Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 551

Tema: SD - najnovije

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uputnica ti treba samo ako su te narucili na indukciju, ali onda se prvo javljas na patologiju. U radaonu ides bez uputnice.

Plan poroda u pisanom obliku stavi na vrh ili medu svoje papire koje predajes kad dodes, a tvoja pratnja im sve lijepo jos isprica

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da ne treba uputnica niti za indukciju (tj. ja je nisam imala prije godinu dana).

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kada su posjete na SDu?

Onda kako doznati kada je koji dr. u rađaoni? Da li ima neki popis obješen negdje da ga pregledam?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imaju oni u radjaoni izvjesen popis koje koji dan u tekucem mjesecu u radjaoni. a ak se dobro sjecam posjete su od 3-4 i nesmije nitko kod tebe u sobu vec ti izadjes van

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a kako da dođem do rađaone kad još nisam za nju? nemogu samo ušetat unutra?

e da uopće gdje je rađaona? meni je ta bolnica toliko komplicirana za pronalaženje odjela. Jedva sam trudničku našla

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nazoves potru kazes da te spoje i hoceju ti reci i objasniti u radjaoni tak da ne brines. joj sad preuredjuju bolnicu tak da mozes rodit dok dodjes do radjaone

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

baš smiješno

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

posjete su od 4-5.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovako imam 2 susjede rodile su mjesec dana razlike prije pola godine na SDu.
    Jedna kaže netreba ništa za bebu, oni presvlače, a druga da trebaju pelene i vl maramice.

E pa ima li netko friška iskustva?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako ti je dovoljno što je oni presvlače tri puta, ne treba ti ništa.
    ako hoćeš sama, onda poneseš svoje pelene.

vlažne maramice one traže, ali možeš reći da ih nemaš ako ih ne želiš koristiti.
    ja sam imala spremnu vaticu namočenu vodom i sestra se nije bunila, odmah je zapamtila da ja neću maramice.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

to sam i ja mislila ponjeti vatu za guzu. Ma muž će mi još donjeti šta bude trebalo. Ma samo da ja i moja bebica budemo skupa

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

oni ih presvlače samo 3x; ujutro za vrijeme kupanja, u 15 i u 21 h. Traže te tvoje maramice, poneka sestra i pelenu. No, kako je to premalo presvlačenja definitivno treba ponijet svoje "rekvizite".

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

znači kad hoću presvuč svoje dijete slobodno ga presvlačim, nemoram nikog zvati? A robica je njihova?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako je, presvlačiš kad god ti padne na pamet
    robica je njihova, samo ponesi, ili neka muž donese, onu za odlazak kući
    i autosjedalicu

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

recite da li je na SDu potrebno naglašavati da se ne reže pupčana dok ne prestane pulsirati? Kakva su vaša iskustva.

I moj dr. mi dao uputnicu za pregled i uzv i napisao 34/35tj trudnoće, a ja na pregled idem u 36/37tj.
    To sam tek vidila kad sam došla doma. E sad da li mi to vrijedi ili ponovno moram do dr. i ukazivati mu na njegovu grešku?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

onaj tko bude s tobom mora pratiti i reagirati.
    kod njih se to, kao, podrazumijeva, ali ipak treba kontrolor.

uputnica ti vrijedi mjesec dana.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

joj jedva čekam sutrašnji pregled i uzv.

Recite da li s 37tj šalju na ctg ili još ne?
    Te kada se počne ispitivati plodova voda?
    I da li ste pred kraj radile krvnu sliku i urin?

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni s 37. tjedana nisu radili ctg. da nisam rodila u 39. tjednu, dan prije zakazanog pregleda, išla bi na ctg tad.

krvnu sliku+ urin svakako kontrolirati na kraju, pretpostavljam da će te doc to gore i tražiti.

mm i ja smo na porodu imali debatu sa doktoricom oko rezanja pupčane vrpce, kao ne režu odmah, čekaju da prestane pulsirati, ali ipak ona nije s tim baš oduševljena jer kao nalaze poveznicu između žutice i nerezanja pupčane vrpce odmah :? nisam zbog trudova mogla baš ulazit u raspravu... ali ne zvuči mi logično... uglavnejšn, ako nešto želiš/ne želiš, moraš to jasno i stalno artikulirati.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni su ctg radili u 39. tjednu. Plodnu vodu su mi gledali na dan termina i par dana poslije jer sam prenijela. ak sam dobro skužila doktore pl voda se može gledati ako je žena otvorena i to im je dobar pokazatelj o zrelosti bebe. iako na sv.duhu se to razlikuje od doktora do doktora.Krvnu sliku i urin sam radila kad sam došla u rađaonu.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni su radili ctg sa 38 tj., ali mislim da je sve procjena doktota, ako treba on će sam procjeniti...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Curke,

jel trebam tražit od svog soc. ginka uputnicu za Sv.Duh i za pregled i za UZV ili samo za pregled? neke cure su mi rekle da im uopće nisu radili UZV, nego samo CTG, nekom pregled + CTG,..o čemu to ovisi? osim o dr.

Jel bolje da ja odmah uzmem uputnicu za UZV i pregled?

By the way, krenut ću u 37 tj. na SD, pa me zanima u prosjeku koliko bih uputnica trebala odnosno koliko često naručuju do 40-og tj.-termina?
    jednom tjedno ili...(ako je sve u redu)?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moraš se naručiti za pregled, a za uzv pitaš. Mene su prvi put naručili za pregled, a drugi put pregled i uzv.
    Doneseš uputnicu za šta si naručena.

Ako ti hoćeš možeš uzet i uputnicu za uzv. Vrijedi ti mjesec dana. Pa ako kreneš s 37 tj na preglede do poroda će ti vrijediti.

Samo da kažem već sam drugi put kod Habeka. Nisam čekala duže od sat vremena, s tim da sam došla ranije pola sata od naručenog.

A dr. Sirovec je pored u ambulanti i žene kod nje čekaju po 3 sata. Jučer je čak jedna koja je došla 2 sata prije mene, ja bila gotova ona još nije ni ušla.

Ne znam zašto, tako je bilo i prošli put.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I ja sam jučer bila kod dr. Habeka i stvarno sam se iznenadila kako sam brzo bila gotova. Zbog iskustva s čekanjem na red u prošloj trudnoći, ponijela sam sa sobom prilično debelu knjigu, no stigla sam samo do 10. stranice.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala Adi na informaciji, nego zanima me koliko prosječno bude dolazaka na Sv. Duh ako krenem u 37 tj. do 40-og.tj.?

To pitam jer mi je soc. ginko u potpuno drugom diejlu grada i nije mi lako doći do njega pa bi odmah uzela par uputnica da mi "pokriju" cijelo razdoblje, koliko je to moguće.

Koliko često se ide kad se krene s bolničkim pregledima?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lili75 mislim da to sve ima veze sa stanjem trudnice tj.da li si otvorena i koliko, kakav ti je tlak,pa je tu i ctg...a opet sve ti ovisi i o doktoru. ja sam krenula gore u 39.-om tj. i išla svaka dva dana na ctg. Jedna uputnica za ctg mi je vrijedila za 2 puta,to je neka fora koju gore naprave sestre, rodila sam trudna 41.tjedan tak da su mi trebale 2 uputnice za ctg i jedna za amnioskopiju.Nadam se da sam ti bar malo pomogla.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mene dr. Habek naručio za uzv za tjedan dana i rekao je da prije napravim ctg. Uzv je u 12sati. Kako da znam koliko prije moram doći da do tad obavim ctg jer je tamo u trudničkoj samo 1?
    Da dođem odmah u 8 ujutro?
    I da nije mi rekao da treba uputnica za ctg. Još sam ga pitala da samo donesem uputnicu za uzv i on veli da.

Da ja ipak uzmem uputnicu za ctg?

I da njega nema taj dan pa će mi uzv napraviti dr. Bekavac. Kakva je ona?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Već sam ti na drugom topicu pisala za dr.Bekavac..Osobno je meni ona bila odlična.E sad kaj se tiče uputnice,mislim da ti treba i za ctg i za uzv.Ja jednom nisam imala za ctg pa su mi rekli da donesem sl.put.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E da...zaboravih,za ctg se naruči obavezno na telefon jer inače teško da će te primiti.Reći će ti oni kad da dođeš.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala tako sam i mislila da ih u pon nazovem za ctg

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa
    Lili75 mislim da to sve ima veze sa stanjem trudnice tj.da li si otvorena i koliko, kakav ti je tlak,pa je tu i ctg...a opet sve ti ovisi i o doktoru. ja sam krenula gore u 39.-om tj. i išla svaka dva dana na ctg. Jedna uputnica za ctg mi je vrijedila za 2 puta,to je neka fora koju gore naprave sestre, rodila sam trudna 41.tjedan tak da su mi trebale 2 uputnice za ctg i jedna za amnioskopiju.Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
    Sani, thanx, vidim da nema druge nego nazvat Sv.Duh, naručit se i ne razmišljat previše unaprijed što treba napravit,a MM nek skuplja uputnice

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

zvala sam danas za ctg i rekli doć u petak oko 10 s uputnicom pa da do uzv stignem na ctg.
    hvala curama što su mi rekle za uputnicu, jer bi došla bez nje.

Jel zna netko raspored dežurstava doktora u rađaoni za petak sub i ned?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo, da vas i ja pozdravim! čitam već neko vrijeme topice na forumu, al nikako da nađem vremena pridružiti se.
    uglavnom, rodila sam 2008 na SD, u predrađaoni jer nisam stigla do rađaone tako da su i meni sva iskustva o stolčekima, futurističkim krevetima i sl. zanimljiva (jer me slično očekuje u 6mj).
    drago mi je što su rodilje sa SD većinom oduševljene s zaposlenima tamo, na žalost ne dijelim njihovo oduševljenje, ali se nadam da će mi drugi porod proći u boljem ozračju.
    što se tiče uputnica, mislim da se svatko može bez problema dogovoriti čak i ako zaboravi neku uputnicu, da je donese sljedeći put - pa nisu ni sestre lude da se zamjere nekoj trudnici (ako je slučajno pošalju doma bez obavljenog pregleda, ultrazvuka,...) i dobiju ječmenac

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma da uputnica se može i poslije donjeti.

Jučer ja kod mog gin po uputnice i on sav u čudu da kako me doktor na SDu nije vaginalno pregledao. I kaže on sad kad budete u petak na ctgu i uzvu nek vas i pregledaju. Mada me je on jučer pregledao i zatvorena sam.
    Meni isto nije jasno zašto me nisu vaginalno pregledali?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mene su samo 2 put prije poroda vaginalno pregledali u bolnici (do tada je to radio moj gin svakih 5-6tjedana). tako da mislim da im to baš i nije praksa ako je sve u redu. do tada sam išla na ctg i ultrazvuk. a iskreno, ti vaginalni pregledi su mi pred kraj trudnoće bili dosta bolni, tako da sam i sretna što ih nije bilo previše. bitno je da si bila zatvorena na prijašnjim pregledima, a ako nisi, e onda bi trebali vaginalno pogledati i u bolnici.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    ma da uputnica se može i poslije donjeti.

Jučer ja kod mog gin po uputnice i on sav u čudu da kako me doktor na SDu nije vaginalno pregledao. I kaže on sad kad budete u petak na ctgu i uzvu nek vas i pregledaju. Mada me je on jučer pregledao i zatvorena sam.
    Nije uopće loša stvar ako te nisu vaginalno pregledali, dapače Vaginalnim se pregledom povećava rizik od infekcija, a i može biti neugodno pred termin.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    budi sretna da nisu.
    ako ne osjećaš nikakve tegobe, nema potrebe da te pregledavaju.
    mene je doc pregledao 15 minuta prije poroda.
    a prije toga... u 29. tjednu :D

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Slažem se s curama. Na sv.duhu sam pregledana prije poroda. bolje da te što manje gledaju.Ja sam u trudnoći pregledana svega tri puta. Ne znam,valjda je i doktorima sinulo da toliko pregleda i prčkanja zbilja nije potrebno.

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

curke jel ima netko od vas iskustva sa dr. Dukićem, kod njega pratim trudnoću i super mi je ali me zanima kakav je na porodu - može li se s njim dogovoriti da ne želite drip, rezanje...
    netko mi je rekao da onaj dr. kod kojeg pratite trudnoću je i na porodu jeli to istina ili samo priče? mislim malo mi to čudno jer tko zna kad počne vrijeme poroda koji je dr. dežuran
    ...prva mi trudnoća pa me sve zanima kako je na SD, a o dr. Dukiću nikako da nešto nađem

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jučer ja naručena na patologiji za uzv , a prije toga sam trebala u trudničkoj napraviti ctg. Rekli da dođem oko 10, 11h.
    I došlea ja i govorim da sam na uzv-u gore u 12h te da mi prije toga treba ctg i da sam zvala.
    Dobro čekajte.
    Čekam ja kad oni meni ajte u kabinu na pregled. Ja mislim kakav pregled. Ja reko ajd dobro. Kad meni doktorica da šta sam ja došla.

A meni odmah tlak na 500. Odem do sestre, u međuvremenu druga. Pa dok sam toj drugoj objasnila. A ona ne znam ja šta ste se vi sa mojom kolegicom dogovarali, odite gore na uzv pa ako treba ctg dođite poslije.

Ja reko dobro.

Doktor nije niš reko za ctg, ali je napisao za tjedan dana lab.nalazi, ctg i pregled.
    E sad se neću naručiti za ctg nego kad dođem tamo reći ću da doktor traži ctg pa nek misle.

