mlijeka, jer si time pogoršavate situaciju. A kad se radi o antibiotiku, uvijek možete zatražiti liječnika da vam prepiše onaj koji se smije uzimati za vrijeme dojenja.

Bez obzira na tijek bolesti, antibiotici se moraju uzimati do kraja terapije (10-14 dana). U protivnom je moguć povratak mastitisa. Ako nakon nekoliko dana ne dolazi do poboljšanja, majka bi trebala dati napraviti bakterijsku kulturu mlijeka, da bi se otkrio pravi uzročnik i koji točno antibiotik na njega djeluje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MARIE, ja te molim da djetetu ne daješ nikakav šećer, ni u kojem obliku.
    jako je zastarjela i loša ta metoda zašećerenih čajeva (bolnički folklor), iako još uvijek ima liječnika koji to preporučaju.
    dapače, šećer izaziva omekšavanje stolice i savjetuju ga pri opstipaciji.

meni se čini da radiš najbolje
    time što bebi češće nudiš dojku, osiguravaš dovoljnu količinu tekućine, ako to i jest upitno.
    3-4 stolice dnevno i nekoliko "obojanih vjetrova" nije alarmantno, pogotovo ako dijete često doji.

kako uzimaš antibiotik, vrlo je moguće da ćeš dobiti kakvu gljivicu, pa savjetujem da i sebi zabraniš slatko i pojačaš se sa probioticima (bio-aktiv, lgg, ab-kultura i slično)...

Mislim da nije poželjno da prekidaš kuru antibiotika, a ako ti se učini da beba ima još neke posljedice, obrati se pedijatru.
    Za sada mi se sve čini "urednim".

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

apricot, hvala na savjetima

ajme, ja skroz zaboravila na gljivice,baš sad uz kompjutor pala jedna cijela čokolada....... e, stvarno mi glava služi za frizuru. Sutra prvu stvar bacam se na razne LGG- ove.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uz dužno poštovanje i unaprijed isprika, nikada ne bih preporučila nešto što nisam isprobala na sebi i za što nisam sigurna da će pomoći! Folklorašica.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ljerka, nemoj se ljutiti i nema potrebe za ironijom...

ako je nešto pomoglo tvome djetetu, ne znači nužno i da je to ispravan način.
    Ja sam MARIE savjetovala nešto potpuno suprotno od onoga što si joj ti rekla, ona će sama odlučiti kako misli da je najbolje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Od šećera će gljive još bolje podivljati, antibiotik ubije korisne bakterije, a ti im (gljivicama) kroz šećer još daješ savršenu hranu da mogu još brže rasti. Proljev će proći sam od sebe kad završiš s terapijom.

Osim što bebaču daješ Prolife, i ti bi ga trebala uzimati (ili Linex, svejedno, ista stvar). Ili veće doze LGG-a.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imaš pravo MartinaP, stvarno nisam razmišljala o tome. Kažem, sad kad ste me podsjetile na to, naravno da više ni blizu ne prilazim slatkišima.
    Nadam se da me sad ova čokolada neće koštati kakvog Canestena

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

8)

(imaš vagisan, to je na bazi probiotika. martinaP, šta hažeš)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj MARIE prvotno napisa
    Imaš pravo MartinaP, stvarno nisam razmišljala o tome. Kažem, sad kad ste me podsjetile na to, naravno da više ni blizu ne prilazim slatkišima.
    Nadam se da me sad ova čokolada neće koštati kakvog Canestena
    I ovo , ali ja sam imala na umu čaj sa šećerom za bebača . I bebu mogu napasti gljive, može dobiti soor ili osip na guzi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Može i Vagisan (to su vaginalete mliječne kiseline) ako si sklona gljivicama, kao preventiva.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ali nemoj se sad zabrinjavati zbog te čokse, potrudi se da dalje izbjegavaš šećer, a i kvasac i da konzumiraš puno jogurta.

Javi nam se

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MARIE, jel sad ovo ok, ja bih išla spavati

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sve 5 ! Hvala na savjetima i na ugodnom društvu i laku noć

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

REZIME DANAŠNJEG DANA:

Bebač: 2 velike (opet smrdljive) kake, zaključujem da ide na bolje, te nisam ništa ekstra davala.

Mama: 2 acidofila + 1 LGG, ništa slatko

Na poslu ludnica, doma gosti gladni i žedni, uglavnom kaos. Dobro da sam na antibioticima, inače bih se razbolila. Gosti idu u nedjelju, :D

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

super marie, sve pomalo prolazi :D

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kako je danas?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova