andream i moje otpusno pismo nije gotovo a rodila prije 1,5 mj. :?doduše meni ono ne treba ali da im treba tako dugo ...
prilikom zvanja sestra je rekla da imam prvo otpusno pismo i da mi je to dovoljno![]()
andream i moje otpusno pismo nije gotovo a rodila prije 1,5 mj. :?doduše meni ono ne treba ali da im treba tako dugo ...
prilikom zvanja sestra je rekla da imam prvo otpusno pismo i da mi je to dovoljno![]()
evo ovako, ja sad pogledala papire pa mogu reć, privremeno sam dobila otpusnicu di piše da rodila muško dijete težina, apgar..., zatim stanje kod otpusta (izliječenje), i piše Terapija: otpušta se kući uz upute, tablete koje koristit i kontrola za mjesec dana...
A kod otpusnog pisma piše sve to isto samo još piše da sam bila hospitalizirana zbog zastoja rasta u 32. tjednu.
Evo ako sam ti išta pomogla....
Rodila sam prije 2,5 mj. na SD i odmah sam po otpustu dobila pravo otpusno pismo (ne piše otpusnica, nego baš otpusno pismo, sa pravim žigom i potpisima).
buba klara prvotno napisa
da u pravilu se odma dobije pravo otpusno pismo, al nekad se desi i privremeno, ovisno kako je kod njih ko na bolovanju u administraciji...
Kolko sam ja skužila za vrijeme svojeg boravka na SD, doktor je taj koji piše otpusno pismo i sve ovisi kad i kolko je zauzet. Npr.prilikom zadnjeg izlaska iz bolnice, čekala sam oko sat vremena duže, jer mi je doktorica rekla da trenutno ima vremena i da će mi odmah napisati otpusno pismo tako da ne dolazim još jednom tamo.lucifer prvotno napisa
da doktor/doktorica pišu šalabahter otpusnog pisma, ali dalje ide na prijepis u administraciju....tinaka prvotno napisa
Još nešto utječe na to hoćete li dobiti prvo otpusnicu ili odmah otpusno pismo - da li je porod bio "standardan" ili se desilo nekaj neuobičajeno. Npr. moja cimerica je rodila dan iza mene odn. ja 10 min prije ponoći, a ona ujutro oko 8, ona dobila odmah otpusno pismo, a ja mjesec dana kasnije a prvo otpusnicu. Kod nje bilo sve po ps-u skoro (doduše epiduralna i drip), ja rodila bez dripa, al zato popucala i rezana i imala rupturu rodnice, pa kasnije zbog gubitka krvi primila 2 doze transfuzije...
Diami, to sam i ja pomislila. Ja sam ležala na patologiji trudnoće prije poroda s više dijagnoza i vjerojatno sve to treba napisati i otipkati.
nevjerojatno, sad sam ih opet zvala i moje otpusno pismo još uvijek nije gotovo (a datum otpusta bio 2.11.!).
otpusno pismo i otpusnica su bili gotovi u hipu isti dan kad sam išla kući 5. dan po sekciji
Koji dr. te vodio na patologiji i tko ti je radio sekciju, meni dr. Hafner i isto otpusno nije gotovo! Tko zna koliko njima trba vremena, možda ga i ne napišu !andream prvotno napisa
dr Zudenigo. ja sam imala inducirani porod.
evo zvala ih opet, i nakon 2 mjeseca nije gotovo moje otpusno pismo!
Sestra samo reče "ma kakvi".![]()
Jedno tupavo pitanje.
Jel se za vrijeme poroda moraju skidati naočale/leće ili nam dopuštaju da vidimo što se događa oko nas?![]()
Ja sam imala naocale, nitko nije pravio problem.tinaka prvotno napisa
hi, a ja ih baš nisam htjela, da ne vidim niš oko sebe...tek sam ih stavila kad se dijete rodilo, da ga bolje vidimtinaka prvotno napisa
![]()
ja nisam ni zvala za otpusno pismo.... 8)
a naočale sam imala cijelo vrijeme jer inače su mi mogli pokazivati i kadu za kupanje ja bih mislila da je beba koliko sam ćorava![]()
andream, moje otpusno pismo je bilo gotovo nakon 2 mjeseca,što je meni bilo baš dugooo :shock: pogotovo što sam bila na terapiji heparinom nakon poroda zbog tromba i da mi se ne daj Bože nešto desilo,ja ne bi imala ni papir za pokazat koju terapiju primam,zašto,, što se događalo na porodu (a bome je bilo puno toga jer je sve trajalo 20 sati).
Živjela hrvatska birokracija :D![]()
Ni ja još nisam dobila otpusno pismo i zbog toga stalno odgađam odlazak na kontrolu. :/ Sad se već počinjem pitati je li mi taj papir od životne važnosti s obzirom na to da je trudnoća bila uredna, na porodu nije bilo nikakvih spektakularnih intervencija i nisam primala nikakvu terapiju niti sad pijem ikakve lijekove?
Meni je ipak važan taj papir jer pretpostavljam da će na njemu pisati koje pretrage moram ponoviti nakon poroda? (to mi je i internist spomenuo na sistematskom pregledu). Ja sam ipak imala preklampsiju pa pretpostavljam da ću morati ponavljati 24 satno skupljanje urina zbog proteina, i dr. lab pretrage urina i krvi.
čitam vas pa mi je sve čudno... pa kak se tak dugo čeka? i kaj?
kad sam prvi put rodila, morala sam na dan otpusta čekati dok mi nije pismo bilo gotovo i tek smo onda mogli doma...
a isto je bila gužva... tek oko 3 popodne su nas pustili, ali bez tog pisma nije bilo šanse da idemo doma...
kaj se u međuvremenu nešto promijenilo ili? :?
Ma nije se ništa promijenilo kada se radi o normalnom dolasku u rađaonu izvana, ali mi koje smo otpuštane od strane liječnika s patologije trudnoće, oni nama trebaju napisati otpusno pismo, a ne dr.Jakovčić s odjela babinjača. To se izgleda malo duže čeka ili se ne dočeka, haha!Thlaspi prvotno napisa
...aha... ok onda... već sam mislila da su gore zabrijali previše na birokraciju....
a ništa onda, želim Vam da stignu ta otpusna što prije...
PS - bila sam ko mala u Vinogradskoj bolnici, s godinu i pol, a pismo sam dobila sa 6 godina, kad sam kretala u 1. razred)))
Evo malo friških dojmova. Nisu baš pozitivni. Rodila sam na SD prije 3,5 godine, rodilište je u međuvremenu dobilo status prijatelja djece, ali ništa se zapravo nije promijenilo. Bilo je bolnica i ostalo je bolnica.
Tamo sam otišla sa čvrstim stavom kako želim da mi porod izgleda, kakav želim da mi bude oporavak i boravak. Jer kod prvog poroda nisam imala dovoljno čvrst stav i "samljeli" su me.
Prvo me šokirao zahtjev da potpišem izjavu kojom pristajem na sve moguće intevencije uz objašnjnje da me oni za sve ipak pitaju. Čemu onda takva izjava :/ :? Odbila sam epiziotomiju, na što su se primalja i doktorica raspravljale sa mnom i prijetile mi pucanjem. Nisam odustala i prekrižile su je s liste. I to sve dok me peru trudovi jer sam došla s puknutim vodenjakom i trudovima na minutu do tri. Venski put su mi otvorili bez pitanja.
Ostatak boravka na prijemu i predrađaoni je bio ok. Pustili su me da se krećem.
Kasnije u boksu tražila sam na wc međutim nisu mi dozvolili. Dali su mi posudu, ali neka oni pokušaju piškiti ležeći pod trudovima. Na kraju sam pristala na kateter jer se nisam mogla opustiti uz tako pun mjehur.
Pred sam izgonopet rasprava o epiziotomiji. I opet moje odlučno ne osim ako smo beba ili ja životno ugrožene.
Bebu sam dobila odmah, ali da sam prvorotka i neinformirana čemu to, ne bih znala bebi pomoći i namjestiti je da odmah doji.
U rodilištu je velika gužva pa sam na hodniku provela puna 4 sata i za to vrijeme bila odvojena od bebe. U tom periodu tražila sam ponovo na wc ali su me odbili i opet mi dali posudu s objašnjenjem da ću se dizati tek kad dožem na odjel. Na moje inzisitranje s obzirom da je prošlo više od 3 sata od poroda primalja je pristala da odem na wc.
S obzirom da sam prvo dijete uspješno dojila, snašla sam se s drugim. Ali da mi je trebala pomoć ili da nije išlo, mislim da 2 sestre za bebe nikako nisu dovoljne. Znači ne očekujte previše na odjelu, vlada ona snađi se druže. Naime samnom u sobi je bila cura koja je rodila carskim i nije imala mlijeka, a da ne pričam da uz takvu gladnu, rasplakanu bebu nije baš lako za prvorotku naći položaj i to još uz rez koji boli.
Tražila sam da nas puste ranije jedan dan, od ginekologa do pedijatrice svi su mi preko nekoliko puta ponovili da nisu oni zatvor, ali da me ne bi pustili. Tek kad sam inzisitirala, pristali su uz potpis da odlazim na vlastitu odgovornost i napomenu da bebu nije samo tako lako smjestiti ponovo u bolnicu ako odemo.:shock:
Vizite su i dalje katastrofalne i ako vas nešto zanima morate to iščupati iz liječnika.
I da još jedna komentar na hranu. Porcije su veličine za vrtićku djecu, a niti ona se ne bi najela od te količine. I obavezno je, ili ručak ili večera moraju biti s mahunarkama i ostalom hranom koja nadimlje.
Evo, i ja bila tamo nedavno. Rodila na sam Božić. Skoro sve što si napisala, mogu potpisati. Osim, što se meni ekipa na porodu svidjela, odn. oni su mi bili najsimpatičniji. Smireni, stručni, ohrabrujući...stvarno imala sam porod za poželjeti. Čak mi klizma koje sam se užasno bojala od prošli put nije bila strašna. Ja nisam bila protiv zahvata, dobila sam i drip, samo mi je čak i krivo što nisam bila rezana nego sam pukla po starom rezu što je vjerujte gore.Irchi prvotno napisa
Na babinjačama nije bilo mjesta jer smo sve odlučile roditi na Božić.Mene su smjestili na odjel Patologija trudnoće gdje sestre s Babinjača rijetko zalaze. Nitko me nije ginekološki pregledao (a sa starijim djetetom su me gledali konstantno dal krvarim, kako izgleda šav...). Mirnija bih bila da je i ovaj put bilo tako.
I ja sam tražila ići doma dan ranije i naravno da je bilo komentara kakve si i ti nabrajala. Meni je razlog bio to teško tamo podnosila onu gužvu i neke bebe su stalno plakale, a moja je spavala cijelo vrijeme. Uz to imam uvučene bradavice pa je dojenje bilo teško i ona sva napetost i prisila dojenja me jako nervozila.Pedica je morala dodati da vidi ona da će mi dijete završiti na flaši, a evo ja imam mlijeka na izvoz i beba siše i voli dojiti.![]()
A porcije su naravno male, ali su se trudili s obzirom da su bili blagdani pa je bila i pečena purica, francuska salata, pohano.... Naravno da sve to treba po mojoj patronaži izbjegavati kod dojenja, ali s obzirom na to što sam jela prije 5 goidna, ovo je bilo ok.
Evo, sve u svemu, dosta smušeno i brzinski, ali pretpostavljam da je to bilo zbog velikog prijema rodilja i blagdana.
eto vraže i dojmove....![]()
ja sam u rađaonici napisala na jedan formular što ne želim ( dolantin, vakum i sl.) i svega su se držali. Nitko ništa nije ni komentirao, rekli su sve ok. A na babinjačama su jedino kaotične sestre s neonatologije (ima 2-3 kaj su fakat predivne), ostalo je bilo ok. Naravno ja sam jedva čekala ići doma jer domeka je uvijek najljepše. Pregrmi se i to malo (mi smo bili svega 2 dana na odjelu babinjača)...ali nažalost ima svakakvih priča i svagdje.....kao i u svemu u životu....
Lukina mamma, nisam stigla sve napisati jer je Emi dozivala svoju cicuLukina mamma prvotno napisa
. Imam ja i nekoliko pozitivnih za kraj.
Ali... Moram još nešto dodati.
Što s tiče tuširanja, ako želite toplu vodu onda morate pustiti vodu i čekati 20 minuta :shock: . A ne znam tko može uz bebicu planirati kad će na tuširanje toliko unaprijed. Ja sam svoje odradila jednom pod mlakom, više hladnom vodom i odmah sam osjetila probleme s mjehurom. Srećom da smo išle drugi dan doma jer su to nemogući uvjeti, posebno za odjel babinjača.
A o načinu na koji su organizirane posjete i kako ti to lijepo objasne sestre s odjela![]()
:shock: . Već su ranije cure pisale o tome. Ostavljate bebe s cimericom i s njima dogovarate kad će vam doći posjete.
Ono što je pozitivno...
Trudnička ambulanta ostavila je dobar dojam (možda jer sam je posjetila samo jednom). Naime sestre su bile više nego ljubazne i simpatične.
Što se tiče primalje i doktorice koje su me nagovarale da dam pristanak za rezanje, ostatak vremena su bile super ljubazne i drage. I zapravo mi je žao što su se toliko zakačile za odbijanje te intervencije i što mi je to bez obzira što nisam rezana niti sam imalo popucala (a rodila sam dijete s promjerom glavice 37 cm, opet) ostavilo loš dojam. Bile su mi genijalna podrška, uz mm, kod izgona i kontroliranog tiskanja.
Dr. Dukiću i ovaj put skidam kapu. Čovjek je nježan i pažljiv i u kasnijoj me fazi poroda, pod koma trudovima, nasmijao. Naime sjetio se da sam bila kod njega na pregledu dan prije i pitao kad smo dogovorili kontrolu. Ja onak u svoj muci i bolovima kažem ponedjeljak. A on će na to: " Dobro, onda ne morate doći".
Stellita, nije meni tamo bilo loše. Ja sam znala kud idem i kad odlazim. Ali onom tko dolazi prvi put i nema iskustva to može biti šok. Zato sam napisala svoj komentar na sve.
I opet ja.
I nisam dobila knjižicu Iz rodina kljuna i baš sam tužna zbog toga.
A ti Lukina mamma?
Dobila sam knjižicu Dojenje od STanojevića. Na to misliš?Irchi prvotno napisa
Ili ima još nešto?
Inače, ja nisam imala problema s toplom vodom, ali moje su se cimerice žalile. Skužila sam da je najbolje otići se okupati ujutro poslije čistačice kad između ostalog kada bude čista i odvod odčepljen. Fuj...
A što se posjeta tiča, živa anarhija.![]()
Službeno su od 16 do 17, ali su ljudi dolazili kako su htjeli. Bebe se smiju samo pokazivati proz prozorčić, ali u praksi to nije tako. Možeš bebu iznijeti van da je svi grle i ljube i da bude sa drugih 100 ljudi u prostoriji za posjete. Ima još nešto. Gosti vam mogu doći i u sobu. Meni nisu naravno ,ali cimerici su došli muž i sveki (tak nekako). Nema veze što bebe spavaju ili još bolje dojite. Srećom se to meni samo jednom desilo pa nisam od tog radila frku. Ali da nije u redu, nije!
I onda mi se još pedica čudi što tražim ići kući dan ranije. Uz kometar da će mi beba završiti na flaši...E, to mi je bilo previše...
Pa koliko mi je poznato Roda je napravila svoju knjižicu umjesto one koja se dijelila u Sretnoj bebi. Zar se to više ne dobiva na SD?Lukina mamma prvotno napisa
A kod nas je kada uvijek bila čista i odvod otčepljen jer se nismo prale.![]()
slažem se....i ja sam imala primjedbi ali išla sam po onoj ..ne mogu se sada time zamarati..samo par dana i idem doma.....nama je cijelo vrijeme bila hladna voda i zaista je bilo teško održavati higijenu trčkarajući po poplivanom tušu i hladnoj vodi.....meni je to bio treći porod ali prvi put na SD...puno se još mora napraviti ali vjerujem da treba i novca i truda.....valjda će u budućnosti biti puno bolje![]()
Da ponosno kažem da je moja tj. kuma noje Lare rodila na Svetom duhu danas oko 12 sati dečka. 4800 g i 55 cm, stimda je termin bio za 01.01.
Tata me tako zbunjeno nazvao damu je sestra donijela pokazati sina i ništa mu nije rekla kako je mama i jeli dobro i išta o tome kako je prošao porod a on zbunjola zaboravio upitati. Samo mu rekla da dođekad su posjete oko 4-5 sati popodne.
Ne mogu vjerovati da mu nije rekla ništa o ženi kojamu rodila dijete i kako uopće jer je babe stavrno velika :shock:
No dobro nadam se da je prošlo sve ok , a kad saznam javim se.
Poslala joj ja DVD "mliječna staza" što mi je Matilda ustupila i makar nisam savjetnica vidjela je svaki puta kad smo se vidjele kako ja dojim (položaj bebe itd) pa će nadam se biti sve ok. Uf al me zabrinulo to osoblje.
Čestitam mami i bebici!![]()
A novopečenom tati poruči da slobodno pozvoni na ona vrata i pita za ženu... ne bu mu odgrizli nos! (Da nije sve ok, već bi on to znao, a zbunjenost i nesnalaženje je tipično za ovu situaciju... Nije to za zamjeriti. I ne pitaj kak znam - bila ja tamo s druge strane vrataali mm je bio sa mnom u rađaoni jer sam tražila da on bude nutra, pa su otišli po njega... To ponekad ovisi i o gužvi i o konkretnoj situaciji - ako je puno rodilja, ne mogu svakome udovoljiti. )
Niste dobile?Irchi prvotno napisa
Uh, morat ću ih zvati i vidjeti u čemu je problem...
Sve koje niste dobile Rodin priručnik, možete ga dobiti u Vodnikovoj, kada budete podnosile Zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć za novorođeno dijete.
Peterlin
Hvala na čestitkama i na savjetu![]()
Najnovije info iz rodilišta nakon što se dotični tata ponosnog sina sabrao i otišao u 16 sati vidjeti mamu/ suprugu i bebača vejikog. Mama rodila vaginalno uz epiziotomiju, uz prokidanje vodenjaka i drip, dečka velikog 55 cm i teškog 4800 grama. Sada je tata otišao ovamo u Liku svojoj familiji proslaviti a prije toga sam ga ja zvala i podsjetila da mami odnese, što je i učinio sve što joj treba, i moram se pohvaliti moji savjeti o porodu kao i o dojenju su urodili plodom.
Drage mame, tako sam sretna jer još jedna mama doji svoje dijete i sva je u tome filmu /osjećaju da ju niti tata ne zanima i čak je isključila i mobitel![]()
Eto, toliko od mene a mojoj /Larinoj kumi i bebaču i osoblju Sv.duh u rodilištu hvala i velika pusa![]()
Jubi vas mama iz Like![]()
Rodila sam na SD prije 4 god. i to zato jer sam htjela tamo roditi i jer se to tada moglo, birati gdje hoćeš! Kakvo je stanje sada da li netko zna?
naravno da možeš ići gore roditi!anima prvotno napisa
načula sam da više ne dozvaljavaju, jer ja inače spadam u Petrovu :/
Ja spadam na SD. Ali nitko me nije, niti kod naručivanja u trudničkoj ambulanti niti kad sam došla roditi, pitao gdje se nalazi ulica u kojoj stanujem.anima prvotno napisa
O, ne! Zašto nisam ranije pitala?apricot prvotno napisa
Mi smo već dali zahtijev i baš sam pitala mm, nije mu nitko nudio priručnik.
I kak da ja sad dođem do njega?
Mama koja je rodila 07.01. živi u Vrapčanskoj i išla je roditi na SD jer tamo spada i nitko je nije pitao gdje želi roditi.
Pa ni mene nitko ne pita, ja znam gdje želim! Pitanje je samo hoće li me oni primiti budući da ne spadam kod njih nego u Petrovu. Kad sam prvi put rodila primili su me, doduše, uz negodovanje, a sada imam info da više uopće ne žele primiti ako ne spadaš kod njih, i zato ovo moje pitanje!lasada prvotno napisa
Čujem da je gore nevjerojatna gužva. Jel ima ko info iz prve ruke?!
Nadam se da će se kroz tri tjedna razrijediti i raščistiti situacija... svi koji misle roditi nek rode do onda, kaj čekaju!![]()
Dobili u Vodnikovoj. Stvarno je pun korisnih informacija i savjeta i vizualno pregledan i atraktivan. Jako lijepo!apricot prvotno napisa
Stvarno šteta, trebali bi ga dijeliti po bolnicama kod prijema a ne na odlasku. Naime, već prvo poglavlje o dojenju je jako korisno i trebalo bi ga pročitati i prije prvog pravog podoja (odn. čim se oporaviš od poroda).![]()
I ja spadam u Petrovu, a rodila sam prije 3,5 mj. na SD. Došla sam u sred noći sa trudovima u malom razmaku i kad su me vidili, nitko nije pitao ništa. Doduše, imala sam papire iz njihove trudničke ambulante (UZV, ctg...) ali to su pregledavali tek kasnije. I imali su me u kompu (prije 4,5 godine sam tamo rodila prvo dijete), žena me pitala da li mi je još uvijek ta adresa (a i ta stara i ova nova ne spadaju po kvartu na SD).anima prvotno napisa
Ma ja stvarno ne mogu vjerovati vasim isakustvima, kao da nismo rodile u istoj bolnici. Ja sam toliko zadovolja sa Sd da sam odma nakon poroda rekla da dolazim ponovo za dvije godine. Dakle rodila sam 30.12. deset dana ranije 3570, 52cm. Bez klizme, brijanja, epizotomije i ostalog. Jedino su me pitali da li zelim da mi prokinu vodenjak koji nije puknuo ni kad sam bila 9cm otvorena, kako sam se vec tresla od trudova i napora pristala sam jer sam htjela da se stvari ubrzaju. Bila sam 10cm otvorena ali bebica se jos nije spustila pa su me babice podigle na onom novom stolu tako da sam ostatak vremena sjedila kao na stolcicu, zapravo vise sam cucala na tom slolu i bilo bi je pravo olaksanje za razliku od lezanja. Onda je babica rekla: sad ce biti malo neugodno jer cemo masirati medjicu da ne bismo morali rezati. Malo mi je samo pukla koza. MM je bio cijelo vrijeme sa mnom, osoblje niti nije bilo kraj mene osim na kraju, a nisam ni htjela jer mi je mm bio skroz dovoljan. Poslije smo nas troje bili sat vremena zajedno u radjaoni, nisam mogla vjerovati da je sve tako super proslo. Trebam reci da sam htjela roditi kod kuce, ali onda sam dobila bruh na dva mjesta, iscurila crijeva, pa ipak nije bilo preporucljivo.
U sobi su sa mnom bile jos tri zene i ni jedna od nas nije rezana, dvije su prvorotke (da bar mene prvi put nisu rezali!). Nije mi se bas svidjelo sto su me smjestitli na patologiju trudnoce ali drugdje nije bilo mjesta, s obzirom da ne spadam na SD nemam se pravo bunit (nitko me nije pitao gdje spadam), i to samo jer mi je WC bio daleko. Trazila sam da me puste dan ranije i to na samu novu godinu 1.1.10. i nitko nije radio problem niti su me icime plasili. Sestre sa babinjaca su dolazile dva put dnevno i SVAKI put kada smo ih ja ili bilo koja od cimerica zvale na ono dugme, a to je vjerujte bilo par puta dnevno i SVAKI put kad su dosle bile su ljubazne i namjestale nam djecu na sise, iako smo nas dvije bile drugorotke i htjele usavrsiti tehniku. A pedijatar Stanojevic ili kako se vec zove je toliko bio ljubazan i svaki put je sve objasnjavao da smo se cudile kako iz njega ne treba izvlaciti kao iz drugih doktora inace. Pregledali su me jednom dolje, i moram priznati da mi je i to bilo previse i ne razumije kako nekome mogu faliti ti skidajgace pregledi.
Dakle jos jednom, imam samo pohvale, pogotovo za osoblje.
I da dorucak je grozan, ali od rucka sam se mogla najesti, Uostalom bolnicka hrana nikad nije bila poznata kao gurmanska, prezivis ta tri dana a i moji su mi donijeli za jesti. eto sa svetog duha!
Ne znam sta bih
Jos samo da kazem da su babice bile sestre Jadranka i Anita, ne znam koja je bila bolja i ljubaznije. Doktore nisam bas previse dozivljavala, oni su za mene manje vazni.
To potpisujem mada je bila velika gužva i dolazile bi dosta nakon što smo ih pozvale, ali kao što kažem, ti su dani bili ludnica.mina30 prvotno napisa
Sjećam ga se s prvog poroda, odn. boravka na odjelu. Zlatan čovjek, pun razumijevanja i potpore za dojenje. Uostalom, član je Udruge za potporu dojenja. Ja sam ga bar 3-4 puta pitala jednu te istu stvar dal je u redu da mi onih prvih par kapi kolostruma ima u sebi smeđkasta zrnca. Odmah me umirio i uvijek je imao vremena za pojašnjenja. Šteta što ga sad nije bilo...mina30 prvotno napisa
![]()
Ja sam napisala da su mi "falili" ti pregledi. Nije da ih volim, koma su, a to vjerujem da će svaka od nas napisati, ali bi bila mirnija da su me pregledali nakon poroda i dal krvarim u granicama normale. To sam napisala zato što su me prije 5 godina kad sam prvi put rađala pregledavali svakodnevno. A zdravlje mi je ipak bitnije od neugode. Nakon svega što prođeš na porodu, ovi pregledi su mačji kašalj.mina30 prvotno napisa
![]()
Kad ste išle u rodilište, jel ste nosile original povijest bolesti ili kopije? Nekako se bojim da mi to sve ne zagube,jer već jednom jesu kad sam bila hospitalizirana i jedva smo to svi skupa (na moje veliko inzistiranje i upornost) pronašli u bolnici.![]()