Nije mi jasno šta one nisu razumjele i zašto mi se taj ctg nije napravio?
    Baš ovaj put su bile sve neke smušene. Inače do sad smo dobro komunicirale.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kjara-nije istina da ce ti biti na porodu doktor koji ti vodi trudnocu,to je puka slucajnost tko ce tad biti u radjaoni.

Ngo,jesu li napokon vratili na mjesto trudnicku ambulantu,jel renovirana?

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Christy pa bilo mi je to malo čudno, hvala na odgovoru.....prije tri tjedna ambulanta je još bila na katu, u četvrtak idem na pregled pa ćemo vidjet, javim u svakom slučaju

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja u čet na pregledu u 12 kod Habeka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam u 13 sati na istom mjestu kod istog doktora (ako ne rodim prije )

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

onda se vidimo, a možda i u rađaoni, ha ha

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Drage moje buduće mame evo friškog iskustva sa Svetog Duha.
    Ema se rodila 02.03.2008.

Sam porod je protekao idealno, dobila sam na moj zahtjev epiduralnu (kao i na prvom porodu) tako da bolove nisam imala i sve je išlo brzo.
    Svi u rađaononi počevši od doktora Blagaića, babica i anesteziologa su bili jako dragi i ljubazni te su time olakšali i meni i "kolegicama" u druga dva boksa. Muž je cijelo vrijeme bio sa mnom, mogla sam piti vode koliko sam htjela (nekoliko litara sam popila u tih nekoliko sati), lopta je na raspolaganju, imaju stolove koji se postave u sjedeći položaj što olakšava izgon. Kad je Ema izašla dali su mi je i ostavili me s njom gotovo dva sata što je bilo prekrasno. A kad su je odnijeli dobila sam večeru u rađaonu.

Na odjelu babinjača je isto bilo sve super.
    Sestre s tog odjela i s dječjeg (koje su zadužene za bebice) su jako drage. Rooming in je cijelo vrijeme osim između 7h i 9h ujutro kada ih kupaju i rade preglede i pretrage. S time da ako beba jako plače po noći, a mama je umorna zbog poroda... može se zamoliti sestre da uzmu bebu, naravno samo ako mama to želi.
    Strašno se trude oko dojenja i potiču neprestano na to, puštaju edukativne filmiće, daju savjete itd. Trebate ponijeti sa sobom pelenice, maramice i kremu jer same presvlačite bebice, ako se naravno u stanju.

Sve u svemu jako sam ugodno izneneađena u odnosu na vrijeme prije 3 godine kada sam tamo prvi put rađala.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uf ovo je fino pročitati...nadam se i ja još jednom pozitivnom iskustvu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja idem na preglede kod dr. dukića...do sada je bio ok prema meni... čula sam da je jako ispravan čovjek i voljela bih da mi bude na porodu, ako budem te sreće... ovaj četvrtak mi je kontrola... a u subotu 28.03. termin. malo me hvata nervoza :) tj. već me mjesecima hvata nervoza :) strah me poroda i boravka u bolnici(jer neznam šta da očekujem...), stoga se nadam da će sve proći kako treba... držite mi fige :(

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mitze Katze: zanima me dali epiduralna ima i svoju lošu stranu... dali se nakon poroda može "normalno kretati" ili neko vrijeme ne... ??? :?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ukoliko sam dobro razumjela bebe odnose samo ujutro. A šta kad su posjete?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mitze katze, vidim da se dosta toga promijenilo u 2mj na SD ja sam rodila 03.01.2008. i situacija mi je bila totalno drugacija... od neljubaznosti, radjaonu nisam ni vidjela, porod klasicno lezeci (ni nakon svih mojih preklinjanja nisu mi dali da sjednem iako je porod tekao uredno)...sva sreca pa je sve trajalo samo 3sata. nakon poroda sam bila smjestena na odjel za cuvanje trudnoce, djecu su nam uzimali jer nisu imali uvjete za to da budu s nama po noci (bili su s nama na krevetu tako da smo wc i tusiranje obavljale izmedju ponoci i 5 ujutro jer se nismo usudile ostaviti dijete samo na krevetu)...
    uglavnom, sve ovisi o situaciji u koju dodjes jer ako im je guzva, nista od postavki bolnice prijatelj djece neces vidjeti
    no, optimizam je kod mene uvijek prisutan, tako da pocetkom 6mj idem opet na SD, u nadi da im nece biti guzva i da cu biti, kao i ti, odusevljena s njihovim pristupom :D

Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •