-
kako menstr. utjece na dojenje
Kad sam dobila prvu menstr. nakon poroda 5.10. Joco je počeo štrajkati i to je trajalo dok nije skroz prošla. Međutim od tada je cikio recimo po 3 puta dnevno, nekad i 2 puta (samo ujutro i na večer).
Zadnja 2 dana opet je počeo štrajkati, jučer na večer nije htio pogledati ciku. Čim mu je približim okreće glavu i počne plakati ili se pak smije i ispljune ju :/
Danas sam mu nekako "podvalila" ciku, sad maloprije. Međutim, opet ju je izbacio i nakon toga povratio ono što je progutao :? :?
Ujutro cika kao i prije. No, kad sam imala menst. nije niti ujutro baš bio oduševljen pa sam izdajala mlijeko i bacala ga (nije ga htio piti uopće).
Jeste imale takvih problema? Može li se kako pomoći?
-
Neposredno prije i u toku menge, mlijeko moze malo promijeniti okus. Moguce je da ga to odbija.
Takodjer, ti mozes imati osjecaj da je za vrijeme menge mlijeka manje nego inace.
Nisam skuzila iz tvog posta, jel sad imas mengu pa on odbija, ili strajka nevezano uz tvoj period?
Sto mu dajes dok strajka i kako?
MOgla bi se izdajati za vrijeme menge i to mlijeko bacati (zao mi je ovo skroz, jesi mozda probala staviti u kasicu, mozda ga prevari okus?), a u medjuvremenu se izdajati i raditi banku mlijeka, pa mu to mlijeko nuditi dok strajka na zlicicu ili casicu, da ne zaboravi kako se siki sika.
-
U vezi povracanja:
- da li je i prije povracao ili puno bljuckao nakon sisanja?
- da li je mozda prehladjen? Ponekad bebe povrate zbog sluzi koja im se cijedi niz grlo.
- mozda se jednostavno zazelio sike, pa malo pretjerao u kolicini?
- da li je prethodno jeo nesto drugo?
-
Sad nemam ali bi trebala doći, ako bude kao prije razmak. Danas je 27. dan.
Nikad prije nije bljuckao, baš od prvog dana je beba koja slabo bljucka. Nekih 3 sata prije toga pojeo je krušku, ali ona ga nije natjerala na bljuckanje. Barem pretpostavljam.
Najgore mi je što mi to izdajanje jako sporo ide, na izdajalicu ne mogu. Jedna dojka se da bez problema izdojiti, druga malo teže.
Prehlađen je, i to stalno. Već sam luda od tih prehlada. No, baš u zadnjih par dana malo ga je popustila i prehlada.
Najviše me muči to što se on igra s cikom, ali ne vuče ništa :shock: Prošli mjesec sam izdajala 5 dana i 6. dan smo se lagano počeli vraćati na normalu. No, nikad mi nije bljucnuo mlijeko do sada.
S obzirom da smo stalno skupa, čak i po noći ga prebacim k sebi u krevet, većinom mi je na rukama preko dana i mlijeko mi se stvara poprilično. Jako je vezan uz mene i kroz majicu hvata ciku, a kad ju izvadim onda neće :? :?
Stvarno me zbunjuje, ovako s Lukom nikad nije bilo.
-
Kao sto primjecujes Oriana, sva su djeca razlicita. Mozda mu je svijet oko njega postao interesantan pa odbija sikiti. lako moguce, mada malo prerano, to je faza od nekig 8-9 mjeseci. Ali mogice!!! Ja sam u tom periodu prestrala dojiti B kojije i onako samo po noci htio ijos uvijek mi tesko zbog toga. Posusajte prebroditi ovu krizu. .... ... na zalost nema neke pomoci od mene, ali barem imas podrsku i razumijevanje!!
-
kao sto ti je marta napisala, mlijeko moze promijeniti okus neposredno prije i za vrijeme menstruacije. neka djeca tada cicaju cesce dok neka odbijaju.
probaj dojiti dok je u polusnu, u potpunom miru i u zamracenoj sobi. mozda upali.
bljuckanje nebi trebalo biti radi kruske, narocito zato sto je proslo 3 sata od toga. dal je netko u vasoj blizini bolestan?mozda je neka viroza u pitanju?
pokusaj s ovim, i prati pokakane i popiskene pelene.
javi kako ide
-
Jeste li ponovo dojili?
Je li bljuckao/povracao neovisno o dojenju? Mislim, nakon onog prvog povracanja.
-
Ujutro smo uspjeli jer se probudio u 7 i još je bilo mračno, onako pospan je pomalo svaku pocikao
nije ništa bljucnuuo, ali sad preko dana kad je budan opet neće :/
Pokušat ćemo prije popodnevnog spavanja
-
Meni mali isto nije htio kad sam dobila prvi put. Vec slijedeci put je bilo drugacije. Malo je bio nervozniji, ali sve u svemu vise mu ne smeta.
-
javi nam kako ide dalje, cekamo...!
-
Idemo polako, strpljivo
Ujutro i dalje cikimo kao i prije, to uopće (za sada) nije problem.
Menstruacija očito nije u pitanju jer se nije pojavila :/
Štrajkova smo imali hrpu, ali ovo baš ne liči na štrajk.
Često mu ponudim preko dana, ipak nešto povuče, koliko-toliko, ali kratko. I dalje se voli igrati cikom, štipati je
tak da mami oči iskoče.
-
pokusavaj i dalje, i javljaj kako ide. vjerojatnoje to samo faza koja ce ga proci, samo mu cesce nudi kad vidis da je pospan da se ne poremeti kolicina mlijeka. drzim fige da izgurate
.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma