Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Plaćanje režija trajnim nalogom

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno Plaćanje režija trajnim nalogom

Voda, struja, komunalno, pričuva, plin, smeće, tv, fiksni, mobiteli, internet...
    Postalo mi i plaćanje internetom previše time-consuming.
    Pa se mislim, gdje god je to moguće, da prijeđem na opciju trajnog naloga.
    Nužan preduvjet je da mogu izabrati datum naloga (npr. onaj HEP-ov rok koji navode na uplatnici, do 15-og u tekućem mjesecu, mi je ).
    Tko sve (u metropoli) ima tu opciju i kako lako se pokreće (telefonski, mailom, osobnim ukazanjem...)?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja plaćam t-com, struju, grijanje i tv preko amexa. ostalo se za sad ne može. jednokratno se daje trajni nalog (šalje u amex) - i dalje nemaš brige.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trajnim nalogom plaćam struju, kom-vod naknadu, čistoću, telefon, životno osiguranje....sve što mogu. Ne plaćam vodu na taj način jer račun dijelimo s stanarima u zgradi (srećom samo nas je troje). Odeš u banku, doneseš neplaćenu uplatnicu i tamo ti sve srede. A što se tiče datuma plaćanja,bojim se da svi traže plaćanje do 15. u mjesecu, ili još ranije... I tako će ti banka podesiti trajni nalog, jer inače slijede i zatezne kamate..

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Nemam Amex, ja bi plaćala direkt s tekućeg.

Roza, odgovara meni do 15-og u mjesecu; tokena se laćam negdje oko 12-og, tj. čim prije nakon što sjedne plaća.
    Ali, tada plaćam račune od prethodnog a ne tekućeg mjeseca (kao što je HEP to zamislio). I nisam nikad primjetila da su mi naplaćene zatezne kamate.
    Dakle, odgovarala bi mi jedino opcija da npr. 12-og travnja idu svi nalozi za režije iz ožujka.
    Jel' mere tako?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemere...

trajni nalog znači da ti oni skidaju s računa lovu odmah čim dobiju račun.

kod amexa - ja plaćam krajem mjeseca. jer mi je tako datum računa. što znači da tv za ovaj mjesec - ja plaćam negdje 30.04. ili da hep plaćam isto na kraju mjeseca.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Trajni nalog sjeda na tekući račun na dan dospjeća računa, a ne čim banka dobije informaciju o računu. Razlika je jedino kod kartičara, tamo je terećenje računa kako je s njima dogovoreno.

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

trajni nalog NIKADA VISE

opeklo me i to u austriji gdje postoji dobra zastita potrosaca...

mogu ti uzeti love koliko hoce

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja isto ukidam trajne naloge gdje god moze. Rade sto i kako hoce - pa se ti zali - pa ce (ako imas srece) da ti vrate tvoje novce koje su bespravno uzeli.

NE hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •